VANHAINKOTIEN PUOLESTA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VANHAINKOTIEN PUOLESTA.

vieras
Vieras

#76 kysymys

04.10.2010 16:30

keiden tuittupäiden idea ylipäätään oli lähteä liittämään naapurikuntia ja tekemään suur-saloa?
suur-salosta ei muuta kun haittaa.



Tero Glad
Vieras

#77 En tunne Salon asiaa

04.10.2010 17:18

Mutta tilanne on luultavasti sama joka puolella Suomea,eli pahalta näyttää!Onhan se hyvä niin kauan kunnes asia tulee omalle kohdalle tai läheiselle...Kyllä jotain on tehtävä ja pian ennen kuin on myöhäistä!
välittäjä
Vieras

#78

04.10.2010 17:33

valtuutettujen ja lautakuntien jäsenten asiantuntemattomuus on kyseessä kun näin järjettömiä päätöksiä annetaan sanella.
syypää on rahanvalta ja joidenkin toimialajohtajien määräilyvalta. Mutta ennenkaikkea kokoomuksen politiikka, köyhät kyykkyyn.
miettikääpä ketkä nytkin ovat hiljaa asiasta, Salon seudun sanomat ja kokoomuspoliitikot, Tatua lukuunottamatta, mutta häneltä onkin kuultu pelkkää tekosyytä ja p....njauhantaa :(
BARRIKAADEILLE vanhustemme puolesta nyt, ketä on seuraavana vuorossa ??
Marjatta Halkilahti
Vieras

#80 linkkejä

05.10.2010 16:08

http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2010/10/05/668

linkkejä
Tiistai 5.10.2010 klo 12:07

Tämän jutun joku on linkittänyt VANHAINKOTIEN PUOLESTA -adressiin:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48154-lewyn-kappale

En tiedä kuka.

Minä en ole.

Olen tuonne adressiin kirjoittanut, mutta ne mitä sinne olen halunnut kertoa tai viestittää, ne olen kertonut omalla nimelläni ja ne ovat Kajalakoti -tietoa!

..

Tätä kommentoin ja linkitin facebookiin:

http://jukkarelander.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48157-ulkoistaminen-nousi-zumban-kaltaiseksi-villitykseksi





Vieras

#81 Varautumista vanhenemiseen

05.10.2010 21:09

Milloin salolaiset ottavat vastuuta omasta vanhenemisestaan? Jos asuu periferiassa, ei voi olettaa, että bussi kurvaa omalle pihalle ja tuo palvelut kotiin. Ympäristö voi invalisoida ihmistä, asettaa muiden avun varaan, aivan turhaan.

Appivanhempani tekivät konkreettisesti niin, että kun tuli ikää, he muuttivat lähemmäksi palveluja ja nauttivat eläkepäivistään ovasti. Nyt anoppini ei ole myöskään leskeksi jäätyään kokonaan toisten avun varassa.

Moni iäkäs haluaa asua kotona, niin pitkään kuin se on mahdollista - ja se heille suotakoon- ja kun eivät pärjää kotona- saavat toivottavsti sellaisen ympäristön, että siellä viihdytään ja pystytään heitä hoitamaan, asiallisissa tiloissa, ammattitaitoisten ja koulutettujen työntekijöiden turvin. Mielestäni se ei olisi Kajala, johon haluaisin omat ikääntyneeni sijoittaa, kaikki kunnia siellä koulutettuille hoitajille, teette arvokasta työtä huonoissa työolosuhteissa. Käykääpä kirjoittajat vertaamassa hieman eri paikkoja!

Vieras
Vieras

#82 Re: hävettävää salon kunnalta...

05.10.2010 21:17

#52: - - hävettävää salon kunnalta... 

 Tämä on varsin mielenkiintoista, että soten johtoporras näyttää saavan luntatupaan oikein kunnolla. He saavat kontolleen vanhojen kuntien rahan tuhlaksen ja kaiken muun.

Ne, jotka ovat muillakin aloilla, joutuneet laittamaan henkilöstön tiukille tai lomauttamaan tms. tietäövät, että ei se ole johtajallekaan helppoa, helpompi olisi luvat kaikille jotain myönteistä! Ihmisyys näyttää unohtuvan tässä!

Vieras
Vieras

#83 Re: Varautumista vanhenemiseen

05.10.2010 22:10

#81: - Varautumista vanhenemiseen 

 miksi ymmärretään adressin tarkoitus väärin ?

Salolaisten pitäisi varautua vanhenemiseen kun asutaan susirajalla.  Uskomatonta vääristelyä, huolihan on NYT ja TÄSSÄ hetkessä ja niiden vanhusten puolesta jotka nyt jo ovat esim Kajalassa.  Minne sieltä nyt yhtäkkiä ? Kotoaan, sillä kotinaan pitävät melkein kaikki, aina joku kovin dementoitunut voi uskoa olevansa vaikka juna-asemalla. 

Salosta ei mitään periferiaa saa tekemälläkään, miettikää vähän Suomen laajuutta, täällä asutaan ruuhka-Suomessa, vaikkei pääkaupungissa asutakaan.

Vanhainkodit vanhainkoteina, niitä tarvitaan myös jatkossa vaikka miten varautuisi. 

Vieras
Vieras

#84 Re: Re: Varautumista vanhenemiseen

06.10.2010 09:00

#83: Vieras - Re: Varautumista vanhenemiseen 

 Oikein hyvää kirjoitusta sinulta, ja Kajalakotia tarvitaan myös jatkossa, jos jotain korjattavaa ja remontoitavaa on Suur-Salon pitää huolehtia siitä, että Kajalakoti tulee kunnolla ja asianmukaisesti korjattua. Päälliköiden palkkoja Suur-Salossa saatin kyllä heti alkajaisiksi nostettua 2000 eurolla kuukaudessa ja käytännössä katsottuna Salon ympäristökunnat oli pakotettu väkisin liittymään Suur-Saloon, muuten kunnan joka ei olisi liittynyt Suur-Saloon olemassa olo olisi epäilemättä muuttunut aika tuskaiseksi, siitä Suur-Salo olisi tavalla tai toisella pitänyt huolen.

 

 

Vieras
Vieras

#85 Re: Varautumista vanhenemiseen

08.10.2010 07:43

#81: - Varautumista vanhenemiseen 

Yritin tuossa muutama vuosi sitten saada omaiselleni paikkaa palvelutaloista.Eipä ollutkaan aivan helppoa hommaa. jonoon vaan... Ei niihin niin vain mennä. Pitää odotella vapautuvaa paikkaa.Varautua todella pitää jo silloin kun on hyvässä kunnossa.

Onhan aivan uusia asuntoloita, mutta pystyykö vanhus rahallisesti menemään niihin? Hakijoita on varmasti paljon ja pitää tehdä valintoja asukkaiden suhteen.Jokainen hoito ja palvelu maksaa tietääkseni erikseen vuokran lisäksi (tai vastikkeen).

Omaishoito on yksi hoitomuoto, jolloin vanhus saa olla kotona.Mutta monesti hoitaja käy päivisin töissä.  Tällöin tarvitaan jo kunnallisia hoitajia mukaan rinkiin,varsinkin jos hoidettava on sairas, mutta kiire on hoitajillakin ja ajomatkat ovat jo aikaa vieviä. Siivoukset yms. eivät heille enää automaatisesti kuulukkaan.Ne on tilattava erikseen. (Toisaalta kotityöt monesti lueteltu omaishoitosopimuksessa eli kuuluvat omaishoitajalle.)

Eli  vanhusten hoidosta tehdäänkin palapeli. Eli yksi hoito tuolta ja toinen tuolta. on siinä mummut ja papat sekaisin, kun miettii että mikäs se tämän päivän ohjelma taas olikaan? Odotellaan ruokaa,odotellaan hoitajaa, odotellaan siivoojaa, odotellaan taksia, odotellaan pesijää...

 Sitä se kai on. ODOTTAMISTA!

Yhdestä paikasta kun saisi kaikki palvelut! KAJLAKODIN PUOLESTA!

 

 

 

 

 

Pirkko Lahti
Vieras

#86

11.10.2010 01:23

Pitäkää todella huolta vanhujksista eikä vain kustannusten tarkkailua!!!
Omishoitaja
Vieras

#87 Re: Re: Varautumista vanhenemiseen

12.10.2010 00:24

#85: Vieras - Re: Varautumista vanhenemiseen

Totta joka sana.. Kokeilkaas muutama kuukausi omaishoitajana niin ketä jaksaa!

Omaishoitajalla kädet sidottuna jollakin naurettavalla palkalla..  n.10eur PÄIVÄ!!!

Mikä säästö syntyy kun omaiset alkavat hoitamaan alipalkattuina!  Menee siis niin että historia toistaa, kun vanhukset kotiutetaan, kuten aikoinana ei ollut vanhainkoteja. Omiashoidossa menee aikaa tunteja päivässä  ja monikaan ei palkkatyötään repeä moiseen. Itse 24/7 omiashoitajana.

 

ja miksi vanhainkoteja sitten on olemassa, kun NIITÄ TARVITAAN!!!

 

 

Vieras
Vieras

#88 Re: Re: Re: Varautumista vanhenemiseen

12.10.2010 11:05

#87: Omishoitaja - Re: Re: Varautumista vanhenemiseen 

 No siinähän säästö syntyy, kun omaiset hoitavat itse omat läheisensä.Näinhän toimittiin ennen vanhaan, että lapset hoitivat äitinsä ja isänsä. Ne vanhat ihmiset joilla tähän ei ollut mahdollisuutta, laitettiin vanhainkotiin.

Tänä päivänä jos hoidetaan omia äitejä tai isiä siihen liitetään aina raha. Itse en omaa vanhempiani tule laittamaan laitokseen ennenkuin on ihan pakko. Hoidan heidät itse, jota jo paljolti teenkin. Olen siis vanhuuden turva päivin ja öin. Pystyn lähtemään töistä kun puhelin soi.Kaikki työntekijät eivät tähän saa mahdollisuutta. Omaishoidontuki on niin pieni, että en vaivaudu edes moista hakemaan, koska kuitenkin olen vielä  töissä päivät.  Eli tuo 10 e /pv tarkoittaa sitä, että hoidettava henkilö tarvitse apua joissain päivittäisissä toiminnoissa vaikkapa aamu- ja iltatoimissa, ruokailussa, peseytymisessä sekä jonkin verran vaatii muuta hoitoa ja huolenpitoa.  Eli huonokuntoisemman vanhuksen  hoitaja saa pikkasen enemmän. Eli nyt kun hoidat omaistasi tuolla 10 e:lla per päivä, hoidettava ei ole täysin huono kuntoinen, joten nyt pitää olla tyytyväinen hoidettavan riittävästä omatoimisuudesta.

Henkilö joilla ei ole mahdollisuuksia em. asioihin eli siihen että saa omaishoitajan tai  siihen että joku lapsista hoitaa, hänen vuokseen on pidettävä kiinni Kajalakodin kaltaisista paikoista. Kajalakoti kuuluu ent. Pertteliin ja nykyiseen Saloon.  Jos rahaa tarvitaan nostetaan vero%.

 

 

 

Vieras
Vieras

#89 Re: Vanhainkoti

14.10.2010 19:55

#6: Soile Nurminen - Vanhainkoti

Vanhainkodissa työssä olleena, ei sielläkään aina ole ketään kuka olisi vanhuksen turvana.

olavi auranen
Vieras

#90

14.10.2010 21:38

syytä säilyttää kunnon hoitopikat mitä palvlukodit eivät korvaa!
Sunnuntaivieras
Vieras

#91 Perseellään Suur-salon asiat

17.10.2010 12:28

#90: olavi auranen -

Palvelukodit ja palvelutalot on tarkoitettu rikkaille, eikä Suur-salon asukkaista valtaosa todellakaan ole rikkaita.

Suur-salon olisi kannattanut jättää keskuspalatsi haihattelut ja keskittyä sen sijaan ensin korjaamaan ja remontoimaan Perttelissä sijaitseva Kajalakoti sekä muut vanhainkodit ajanmukaiselle tasolle.

Tässä vain sattuu olemaan sellainen ongelma kun Kajalakoti sijeitsee Perttelin puolella niin varsinainen salo ei ole niin halukas ottamaan vastuuta siitä.

Mitäs salon Suuret päälliköt ollenkaan lähtivät tekemään Suur-saloa jos heillä ei ole aikomustakaan huolehtia liitoskuntien hyvinvoinneista ja tulevaisuudesta?

Vieras
Vieras

#92 maksaahan tämäkin..

05.11.2010 13:31

Vanhukset aina huonokuntoisimpina ja pelokkaina kotona. Osa ei oikeasti kotona pärjää, vanhuksia hortoilee yksin ulkona. Soittelevat etenkin yöaikaan apua hätäkeskuksen kautta. Osa kipujen, osa kotona pärjäämättömyyden ja osa pelkojen vuoksi. Osalle ohikulkija soittaa apua vanhuksen harhaillessa yöpaitasillaa ulona pakkasessa. Ambulanssi kuljettaa vanhuksen terveyskeskukseen josta sitten lähetetään kotiin takaisin. Joskus vanhus jää jo kotiin kun ambulanssi on tilanteen kartoittanut. Ei tämäkään toituva kuvio ole yhteiskunnalle ilmainen, maksaahan tämäkin yhteiskunnalle suuria summia.
harkintaa, harkintaa...
Vieras

#93 Tehostettua palveluasumistako "laitoksen" tilalle ?

04.12.2010 20:38

- Omat vanhempani saivat elää elämänsä loppuun omasssa kodissaan ja olen siis lähes välttynyt hoitomurheilta. Sivusta olen seurannut erään iäkkään henkilön, vanhainkodissa asuneen, mutta tilapäisesti sairaalahoidossa olleen äkillistä siirtoa ns. tehostettuun palveluasumiseen. Yksityiseltä yritykseltä ostettuun siis. Yleisesti ottaen ikävä kokemus, mutta sen lisäksi tuli esille erinäisiä yksityiskohtia, jotka sitten painettiin villaisella. Olisi ollut kantelua edellyttävä tilanne, mutta siihen harva omainen uskaltaa lähteä.
- Sekä yksityisen että yhteiskunnan itse hoitaman hoidon laatu voi olla hyvää tai huonoa; en edellisellä tarkoita tätä. Sen sijaan syntyi kyllä sellainen ajatus, että ostopalvelun laadun valvonta oli aika olematonta. Eikä millään, mahdollisesti etukäteen sovitulla valvontakäynnillä tulisikaan edes esille sitä "koko totuutta".
- Puhutaan siitä, ettei ketään ajeta pois laitoksista, vaan homma hoidetaan niin, että vapautuviin paikkoihin ei oteta uusia. Olisi todella ihanaa, jos ihmiset lakkaisivat tulemasta sairaiksi tai raihnaisiksi ja pärjäisivät vähäisen kotiavun turvin kotonaan, mutta semmoiseen ihannemaailmaan ei oikein usko.
- Maailma on aaltoliikettä; laineet lyövät milloin mihinkin suuntaan. Aikoinaan vanhukset hoidettiin kotona ja jos jollakulla ei ollut tähän kykeneviä omaisia, heidät hoiti vaivaishoitoruotu tai heidän hoitonsa kilpailutettiin. Oli melkoista edistystä, kun kunnat alkoivat perustaa kunnalliskoteja. Nyt ollaan taas tässä kilpailutuskaudessa.
- En muuten ymmärrä vieläkään, mikä ero käytännössä on laitoshoidolla ja tehostetulla palveluasumisella - siis laskutustapaa lukuunottamatta. Ihan samat seinät ja vessat käytävällä, ja sama vanhainkodin huone kuin laitoksen aikaan.No, onhan tuo ero merkittävä kunnan maksuvelvoitteiden kannalta
aili kekonen
Vieras

#94 miettikää

04.12.2010 22:03

missä taasen töpätään oikei kunnolla
Petri Klemola
Vieras

#95

04.12.2010 23:53

Vanhuksien alasajon on päätyttävä. Antakaa vanhuksillemme heille kuuluva arvokas elämä.
Mika Hjelt
Vieras

#96 Re: VIRKAMIEHET JOUTAISI TEHO OSASTOLLE!!!

12.12.2010 17:17

#5: Janne Saarioja, Salo - VIRKAMIEHET JOUTAISI TEHO OSASTOLLE!!! 

Helppo on vaatia ja olla populistesisti vaatimassa ja jakamassa kaikille kaikkea. Vaan kun sitä rahaa ei ole. Kunnan lakisääteinen velvollisuus on järjestää peruspalvelut parhaaksi katsomallaan tavalla kuntalaisille. Kaikki muu siitä ylimenevä on ns. ylimääräistä

Janne Saarioja
Vieras

#97 Re: Re: VIRKAMIEHET JOUTAISI TEHO OSASTOLLE!!!

13.12.2010 16:11

#96: Mika Hjelt - Re: VIRKAMIEHET JOUTAISI TEHO OSASTOLLE!!! 

Niinpä niin. Rahat on loppu ja Volvo myyty. Onneksi sentään kaupungintalo on kohta valmis. Populistisesti kirjoitetaan siis populistisesti ei POPULISTESISTI niinkuin kommentaattori kirjoittaa, lieneekö tarkoittanut jotain mitä ei korvin kuule vaikka kuinka toivoisi.

Kommentaattori on aivan oikeassa kirjoittaessaan, että kunnan lakisääteinen velvollisuus on järjestää peruspalvelut parhaaksi katsomallaan tavalla kuntalaisille ja niinhän Salo tekeekin. Se vaan ei välttämättä ole aina niin oikeudenmukaista kaikkia kohtaan ei varsinkaan kun ajattelee vähävaraisia ja heidän pärjäämistään näissä elämän toivon säästökarkeloissa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.12.2010 18:07


heipparallaa

#99 Re: Re: Kajalakoti

07.08.2014 03:08

#60: - Re: Kajalakoti

 kajalankodin vanhustenhoidon alasajon syynä on raha tietysti. tämän addressin sijasta voisitte viedä terveiset salon kaupungin päättäjille sillä salon tilanne tulee huononemaan vielä todella paljon tulevaisuudessa. eikä salon toimet tue toipumista vaikeasta taloudellisesta tilanteesta vaan päinvastoin sillä se on lyhytnäköistä toimintaa eikä millään tavalla pitkäjänteistä. ettekö ole muutenkaan huomanneet että koko suomessa vanhusten tilanne on vain huonontunut ja suomen vankiloissa on huomattavasti paremmat olosuhteet kuin vanhuksilla? ja tämäkään addressi ei muuta tilannetta sillä se menee silppuriin kun se menee eduskuntaan sillä raha ratkaisee ei kansalaisten mielipiteet. se on globaali ilmiö joka juontaa juurensa jo 80-90 luvulta.