Suomen home- ja kosteusvauriosairaille saatava tutkimus ja hoito

ihmisten kokemaa kuunnelleena

/ #33 Re: saisko tietoo

28.05.2012 02:14

#32: tosi hämmentynyt - saisko tietoo

Massana sairastumiset alkoivat 1990-luvulla. Mitä on tapahtunut 1990-luvulla ja sen jälkeen rakennuksissamme? Vanhempi väki muistaa... silloin oli lama! Julkinen talous oli kuralla. Välttämättömätkin korjaukset jätettiin tekemättä esim. omalla työpaikallani (eräs keskussairaala) tapahtui iso vesivahinko jolle ei tehty mitään...EI edes kuivatettu kastuneita rakenteita. Kyprokki-levyt oli puoli vuotta märkänä sillä seurauksella, että tuli massiivinen homekasvusto. Sain elämäni ensimmäisen astmakohtauksen juuri tuossa tilassa.

Uskallan väittää, että kyse on monen asian summasta.

Meillä on käytössä uusia rakennusmateriaaleja, jotka EIVÄT SAA KASTUA. Kastuessaan ne tuottavat niin hyvän elatuspohjan homeille että "oksat pois". (Kipsilevyt pois rakennuksista).

Toinen asia on se, että kiinteistön huolto on huonompaa kuin heikkotasoista julkisissa rakennuksissa. Sanoisin jopa rikosluonteista. Ilmanvaihdot suljetaan öisin ja viikonloppuisin ohjeiden vastaisesti säästösyihin vedoten, koska ei ole lakia MÄÄRÄÄMÄÄN. Kunnilta on tullut sellaisia vastauksia kysymyksiimme "miksi ohjeita ei noudateta" että "teemme vain sen mitä Aluehallintovirasto määrää". Jos kunnissa on tällainen asenne niin sanotuilla vastuu henkilöillä, ei ole ihme, että rakennuskanta on niin huonossa kunnossa. Maalaisjärki on unohtunut johonkin tai "valta on noussut hattuun" niin, että osaaminen on sivuseikka. On asenteellisuutta ja sellaisiakin kiinteistöpäälliköitä jotka eivät usko lainkaan koko sisäilmaongelman olemassaoloon.

Sen jälkeen, kun vastuu on mennyt isoille kiinteistö firmoille todellista vastuuta ei ole kenelläkään. Tähän olisi ratkaisuna talonmiehet takaisin! Kun tulee ammatillinen kunnia kyseeseen hoidetaan oma työ hyvin ja oikealla ylpeydellä.

Rakennuksilla vallitsee moraalittomuus rahanahneuden siivittämänä. Rakennetaan nimellisesti tervetalo periaatteella mutta sadesuojaus otetaan käyttöön vasta kun ulkopuolinen asiaan puuttuu. On outoa, että uusia rakennuksia otetaan vastaan kunnissa homeisena tai kosteaan pinnoitettuna eikä vaivauduta edes tarkastamaan rakennusta, ellei joku ulkopuolinen tee terveysvalvonta ilmoitusta. Jos vesivahinko tulee rakennusaikana ei sitä kuivata ellei valvoja satu juuri silloin paikalle. Valvojia tarvittaisiin paljon enemmän eikä niin kuin eräässä kunnassa oli 100 työmaata samalla valvojalla. Toimiiko yksityinen talon rakennuttaja samoin? Enpä usko! Kun on itse maksettava omasta posasta mokat toimitaan huolellisemmin.

Tutkimusten mukaan ihmisistä n. 25% on herkempiä myrkkyjen aiheuttamille elimistövaurioille. Heidän maksa ei kykene poistamaan kaikkea ympäristöstä tulevaa myrkkykuormaa(hengityksen kautta ja syötynä tulevat). Tässä ei ole kysymys ainoastaan homeista! Olemme huomanneet vertaistukiryhmissä, että useimmat ovat sairastuneet lopullisesti sitten, kun työpaikalla on tehty näennäisremonttia postamatta vaurioa. Eli vaurio on maalattu piiloon tai remontti on tehty ilman kunnollista pölynhallintaa.

Ympäristössämme on myös kemilaaleja (hajusteita, tupakansavu, hyönteismyrkyt yms.) jotka lisäävät herkempien elimistön kuormitusta. On lapsia, jotka eivät voi käydä koulua normaalisti koska kaverit haisevat pyykkipulverille. Näitä lapsia on aina vain enemmän. Milloin kielletään pyykinpesu aineissa hajusteet? Ne ovat täysin turha kemikaalikuorma ympäristössämme. Onko tulevaisuus sitä, että joudutaan rakentamaan tuoksuton kaupunki jonne hajusteyliherkät voivat muuttaa? Maailmalla tehtyjen tutkimusten mukaan JOKAINEN sairastuu kemikaaleista. Se miten herkkä ihminen on riippuu geeneistä. Joku saa autoimmuuni sairauden toinen sairastuu syöpään. Tiedämme, että syöpä kehittyy kymmeniä vuosia. Haluatko, että yhteiskunta odottaa 20 vuotta ennen kuin tehdään mitään? Mielestäni toiminnan aika on NYT!

Tässä muutamia asioita miksi ihmiset sairastuvat nykyisin enemmän kuin 1960-luvulla.