RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto 2.vaihe

Markku Kurikka
Vieras

/ #8 Aluehallintovirasto

19.01.2011 11:51

Mikäli tulkitsen oikein Jaakko Pitkäsen asiantuntevaa lausuntoa niin hankkeeseen riittää ympäristölupa. Ja sen myöntää Aluehallintavirasto.
Herää kysymys: onko tämä jonkinlaista taktiikkaa luvan hakijan puolelta? Haetaan kallioiden louhimisen lisäksi vielä tämäkin ns. jätelupa saadakseen kunnan päättäjiltä päätäntälupa pois.
Aluehallintavirasto. Mikä tääkin virasto oikein on? Ja kuka tai ketkä siellä asiasta päättävät. Olisi tärkeää tietää henkilöiden nimet ja postit.
Toivottavasti tulkitsin Pitkäsen kommenttia väärin ja oman kunnan päättäjillä ja asukkailla on vielä tänäkin päivänä mahdollisuus päättää omista asioistaan.
Hankkeen koko on sitä luokkaa, että sillä vuosittain katettaisiin kolmannes koko Pirkanmaan tarpeesta. Tällä hetkelläkin Lempäälä on selkeästi suurin kiviaineksen tuottaja alueella. Eihän tämä voi logistisestikkaan olla edullista.
Herää kysymys: mihin tällä kiviaineksen tarjonnalla kunnassa pyritään? Johonkin ennätysten kirjaanko?
Kunnan päättäjillä on vielä ymmärtääkseni luvan saanninkin jälkeen mahdollisuus laittaa alue toimenpidekieltoon.
Mutta, pyydän vielä kerran Lempäälän kunnan päättäjiä antamaan lausunnossaan irlantilaiselle yritykselle samanlaisen viestin kuin Pirkkalan kuntakin.
Hankkeen keskeytyksellä säästettäisiin sekä irlannin rahoja, kuin myös heitä tukevien valtioiden vakuuksien realisoituminen olisi vähemmän todennäköistä.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…