Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Jukka Finni
Adressin tekijä

/ #292 Kopioitu Maaseudun Tulevaisuudesta 09.11.2011

15.11.2012 21:20

Niinistö haukkuu rajusti
maatalousministeriötä

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) arvostelee Ylen haastattelussa kovin sanoin maa- ja metsätalousministeriötä. Niinistö puuttuu Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistuun uutiseen suojelualueille valmistelluista metsästyskielloista.

Uutisessa haastateltu maa- ja metsätalousministeriön virkamies sanoi ympäristöministeriön kaapanneen MMM:ltä lainsäädäntövaltaa. Ympäristöministeriö aikoo rajoittaa metsästystä luonnonsuojelualueilla.

”Se on röyhkeä väite ministeriöltä, joka omissa metsästys- ja kalastuslinjauksissaan ei noudata tieteellistä tietoa ja perustaa päätöksensä musta tuntuu -argumentteihin”, Niinistö tykittää maanantaina Ylen julkaisemassa haastattelussa.

Niinistön mukaan suojelualueiden metsästyksen kieltämistä käsitellään lain mukaisessa järjestyksessä.

”Tätä valmistellaan kevään luonnonsuojelulain muutoksen pohjalta, jonka yleislinjauksen mukaan Pohjois-Suomessa metsästys on sallittua ja Etelä-Suomessa pääsääntöisesti ei.”

Niinistön mielestä asetustyö päinvastoin vapauttaa metsästystä Etelä-Suomessa. Metsästystä tullaan rajoittamaan alle 325 000 hehtaarilla.

Metsästyksen pelisääntöjä selvennetään Niinistön mukaan uusilla luonnonsuojelualueilla ja tapauskohtaisesti yhdessä metsästäjien ja luonnonsuojelujärjestöjen kanssa.

”Uuden lain nojalla metsästystä sallitaan laajemmin. Joillakin uusilla luonnonsuojelualueilla ei ole ollut rajoituksia ja metsästäjät pitävät näitä alueita ilmeisesti saavutettuina etuina”, Niinistö sanoo Ylelle. MT