Tapio Tuglas-seuran vetäjäksi

Heikki Kähkönen, tuottaja, toimittaja, Media Cerevisia Oy

/ #21 Kampanja ei ole suunnattu muita hakijoita vastaan

02.06.2012 13:14

Jossakin on jo ehditty jo pahoitella tämän addressikampanjan käynnistämistä, sillä perusteella, että Tuglas-seuran sääntöjen 5. §:n mukaan "johtokunta nimittää seuran toiminnanjohtajan ja muun henkilöstön". Toisin sanoen asia pitäisi jättää yksinomaan seuran vuosikokouksen valitseman johtokunnan vastuulle.

Kampanjan tarkoituksena ole kahlita johtokunnan käsiä tai estää päättäjiä tekemään oikeaa ja parasta valintaa, vaan päinvastoin tukea johtokuntaa tärkeän päätöksen edellä ja antaa heille parhaimmat eväät mahdollisimman hyvän ratkaisun tekemiseksi.

Aika on ajanut kabinettipäätösten ja suljettujen keskusteluiden ohi. Suomen ja Viron välisen yhteistyön lippulaivan, Tuglas-seuran, tulisi ennen kaikkea kannustaa avoimuuteen, ja sitä jos mitä tekee seuran toiminnajohtajan valinnan nostaminen jäsenistön ja muiden maidemme välisestä yhteistyöstä kiinnostuneiden ihmisten avoimeen keskusteluun. Samalla voimme tehdä Tuglas-seuraa entistä laajemmin tunnetuksi suomalais-virolaisen kulttuurin vaalijana ja edistäjänä.

Olen Tuglas-seuran jäsen. Jo pelkästään jäsendemokratian ja Suomen yhdistyslain perusteella olen oikeutettu mielipiteeseeni ja julkiseen tukeeni parhaimmalle katsomalleni henkilölle, Tapio Mäkeläiselle, jota myös omalla allekirjoituksellaan tällä foorumilla tukevat lukuisat suomalais-virolaisessa yhteistyössä mukana olevat ja sitä aktiivisesti seuraavat henkilöt Suomenlahden molemmin puolin.

Yrittäjänä, journalistina ja virolaisen kulttuurin ystävänä koen, että Tapion valinta edistää mitä parhaiten aitoa ja rehellistä kulttuurivaihtoa, elinkeinotoimintaa, turismia, sivistystä ja tutkimusta, jota maidemme välillä on harjoitettu jo vuosisatain ajan.

Kommentoi adressia