Adressi Päivi Räsäsen ministerinviran puolesta

vastarannan kiiski

/ #119 Re: Räsäsen vihattu idea – ”Voisi toimia”

23.02.2012 14:19

#104: - Räsäsen vihattu idea – ”Voisi toimia”

Räsänen osaaa hommansa taas kerran!

Räsänen uskoo anniskelurajoituksen vähentävän poliisia työllistäviä järjestyshäiriöitä ja väkivaltaa. -> poliisilta loppuu työt.

–Ei tarjoilla selvästi humalaisille, ei aggressiivisesti käyttäytyville eikä alaikäisille. Eikä myydä monta drinksua kerralla, Sambou listaa. ->portsarille kuuluu tarkistaa henkkarit heti ovella. "eikä myydä monta drinksua kerralla" pöytö täynnä kavereita jotka odottavat juomiaan kun yksi hakee??

Ilmiö työllistää poliisia ympäri maan, minkä vuoksi poliisi tukeekin ministeri Räsäsen esitystä. Räsäsen ensisijainen perustelu idealle on poliisin resurssien säästäminen. -> elikkäs suurin osa poliisista joutuu jättämään työnsä kun sitä ei enää ole tarjolla.

–Tärkeää on myös se, että sulkeutumisajat ovat porrastettuja niin, että kaikki ihmiset eivät törähdä kadulle samaan aikaan. Näinhän Suomessa jo monin paikoin onkin: valomerkki tulee puoli kaksi tai puoli neljä, sanoo Sambou. -> ja kun kaikki tulevat puoli kaks ulos niin niitä tappeluja on kun ei TAKSEJA riitä kaikille..

Yli 40 000 ihmistä vaatii jopa Räsäsen eroa nettiaddressissa, joka korostaa ravintola-alan työpaikkojen ja tulojen suojelua. Kriitikkojen mukaan valomerkin aikaistaminen puoli neljästä kahteen ei poistaisi sulkemisajan väkivaltasumaa, vaan vain aikaistaisi sitä.

Samboun kollega, oikeusministeriön rikoksentorjuntaneuvos Jukka-Pekka Takala uskoo, että anniskeluajan lyhentämisestä voisi epäilyistä huolimatta olla hyötyä. -> entäs ne känniset naapurit jotka tulevat kotiinsa jatkoille jo puoli kaksi??? onko kukaan sitä miettinyt??

tunnin lyhennys voisi vähentää väkivaltaisuuksia vastaavasti. -> jos sitä pidentäisi tunnilla en usko jotta kovin monikaan enää on hereilla siinä vaiheesssa kapakassa kun kaikki ovat jo tottuneet "menemään viideksi nukkumaan" eli toisin sanoen sammumaan.

–Mitä vähemmän juodaan, sitä vähemmän on väkivaltaa, sanoo Lehti. -> eli toisin sanoen kun kapakat sulkevat ovensa klo 2 niin ihmiset eivät tappele o.O??? sanoisinko jotta porukka aloittaa juomisen jo hyvissä ajoin että pääsevät kunnon humalaan. onko siinäkään enää ideaa??