BUSSILINJOJEN 16 JA 18 LIIKENNÖINTI

Totuuden torvi

/ #94 Kaikkea sitä!

14.01.2012 15:02

Veli-Heikin olisi pitänyt ensin tutustua suunnitelmaan. Linja 18 esitetään siirrettäväksi Eiraan linjan 14 nykyiselle päätepysäkille, josta linja 14 linjan 14B nykyiselle päätepysäkille Hernesaareen. Linjan 18 vakava epätäsmällisyys johtuu Rautatieaseman ohittamisesta (Kaivokadun liikenne on huonosti ennustettavaa), ja haaralla Rautatieasemalta Kruununhakaan matkustajamäärät ovat murto-osa linjan kokonaismatkustajamäärästä.

Linjojen 14 ja 18 reittimuutoksilla sekä muuttamalla linja 39 kulkemaan Mannerheimintien sijasta Huopalahdentien kautta, saadaan paitsi kustannussäästöjä linjan 14B lakkauttamisen kautta, myös täsmällinen runkoyhteys linjan 14 nykyisellään kuormittuneimmalle osuudelle Kamppi-Munkkivuori.

Veli-Heikin olisi myös kannattanut huomioida, että mainituilta poistuvilta pysäkeiltä ovat nousut lähtöä kohden pitkälti alle 1. Mariankadulta on vain 300 metrin kävely raitiolinjojen 1(A), 7A ja 7B pysäkeille Snellmaninkadulle.

Veli-Heikin olisi myös pitänyt huomioida, että Vironniemen terveysaseman toiminta siirtyy Marian sairaalaan. Tätä huomioimaan muutetaan eteläisissä kaupunginosissa linjan 24 reittiä siten, että kun linja 16 katkaistaan välille Hakaniemi-Kulosaari, linja 24 siirretään reitille Kaivopuisto-Korkeavuorenkatu-Erottaja-Marian sairaala-Hietaniemenranta-Seurasaari.

HSL ei saa taipua krunikan nimbyjen edessä. Yhden mummon kyydittämistä varten ei tarvita 53-paikkaista telibussia kiertelemään pitkin krunikkaa. Töölöön pääsee edelleen, ja 18:aa varsin tiheämmällä vuorovälillä, raitiolinja 7:llä.