Mikkeli-lisä

työssäkäyvä äiti
Vieras

/ #4 keijolle

16.11.2010 15:31

Olen keijon kanssa sinänsä samaa mieltä, että Mikkeliin pitäisi saada nimenomaan työssä käyviä veronmaksajia asukkaiksi. Mikkelin ongelma vaan on se, että kaupunki ei ole mitenkään erityisen houkutteleva tai vetovoimainen, koska ei ole liiemmälti työpaikkoja tarjolla.

Minusta kaikkien Suomen kaupunkien pitäisi pitää kiinni lapsiperheistä. Lapsiperheet käyttävät palveluita ja useimmista lapsiperheiden vanhemmista ainakin toinen käy töissä ja maksaa sitä kautta veroja. Jossain vaiheessa yleensä molemmat lapsiperheen vanhemmat sutkahtavat takaisin työelämään. Silloin taas kulutetaan ja käytetään palveluita enemmän. Ja maksetaan niitä kaivattuja veroja.

Sinänsä 660000 euroa, jonka Mikkeli-lisä olisi maksanut ei minusta olisi ollut liian suuri uhraus. En allekirjoita Mikanderin lausuntoa Länsi-Savossa, että lisän maksamisen lopettaminen olisi myöhemmin hankalaa. Lisästä olisi pitänyt selkeästi tehdä kaksivuotinen kokeilu ja arvioida tulokset, mahdolliset tuotot tai tappiot, kahden vuoden kuluttua.