Rullalautailun sisähallin säilyttävä Joensuussa

Alankomiähiä
Vieras

/ #24

08.10.2010 15:04

Alkuun pakko sanoa, että naurettavaa toimintaa kaupungin päättäjiltä. Sen, että ulos rakennetaan harrastuspaikka, ei kuuluisi millään lailla vaikuttaa sisäharrastus mahdollisuuksiin.
Mitenkäs teillä siellä Joensuussa on tuo hallin pyöritys tapahtunut? Maksaako kaupunki osan kuluista, jopa kenties palkatun työntekijän hallille? Onko hallilla sponsoriapua esim. paikallisilta liikkeiltä, naapurikunnista?
En tiedä miten siellä menee nuo rahotussäädöt ja mikä taho hallia pitää yllä.
Itselle tulis nyt tämän adressin lisäksi mieleen, että ehdotatte kaupungille jatkoaikaa. Tehkää selväksi, että hallilla ei ole tarkoitus tehdä bisnestä, vaan pitää yllä yhtä (nuoriso)kulttuurimuotoa. Tehkää myös selväksi, että kyseessä ei ole pelkästään harrastustila, vaan nuorisotila. Paikka, johon nuorilla on mahdollisuus tulla harrastamaan, seurustelemaan ja ennen kaikkea tekemään jotain, kulmilla notkumisen sijaan.
Jos halliin on palkattu työntekijä, ehdottakaa, että työntekijän hommat hoidetaan jatkossa talkoovoimin. Yhden tuntipalkatun työntekijän pitäminen tulee huomattavasti kalliimmaaksi, kuin 2-3 talkootyöläisen pitäminen kausikorttipalkalla.
Hankkikaa sponsoriapua. Käykää kaikki mahdolliset liikkeet pankeista sähköfirmoihin läpi. Monet yrittäjät saattavat lähteä avustamaan, pientä mainostusta vastaan. Eli banneria seinille, mainospätkät mahdollisiin videoihin yms. Rahallinen määrä ei välttämättä ole suuri, mutta tässä tapauksessa jokainen euro lienee paikallaan.
Mikäli mahdollista, ottakaa hallin toiminta omiin käsiin, ja jättäkää yrittäjä pois kuvioista. Yrittäjillä on tapana tavoitella voittoa. Sen sijaan perustakaa yhdistys, joka ajaa hallin toimintaa yhdessä nuoriso- ja liikuntatoimen kanssa (mikäli näin ei jo ole).
Vuokratkaa tilaa, järjestäkää tapahtumia. Tällaisen tilan käyttäminen vain yhteen tarkoitukseen on turhaa. Järjestäkää tapahtumia, kisoja, musiikkiesiintymisiä, mitä vain. Lisäksi halleja halutaan monesti vuokrata yksityiskäyttöön, esim. kiertueporukoille yms.
Jos lisäapu kiinnostaa, ni uskon että Suomen Rullalautaliitto osaa antaa vinkkejä ja tukea.
Onnea matkaan, älkää luovuttako!