Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Turveheikki

/ #416 Re: Re: Energiahuollosta

04.12.2012 23:28

#415: - Re: Energiahuollosta

Jos vireilläolevat ydinvoimalahankkeet toteutuu (OL3, OL4, Fennovoima), sähköntuonnista päästäneen eroon. Olkiluoto 1 ja 2 käyttöluvat ilmeisesti 2018 asti voimassa eli yksi uusi voimala menee pelkästään niiden korvaamiseen.

Turvetta tarvinnee vähintään nykyisen määrän, ydinvoimalat eivät riitä sen tarvetta poistamaan ellei haluta sähkön tuontia jatkaa.

Mitenkä esimerkiksi se kivihiili? Jatketaan sen tuontia ulkomailta jälleen kerran mm. Venäjältä, jossa työturvallisuus ja ympäristöseikat ovat keskimäärin huomattavasti heikommalla tasolla kuin Suomessa. Turpeen ja biomassan lisäämisellä kivihiiltä pääsisi korvaamaan, jolloin saadaan kansantaloudellinen hyöty kotimaisen raaka-aineen ja työllisyyden muodossa. Lisäksi vastataan enemmän itse oman energiantarpeemme ympäristövaikutuksista eikä epäeettisesti siirretä niitä muiden maiden kansalaisten murheeksi mitä tapahtuu esim. tuomalla venäläistä kivihiiltä.

 

Kyllä turvetuotanto sitten loppuu kun turpeelle ei ole käyttöä. Toivottavasti energiaturpeen käyttötarve loppuukin muutamankymmenen vuoden päästä ja pärjättäisiin ns. päästöttömillä energianlähteillä. Turvetuotantoa sekään ei tosin lopeta. Maataloudet kaipaavat eläimille edelleen kuiviketta turpeesta. Ellei Suomessa ole maataloutta niin esimerkiksi Hollantiin viedään kasvuturvetta Suomestakin.