Tasa-arvoa kirkkoon

Susan Tuorila
Jokioinen

/ #4 Yhdyn Juuso Armilan mielipiteeseen

23.05.2007 15:43

Toisaaltahan naiset olivat ensimmäisenä viemässä evankeliumia eteenpäin rientäessään kertomaan Jeesuksen haudan olevan tyhjä. Samoin Hanna oli naisprofeetta. Tässä täytyy kuitenkin huomata se, että papin viralla ja Pyhän Hengen pappeudella on eroa. Hannakaan ei koskaan evankelisoinut temppelin pyhimmässä, vaan tyytyi istumaan - kuten nykyään naisista toivoisi sanovan - kirkon portailla puhumassa. Nainen voi siis evankelisoida ja profetoida mutta Raamattu kyllä sanoo aivan selvästi pappisviran kuuluvan nimenomaan miehille.

Valtionkirkko on riippuvainen valtion politiikasta, eikä siis ole kirkko sen varsinaisessa merkityksessä.

On surullista, että evankelisluterilainen kirkko on ottanut sodan muuriensa sisään - siitähän kaupunki sortuu - vaikka kirkon eli tämän muurien sisäpuolella olevan kaupungin pitäisi taistella ulkomaailmaa eli epäuskoa ja jumalattomuutta vastaan.

Ei kirkko saa millään moottoripyöräjumalanpalveluksilla ym. kalastettua lisää ihmisiä kirkkoon. Uskovat ihmiset, jotka kokevat valtiokirkon vain pinnalliseksi ja poliittiseksi, eroavat ja liittyvät esim. helluntaiseurakuntaan tai vapaakirkkoon kokiessaan siellä vallitsevan aitouden ja oikeaoppisuuden.

Kommentoi adressia