Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

"Se"
Vieras

/ #519

29.11.2010 13:58

Maailma sokeentuu ja hajoaa, kun tälläisiä perinteitä vaahdotetaan. Antti vaurion kaltaisten sokeiden ristinnuolijoiden takia kärsivät tulevatkin sukupolvet. Ihminen osaa kyllä ajatella onko olemassa jumalaa vai ei, ei häntä siihen voida pakottaa.

Adressissahan on kyse pitäisikö uskonnonopetusta vähentää vai ei. Mielestäni sen vähentäminen ei millään tapaa johda ihmisten ajattelemaan kaaokseen tai huonoihin asioihin. Ihmisille on vaikeata myöntää, että he ovat väärässä ja siksi antti vauriokin vaahtoaa islaminuskonnon vaaroista vaikka ei tiedä yhtikäs mitään koko uskonnosta.
Suomessa on HYVIN alhainen maahanmuuttoprosentti, euroopan alhaisimpia. Antti vaurio mitä ilmeisemmin saanut niitä vaikutteita kirkolta aikanaan, mitä en haluaisi jälkipolville antaa. Muiden uskontojen väheksymisen, syrjmisen ja vihan. Koska kristinusko opettaa jumalasta, joka on kaikkivaltias ja täten siis ihminen on tyhmä, niin kristitytkin välillä tuppaavat olemaan kuten kaikki muutkin. Antti vaurion tapaan turvaudutaan perustelemaan asioita sanoilla, joiden merkitystä ei tunneta, huutamalla ja herättämällä "me ja ne"-henkistä ajattelua. Tälläinen ei ole kauhean tervettä ja yleensä johtaa verenvuodatukseen loppupeleissä.
Lapsille pitäisi olla enemmänkin avoin ja mietiskelevä. Ei pitäisi opettaa heille tukeutumaan asiaan, josta ei tule mitään vastakaikua ja jota ei voi todistaa. Tälläinen antaa pitkäaikaista huonoa mieltä, mutta satunnaista iloa. Kun asiat menee miten tahansa, se on jumalan tahtoa ja mikään ei siihen vaikuta. Elämään ei löyty kontrollia muuten kuin tottelemalla tiettyjä ohjenuoria, jotka eivät perustu mihinkään. Esimerkiksi Katolisen kirkon harrastama anekauppa keskiajalla, miettikää mihin raamatun juttuun se perustui? - Ei mihinkään. Naisen asema raamatussa? - ei mikään. Orjuus? - ok. Ottakaa raamattu käteen, lukekaa se ja verratkaa nykyisiin ohjenuoriin. Osa on kyllä sinne salakavalasti pistetty - ette voi kieltää. Ihminen kuten mikä tahansa muukin eläin toimii loppuviimessä aistiensa mukaisesti omaa etua havitellen. Raamattu oli tässä toki oikeassa.

Vetoankin ihmisiä miettimään vakavasti, epäilemään ja kyselemään mihin uskovat. Jumalahan armahtaa. Kokeilkaa elää kirkon asioiden vastaisesti - mitään ei tapahdu. Kirotkaa jumala, kirkko, uskovaiset ja vaikka jättäkää joulu tai pääsiäinen viettämättä. Ja mitään ei tapahdu. Kun sen huomaa, voi todeta synkän mutta iloisen asian - maailma on julma, mutta ainakin oma elämä on omissa käsissä.