Vaatimus julkishallinnon laitoksille yhteistyön lopettamisesta Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen kanss

Vieras
Vieras

/ #24 Re: Mikä perusteeksi palvelusopimuksen purkamiselle?

05.12.2010 16:52

#4: Julkinen hankkija - Mikä perusteeksi palvelusopimuksen purkamiselle? Mitä siis ehdotetaan perusteeksi sopimusten irtisanomiselle tai purkamiselle? Edes kilpailutusvaiheessa ei ole helppoa löytää syrjimätöntä päätöskriteeriä, jonka perusteella tällaisen lahkolaisyrityksen voi joko hylätä tai saada pisteytyksellä häviämään. Jos siis hinta on halpa, osaaminen riittävää ja palvelutuotteen laatu näyttää hyvältä.

 Miltä kuulostaisi demokraattinen päätöksenteko? Jokaisella on perustuslaillinen oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen. Lisäksi perustuslaissa säädetään perusoikeuksista.

Julkisilta tahoilta Koivuniemen käyttämisen kieltäminen on kiinni vain poliittisesta tahdosta. Tämä addressi on demokratian mukaista poliittista vaikuttamista.

Julkisena hankkijana voit itse kantaa kortesi kekoon ja laittaa seuraavan tarjouksen edellytykseksi mm. työlainsäädännön noudattaminen. Laatukysymykset voivat vaikuttaa tarjouksen ratkaisuun ja työntekijöiden olot voi laskea laatukysymykseksi. Kun nostat kädet pystyyn, olet samanlainen kädetön byrokraatti kuin kuka tahansa muu, jonka mielestä ei pysty auttamaan vaikka pakkasella kadulle kaatunutta, koska se kuuluu sairaanhoitajille tai jollekin muulle (Englannissa torstaina uutisoitu tapahtuma, runsaasti ohikulkijoita ja kadulle kaatunut sai virua siinä 4 tuntia, kunnes yksi laupias samarialainen oli soittanut hätänumeroon ja siinä vaiheessa 26 asteen ruumiinlämpöön vajonnut saatiin vielä pelastettua).