Katettu jalkapallokenttä Hyvinkäälle

Korisvalmentaja...

/ #9 ...yksi mielipide muiden joukossa...

14.03.2012 12:41

Tämä on erittäin hyvä idea, mutta ehkä tätä asiaa pitäisi katsoa isompana kononaisuutena eli kaikkien Hyvinkään urheiluseurojen puolesta, kuin pelkästään jalkapalloilijoiden näkökulmasta. Käsittääkseni Hyvinkään kiekkoilulla on asiat melko hyvin kunnossa eli jääaikaa riittää jokaiselle sitä tarvitsevalle joukkueelle, mutta kaikilla muilla sisä- että ulkolajien harrastajilla ei ole riittävän hyviä harjoitteluolosuhteita tai riittävää määrää harjoitella omaa lajiaan kunnolla. Mielestäni kaikkien Hyvinkään seurojen (Hyps, HyPo, Apollo, Tahko, SCH...) pitäisi lyödä hynttyyt yhteen ja lähteä miettimään yhtä tai useampaa hanketta, jossa tavoitteena on saada seuroille riittävät puitteet harrastaa ja kehittää toimintaansa.
Hyvinkäällä taistellaan kovasti riittävistä sisäharjoitussalivuoroista ja jokainen seura ja joukkue joutuu pettymään joka ikinen syksy, kun vuoroja ei ole tarpeeksi tai harjoituspaikat ja ajankohta ei sovellu riittävän hyvin.

Jalkapallo: katettu kuplahalli talviharjoittelua varten
Koripallo: joukkueet tarvitsisivat vastaavanlaisen hallin kuin esim. Honkahalli löytyy Espoosta. (samassa hallissa voi pelata muitakin palloilulajeja, myös jalkapalloilijat talvisin). HyPon naiset ovat nousemassa SM-Sarjaan joten koripallo elää nousukautta kaupungissamme.
Salibandy: mielestäni salibandy tarvitsisi ehkä kipeimmin uutta harjoitus-/pelihallia kaupunkiin.
Futsal: ?
Pesäpallo: Pesäpallojoukkueet vievät saliaikaa esim koripalloilijoilta ja muilta sisäpalloilijoilta
Yleisurheilijat - monitoimihalli talviharjoittelua varten
Painijat - heillä on tällä hetkellä surkeat oltavat ja lajin pariin on vaikea saada uusia harrastajia huonojen harjoitteluolosuhteiden takia.
Muut lajit/seurat: ?

Kun kaikki Hyvinkään urheiluseurat tekisivät hyvää yhteistyötä yhteisten tavoitteiden eteen, niin silloin siinä olisi voimaa vaikuttaa kuntapäättäjiin ja muihin tahoihin tavoitteiden saavuttamiseksi.

Esimerkiksi sellainen monitoimihallihanke voisi olla paras ratkaisu, mikä palvelisi kaikkia, yleisurheilijoista aina kaikkien palloilulajien harrastajille, myös kamppailurheilut yms. Halli sopisi myös muihin erilaisiin tapahtumiin (konsertit tms). Koulut käyttäisivät sitä päivisin yms.