HUMAK:in Tornion kampus säilytettävä!

Ehkä Timo.

/ #8 Ei nyt tätä tämmöstä kiitos.

07.02.2012 22:27

En nyt oikein ymmärrä minkä takia kaikki koulutuspaikat pitää keskittää aina Etelä-Suomeen. Tietysti joo, saadaan isompia kampuksia ja säästetään ja on hyvät liikenneyhteydet. Ja asikkalan, asikkalan, puiset rattaat, puiset rattaat...

Eikö kuitenkin olisi kaikille parempi, että väestö olisi edes jollain tavalla levittäytynyt vähän pitkin Suomea? Opiskelijat kuitenkin jo olemassa olollaan elvyttävät monia kaupunkeja. Opiskelijat ovat myös halpaa ja helposti saatavaa työvoimaa erinäisiin lyhytaikaisiin hommiin ja sijaisuuksiin (niin riistolta kun tämä kuulostaakin). Lisäksi olisi hyvä, jos koulutuspaikkoja löytyisi edes jotenkuten läheltä omaa kotiseutua, sillä harva jaksaa matkata esim. lyhyiksi juhlapyhiksi takaisin kotiseudulle jos matkaa on 800km.

Tornion HUMAK ei ole suuri, mutta elävöittää opiskelijoillaan kaupunkia ja nuorten elämää erilaisten koulutehtävienkin merkeissä. Myös Tornion kaupunki osaa panostaa nuorisotyöhön ja nuorisotyön positiivinen vaikutus nuoriin ymmärretään. Torniosta löytyykin pieneksi kaupungiksi melko paljon erilaisia aktiviteetteja nuorille.

Tornio on myös käytännössä ainoa Humanistinen Ammattikorkeakoulu, missä voidaan järjestää näin monipuolista seikkailukasvatusta, ihan jo maantieteellisistä syistä. Jo tämän takia mielestäni Tornio kannattaisi säilyttää, mutta en muutenkaan tue yhdenkään HUMAK:in lakkauttamista. Mielestäni hiljattain menneissä presidentin vaaleissa puhuttiin kovasti syrjäytyneistä ja syrjäytymisvaarassa olevista nuorista. Kuka muu näitä syrjäytyneitä jututtaisi ja hoitaisi ellei yhteisöpedagogit? Lisäksi koulutuspaikkojen keskittäminen etelään jättää pohjoisen nuoret niin ikään huonompiosaisiksi, jolloin tasa-arvo ei tahdo toteutua. Lähtisivätkö pääkaupunkiseudun nuoret mielellään opiskelemaan vaikka Sodankylään tai edes Ouluun? Epäilen.

Jos vähän katsottais sitä maailmaa eri näkökulmista, niin ei nähtäis asioita niin yksipuolisina.