Vammalan sairaalan ensiavun toiminnan jatkuttava!

RR

/ #25 Jonoa jonon jatkeeksi? Miksi??

29.08.2012 16:10

Jostain syystä aiempi kommentointini ei näkynyt...
Ihmettelen suuresti näin entisenä Sastamalalaisena, nykyisenä Tamperelaisena tätä Sastamalan toimintaa. Kun nyt jo ns. metsäteiltä (Illo, Punkalaidun, Vehkakorpi ym...)on liian kiire ambulanssilla ensiapuun, niin mitäs sitten, kun matkaa pitäisi jatkaa vielä pidemmälle?
Entä, kun kyseessä on kiireellinen potilas, jolla on esim. aivoverenvuoto, sydänkohtaus, aivohalvaus tms? Ehtiikö jatkossa enää sairaalaan asti lainkaan, ennen kuin menee henki?
Tämä järjettömyys hämmensi jo synnytyssairaalan tapauksessa, mutta nyt alkaa sappi keittää huolella. Nyt kyse on ihmishengistä!
Kysymys kuuluu, onko kukaan ko. päättäjistä mahtanut edes kysyä onko Tayssilla resursseja kaikkien näiden Sastamalalaiten asiakkaiden hoitoon?
Epäilen suuresti, että olisi, kun nyt jo tilanne täällä Tampereella on se, että synnäriltä lähetetään ruuhka-aikaan vähiten kiireelliset kauemmas synnyttämään ja päivystyksessä sekä ensiavussa saa parhaimmillaan istua puoli vuorokautta ja enemmänkin...
Mikä järki on kasvattaa jo entuudestaan liian pitkää jonoa? Kustannukset kyllä varmasti juu alenee, jos puolet potilaista kyykkää matkan varrelle, mutta onko se sen arvoista?