Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä


Vieras

/ #19 Matille

19.11.2010 22:22

En todellakaan ole käynyt "kurkkimassa" kenenkään äänestyskäyttäytymistä enkä aio tehdä sitä vastaisuudessakaan. Kovin vaikeaa ei kuitenkaan ole päätellä, kun useampikin sairaankuljettaja on minulle kertonut äänestäneensä viime vaaleissa viimeistä kertaa tiettyjä yksityistäjäpuolueita.

Ja ollaksemme ihan, ihan tarkkoja kirjoitin (tällä palstalla #8), että "kilpailutusta kannatti lautakunnassa myös Gunnar Kourilehto". Ja niin hän myös teki (sos.terv.ltk. §74/20.5.2010), koska ei äänestänyt sitä vastaan eikä jättänyt eriävää mielipidettä. Siksi minusta ei tuntunut kovin vakuuttavalta, kun hän nyt kertoi olevansa kaupungin oman toiminnan kannalla. Vähintäänkin jonkinlaista myöhäisherännäisyyttä siinä oli havaittavissa.

Sitten pari kysymystä:
1) Miksi SPR tai te työntekijät ette tehneet oikaisuvaatimusta lautakunnan päätökseen säädetyssä ajassa, kun kerta tarjouspyyntö oli niin "asiantuntemattoman" huono ja kun tarjouskilpailun voittaja ei tarjoakaan sen tasoista palvelua, kuin tarjouspyynnössä edellytettiin.
Jos olisitte tehneet sen, niin asiaan olisi ollut huomattavasti helpompi edes yrittää saada muutosta.
2) Mielestänne kilpailuttamistyöryhmässä olisi pitänyt olla teidän edustus tai teiltä olisi ainakin pitänyt kysyä neuvoja. Mitä luulet, kestäisikö mahdollista oikeuskäsittelyä sellainen kilpailutus, jossa kilpailutukseen tällä tavalla osallistuisi yhden kilpailuun osallistuvan palveluntuottajan edustaja/työntekijä. Mulla on sellainen käsitys, että ei taitaisi kestää. Saatan kyllä olla väärässäkin.

Edelleenkin olen sitä mieltä, että peruskysymys tässä on se, tuotetaanko tällaiset palvelut ostopaveluina, jolloin ne on lain mukaan kilpailutettava, vai kunnan omana toimintana. Itse olen ollut ja olen edelleenkin jälkimmäisen vaihtoehdon kannalla. Veikkaanpa, että tässä yksityistämis- ja kilpailutushuumassa, jota nyt Torniossakin eletään, tulee tapahtumaan vielä monta vastaavaa juttua.


Kommentoi adressia