Ota Vastaa Kallein Lahja Rahatta Hinnatta!

Juhani Starczewski
Vieras

/ #13

17.04.2012 23:48

Hotellin Raamatut kuohuttavat Jyväskylässä: "Sanoman levittäminen ei kuulu tehtäviin"

http://is12.snstatic.fi/img/658/1288462769044.jpeg...

Juhani Starczewski on tyytyväinen, että Raamatut tulevat sittenkin uuden Sokos-hotellin huoneisiin.
Janne Nousiainen
Julkaistu: 17.04.2012 13:29

Jyväskylän paraatipaikalla Lutakossa kesäkuussa avautuvan Sokos Hotel Paviljongin johto ehti viime viikolla ilmoittaa, ettei Raamattuja huolita, sillä "uskonnollisen sanoman levittäminen ei kuulu tehtäviimme".

Raamatut tulevat sittenkin huoneisiin.

Yleisöltä saatu palaute vaikutti ratkaisuun. Hotelliketjun konsepti- ja kehitysjohtaja Peter Jungin mukaan periaate ei kuitenkaan ole muuttunut.

- Tämä on kansainvälistä toimintaa. Haluamme olla tasapuolisia eri kulttuureista tulevia ihmisiä kohtaan emmekä nostaa yhtä uskontoa yli muiden, Jung linjaa.

Hotellin ideana oli, että jokainen Raamatun tarvitsija olisi voinut hakea kirjan luettavakseen vastaanottotiskiltä. Muiden uskontojen pyhiä kirjoja ei huoneisiin ole tulossa.

- Voit miettiä, miltä huoneet sitten näyttäisivät. Niistähän tulisi kirjastoja, Jung sanoo.

Epävirallisen kapinaliikkeen äänitorvena toiminut kaupunginvaltuutettu ja Keskimaan edustajiston jäsen Juhani Starczewski (kd.) iloitsee asian saamasta käänteestä.

- Käsittämätöntä, että hotelli mietti kieltäytymistä lahjasta, joka on vielä hyvä asia. Tämä kertoo arvojen romahtamisesta nyky-yhteiskunnasta. Tilanne näyttää pahalta Jyväskylässäkin, sillä väkivallan määrä kasvaa koko ajan. On liivijengejä ja hurjaa menoa, Starczewski sanoo.

Starczewski muistuttaa, että pyhä kirja tarjoaa lohtua monelle yksinäiselle hotellivieraalle.

- Tiedän, että on ihmisiä, jotka eivät ole tappaneet itseään hotellissa saatuaan apua Raamatusta. Monet hotellivieraat ovat usein tiukassa paikassa töittensä kanssa. Raamattu on heille varaventtiili päästä paineista, Starczewski kertoo.