Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Nomolos

/ #1277 Re: top 1

21.02.2012 17:53

#1272: haudanlepoon - top 1

Ehkä syitä alkoholinkäytölle, olisi syytä haeskella vaikka kansan pahoinvoinnista, sekä tarpeesta itselääkitä tätä pahoinvointia aina siihen saakka, että ollaan alkoholisoituneita ja lääkärissä lyövät rasian diapameja kouraan...

Tietenkin, on helpompi yrittää vaikka asteittain kieltää alkoholinkäyttöä ja siirtää sen myyntiä sitten yhtäläisissä asteissa lakien avulla rikollisille, jolloin ongelma on siististi maton alla kuten portugalin heroiiniongelma ennen vuotta 2001.

Sielläkin, lopulta ainoa parannuskeino, oli antaa periksi, mutta vasta, kun ongelma oli niin sietämätön ja hallitsematon, että äärikonservatiivien vastustus oli olankohautuksella ohitettava asia.

Nyt, Suomen alkoholilainsäädäntö on jotenkin järkevällä tasolla, mutta sen sorkkiminen tiukemmaksi varmasti kasvattaisi siitä tiukennoksesta luonnollisena vastareaktiona nousevien ongelmien määrää.

Voidaan toki mennä takaperin puuhun, kuten maassamme on tapana, mutta on meille ennenkin naurettu kansana, jonne kaikki muualla käyttöönotettu käyttökelpoinen toimintamallisto tulee viimeisenä, aina.