Adressi Päivi Räsäsen ministerinviran puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Päivi Räsäsen ministerinviran puolesta.


Vieras

#101 Edellinen puhuu asiaa

22.02.2012 23:40

Aika kaukaa haetut perustelut sille että Räsänen kannattaa Suomen peruspalveluiden alasajoa

Vieras

#102

23.02.2012 00:06

muuta kommentoitavaa ei juurikaan ole, adressin tekijän kertomus on paljonpuhua ja pitäisi herätää vihdoinkin päättäjät ja etenkin alkoholin käyttäjät.
tuen täysillä adressin tekijää ja varsinkin ministeri Päivi Räsästä.
Elli

#103

23.02.2012 07:38

Miksi ravintolohin mennään nykyisin kovin myöhään ja viivytään aamutunneille asti. Siitähän seuraa se, että seuraava päivä on pilalla; väsymystä, krapulaa... Humalainen ravintolaväki siirtyy sitten kaduille remuamaan ja häiritsee ympäristöä. Mitä humalaisempi ihminen, sitä vähemmän kontrollia. Kaduille virtsaaminen, roskaaminen ja metelöinti ovat ikävä ilmiö, josta kärsivät ympäristön asukkaat. Kesäöisin ei voi pitää ikkunoita auki metelin takia.

Puhutaan vain ravintola-asiakkaitten ja omistajien oikeuksista, mutta eikö meillä muilla kaupunkilaisillakin ole oikeus jonkinlaiseen rauhaan !

Vieras

#104 Räsäsen vihattu idea – ”Voisi toimia”

23.02.2012 09:31

Aamuyön tappeluita aiheuttaa asiantuntijoiden mukaan osaltaan se, että ravintolat ja yökerhot eivät noudata vastuullisen anniskelun periaatteita.

Sisäministeri Päivi Räsänen ehdotti Helsingin Sanomissa, että alkoholin myynti ravintoloissa pitäisi lopettaa pari tuntia aiemmin kuin nykyisin. Anniskeluaika loppuu yökerhoissa nykyisin puoli neljältä yöllä. Anniskeluasiat eivät kuulu sisäministeriön hallinnonalalle, mutta Räsänen uskoo anniskelurajoituksen vähentävän poliisia työllistäviä järjestyshäiriöitä ja väkivaltaa.
Väkivaltaisen humalakäyttäytymisen ehkäisemiseen perehtyneet asiantuntijat suhtautuvat varovaisen myönteisesti sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) ehdotukseen ravintoloiden anniskeluajan lyhentämisestä. Asiantuntijoiden mielestä järjestyshäiriöitä voisi kuitenkin vähentää tehokkaammin puuttumalla ravintoloissa tapahtuvaan vastuuttomaan anniskeluun.

–Tärkeämpää olisi se, että ravintolat noudattaisivat vastuullisen anniskelun periaatteita, sanoo erikoissuunnittelija Saija Sambou oikeusministeriön rikoksentorjuntayksiköstä.

–Ei tarjoilla selvästi humalaisille, ei aggressiivisesti käyttäytyville eikä alaikäisille. Eikä myydä monta drinksua kerralla, Sambou listaa.

Sambou oli mukana pilottiprojektissa, joka pyrki vähentämään ravintoloissa ja niiden läheisyydessä tapahtuvaa humalaväkivaltaa Järvenpäässä vuosina 2007–2008. Järvenpäätä on jo pitkään riivannut juottoloiden sulkeutumisen aiheuttama väkivaltaryöppy.

Ilmiö työllistää poliisia ympäri maan, minkä vuoksi poliisi tukeekin ministeri Räsäsen esitystä. Räsäsen ensisijainen perustelu idealle on poliisin resurssien säästäminen.

Järvenpään projektissa baareja ja yökerhoja kannustettiin noudattamaan vastuullisen anniskelun periaatteita. Projektin kokemusten perusteella Sambou uskoo, että näistä periaatteista lipsuminen osaltaan aiheuttaa aamuyön tappeluita ja pahoinpitelyjä.

–Tärkeää on myös se, että sulkeutumisajat ovat porrastettuja niin, että kaikki ihmiset eivät törähdä kadulle samaan aikaan. Näinhän Suomessa jo monin paikoin onkin: valomerkki tulee puoli kaksi tai puoli neljä, sanoo Sambou.

Räsäsen aloite on raivostuttanut joukon suomalaisia. Yli 40 000 ihmistä vaatii jopa Räsäsen eroa nettiaddressissa, joka korostaa ravintola-alan työpaikkojen ja tulojen suojelua. Kriitikkojen mukaan valomerkin aikaistaminen puoli neljästä kahteen ei poistaisi sulkemisajan väkivaltasumaa, vaan vain aikaistaisi sitä.
”Hirvittävästi voivotellaan, mutta silti alkoholi on tabu”

Saija Sambou arvioi, että juuri näin saattaisi käydä.

–Se ehkä vain aikaistuisi, jos [ravintoloiden] idea kuitenkin on vain juottaa jengi känniin. Järvenpäässä kokemuksemme kuitenkin oli, että suuri osa ravintoloista halusi säilyttää maineensa ja noudattaa vastuullisen tarjoilun periaatteita.

Samboun kollega, oikeusministeriön rikoksentorjuntaneuvos Jukka-Pekka Takala uskoo, että anniskeluajan lyhentämisestä voisi epäilyistä huolimatta olla hyötyä.

–Tarjoiluaika kuitenkin lyhenisi. Veikkaan, että tämä voisi jonkun verran vähentää väkivaltaisuuksia, hän sanoo.

Norjan Alkoholi- ja huumetutkimuksen instituutin tuoreen tutkimuksen mukaan tunnin lisäys baarien anniskeluajoissa lisäsi Norjan kaupungeissa tapahtuvia väkivaltarikoksia jopa 17 prosenttia. Tutkijoiden mukaan vaikutus on todennäköisesti myös käänteinen: tunnin lyhennys voisi vähentää väkivaltaisuuksia vastaavasti. Norjalaistutkimuksen nosti tänään blogissaan esiin myös ministeri Räsänen.

Myös Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoistutkija Martti Lehti pitää Räsäsen ehdotusta kokeilemisen arvoisena, vaikka sen vaikutuksista ei voida olla varmoja. Martti Lehden perustelu on yksinkertainen: suomalaisten alkoholinkäytön ja julkisen väkivallan sekä henkirikosten yhteys on kiistattoman kiinteä.

–Mitä vähemmän juodaan, sitä vähemmän on väkivaltaa, sanoo Lehti.

–Esimerkiksi taannoin, kun Alkon monopoli oli laajempi, Alkon lakot vähensivät väkivaltaa reilustikin.

Lehti on tutkinut muun muassa viinan hinnanalennuksen vaikutusta henkirikoksiin ja muuhun väkivaltaan. Hän naurahtaa hieman Räsäsen idean aiheuttamalle vastareaktiolle.

–Hirvittävästi voivotellaan, että tällainen yhteys on, mutta silti alkoholi näyttää olevan tabu, sanoo Lehti.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120341-rasasen-vihattu-idea-%E2%80%93-%E2%80%9Dvoisi-toimia%E2%80%9D
Ovatko työttömiä?

#105 Mitä ihmeen sakkia siellä ravintoloissa istuu öisin?

23.02.2012 11:04

Eikö heidän tarvitse mennä seuraavana päivänä töihin?

Vieras

#106 Re: Alkoholin haittavaikutuksien minimointi

23.02.2012 11:33

#8: T: Baarimestari vm 1999 - Alkoholin haittavaikutuksien minimointi

Ei ne ravintolat mitään valvottuja ja turvallisia paikkoja ole. Ravintoloissa henkilökunta rikkoo rahanhimossaan tietoisesti anniskelulakeja juottamalla rähinäviinalla juoppoporukkaa tappelukuntoon.

 


Vieras

#107

23.02.2012 11:39

Hienoa, että yx uskaltaa käydä pahuutta vastaan tässä maassa.. Lapset kärsii hullujen holistien tähden
Kenenkään ei tarvi aamutunneil istuu kapakois juomassa.. ei parheellisen, eikä yksin elävän...

Vieras

#108 Re:

23.02.2012 13:11

#26: -

Ja kaikki tämä on tapahtunut ravintolassa? Ymmärrän tuskasi, mutta eikö vikaa voisi koittaa etsiä myös marketeista ja kioskeista?

MKM

#109 Re:

23.02.2012 13:12

#40: Eila T -

Ja tämä on ravintoloiden vika? Ei markettien tai itse ihmisten?

MKM

#110 Re: Re:

23.02.2012 13:14

#51: Jarkko - Re:

Toisen adressin takana on työpaikkojensa puolesta pelkäävät tarjoilijat, portsarit, blokkarit ja dj:t.


Vieras

#111

23.02.2012 13:33

26 vuotta taksia ajaneena. kännisiä aivan liikaa!!!!

Vieras

#112

23.02.2012 13:38

Hyvä Päivi.

Vieras

#113

23.02.2012 13:55

Hienoa Päivi, että uskallat ottaa puheeksi aran aiheen. Ihmettelen sitä, että kuka jaksaa istua ja viihtyä aamupuolelle yötä ravintoloissa. On kai sitä parempaakin tekemistä.

Vieras

#114

23.02.2012 13:58

Räsänen ajattelee jotta tästä on hyötyä, mutta kun ruvetaan katsomaan syvemmälle ja otetaan ne meidän kaappi homot ja lesbot esiin kanssa niin eikös se soppa ole valmis. Jos jollain on vastaan räsäsen mielipiteitä niin käys kirjoittaa adressi: http://www.adressit.com/adressi_paivi_rasasen_erottamiseksi_ministerinvirasta
Räsäsen komentit johtavat jollain tavalla raamattuun, muistakaa myös se.

Vieras

#115 Re:

23.02.2012 13:59

buuuu

kännikala

#116 Re:

23.02.2012 14:01

#111: -

eikös ne tuo mukavasti rahaa sinunkin palkkaasi???  jos ei niitä kännisiä olisi niin loppuisi taksitkin tästä pitäjästä. ei mummoilla ja vaareilla ole varaa matkustaa taksilla kun eläkekin on heillä pieni.


Vieras

#117 Re: Re:

23.02.2012 14:04

#51: Jarkko - Re:

näinhän se on. Jos esitys menee läpi niin pimeät markkinat kasvavat, olisiko kiva jos teidän lapset joilla niitä nyt on niin ostaisivat pimeää viinaa kaduilta.

Mikael

#118

23.02.2012 14:07

Räsänen on yksi harvoista tämän hallituksen hyvistä ministereistä. Siellä on pitkä lista eri puolueiden ministereitä, joiden hallituksessa oloa voi hyvällä syyllä ihmetellä, mutta Räsänen on ollut hallituksen positiivisimpia yllättäjiä.
vastarannan kiiski

#119 Re: Räsäsen vihattu idea – ”Voisi toimia”

23.02.2012 14:19

#104: - Räsäsen vihattu idea – ”Voisi toimia”

Räsänen osaaa hommansa taas kerran!

Räsänen uskoo anniskelurajoituksen vähentävän poliisia työllistäviä järjestyshäiriöitä ja väkivaltaa. -> poliisilta loppuu työt.

–Ei tarjoilla selvästi humalaisille, ei aggressiivisesti käyttäytyville eikä alaikäisille. Eikä myydä monta drinksua kerralla, Sambou listaa. ->portsarille kuuluu tarkistaa henkkarit heti ovella. "eikä myydä monta drinksua kerralla" pöytö täynnä kavereita jotka odottavat juomiaan kun yksi hakee??

Ilmiö työllistää poliisia ympäri maan, minkä vuoksi poliisi tukeekin ministeri Räsäsen esitystä. Räsäsen ensisijainen perustelu idealle on poliisin resurssien säästäminen. -> elikkäs suurin osa poliisista joutuu jättämään työnsä kun sitä ei enää ole tarjolla.

–Tärkeää on myös se, että sulkeutumisajat ovat porrastettuja niin, että kaikki ihmiset eivät törähdä kadulle samaan aikaan. Näinhän Suomessa jo monin paikoin onkin: valomerkki tulee puoli kaksi tai puoli neljä, sanoo Sambou. -> ja kun kaikki tulevat puoli kaks ulos niin niitä tappeluja on kun ei TAKSEJA riitä kaikille..

Yli 40 000 ihmistä vaatii jopa Räsäsen eroa nettiaddressissa, joka korostaa ravintola-alan työpaikkojen ja tulojen suojelua. Kriitikkojen mukaan valomerkin aikaistaminen puoli neljästä kahteen ei poistaisi sulkemisajan väkivaltasumaa, vaan vain aikaistaisi sitä.

Samboun kollega, oikeusministeriön rikoksentorjuntaneuvos Jukka-Pekka Takala uskoo, että anniskeluajan lyhentämisestä voisi epäilyistä huolimatta olla hyötyä. -> entäs ne känniset naapurit jotka tulevat kotiinsa jatkoille jo puoli kaksi??? onko kukaan sitä miettinyt??

tunnin lyhennys voisi vähentää väkivaltaisuuksia vastaavasti. -> jos sitä pidentäisi tunnilla en usko jotta kovin monikaan enää on hereilla siinä vaiheesssa kapakassa kun kaikki ovat jo tottuneet "menemään viideksi nukkumaan" eli toisin sanoen sammumaan.

–Mitä vähemmän juodaan, sitä vähemmän on väkivaltaa, sanoo Lehti. -> eli toisin sanoen kun kapakat sulkevat ovensa klo 2 niin ihmiset eivät tappele o.O??? sanoisinko jotta porukka aloittaa juomisen jo hyvissä ajoin että pääsevät kunnon humalaan. onko siinäkään enää ideaa??



Vieras

#120

23.02.2012 14:23

Päiviltä oli hyvä avaus. Ei mitään kehitystä tapahdu jos ei joku asioita esitä. Ei tälläinen yhteiskunnan terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeään asiaan tehty esitys ole ministerin virasta erottamisen syy. Päinvastoin, nyt asiasta vain keskusteluhanat auki rakentavasti!

Vieras

#121 Re:

23.02.2012 14:25


Vieras

#122 HIENOA PÄIVI!!!

23.02.2012 14:26

http://uutisvirta.fi/uutiset/2565465-paivi-rasanen-paljasti-ensimmainen-humala-12-vuotiaana?show=1 Näytti tulleen paha darra tuosta...

CASE: Islannissa tuota aikaisinsulkemista kokeiltiin ja palattiin saman tien vanhaan nimenomaan Poliisijohtajan toiveesta kun porukka levisi koteihin ja kerhotiloille eivätkä enää olleet yhdessä helposti kontrolloitavassa paikassa. Lisäsi älyttömästi poliisin työtaakkaa, enkä usko että tilanne olisi lainkaan toinen Suomessa.

...niin ja tottahan se alkoholiannosten kulutusmäärä putoaa, mutta nuo päättäjät unohtavat kenties huomioida tuon kulutuksen litroina? Ravintolassa 0,7L kossusta saa 17,5 annosta...kotona sitten sen 4 kun tulee tota viinaa hiukan enemmän JA sen jälkeen Eppu Normaalin sanoin "lumhanki kutsuu perhettä talvisin"

http://yle.fi/alueet/turku/2012/02/ravintola-ala_pelkaa_tyopaikkojen_puolesta_jos_aukioloaika_lyhenee_3281977.html

Vieras

#123 Re: HIENOA PÄIVI!!!

23.02.2012 14:27

#122: - HIENOA PÄIVI!!!

JA NÄIN PÄIVI KOITTAA KORJATA VIRHEENSÄ.. HAHAHAHAHAHAAA

kerrotaan vähän omasta nuoruudesta niinnhyvä tulee

Jes

#124 Re: Edellinen puhuu asiaa

23.02.2012 14:37

 

Hyvä Päivi!

Kerrankin joku uskaltaa puhua ääneen oikeasta ongelmasta, liiallisesta viinan juonnista Suomessa!

Posiisin supistukset ei tuntuis missään jos päihtyneiden toilailuja ei tarttis poliisin työkseen viikonloppuisin selvitellä.

Katsokaa telkkarin suomalaisia pätkiä poliisin työstä vkonlopun öinä: pelkkää juoppojen toljailun hoitoa!!!

Hitonmoista verorahojen tuhlausta!

Porukat himaan yhden jälkeen, kenenkään ei tarvi pitkin katuja silloin enää örveltää, menkööt himaan sammumaan!


Vieras

#125 Baarimikko

23.02.2012 14:37

Kai se haahka ymmärtää kuinka monen työpaikan hän vaarantaa...

Ps. Fuck off