Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia

Made

/ #366

12.02.2013 13:10

Itselläni on pitti pentu 6kk,jota on sosiaalistettu ja totuteltu kaikenlaisiin koiriin.Ei ole tehnyt pahaa kenellekään ja osaa leikkiä niin pienten,kuin isojenkin koirien kanssa.Silti lenkillä koiraani PURI KETTUTERRIERI!Jonka omistaja vielä väitti,ettei koira mitään tee!!!

OMISTAJISSA siis vika eikä tietyissä roduissa!Pitäisi Hemmilän tutustua koiriin ja niiden OMISTAJIIN pikkasen paremmin ja tajuta,ettei vika ole rodussa vaan siinä ihmisessä hihnan toisessa päässä!
Oman kokemukseni mukaan (useista erilaisista koirista vuosien varrella)voin sanoa käsi sydämellä,että usein ne PUREVAT KOIRAT ovat niitä "mamman pikku palleroita",joita on kohdeltu,kuin somistetta ilman kuria ja järjestystä.Se,ettei pikku koira saa aikaseksi yhtä pahaa jälkeä,kuin isompi koira ei tee niiden puremisesta YHTÄÄN SEN HYVÄKSYTTÄVÄMPÄÄ!

Lehtien kirjoitukset siitä,että mikä koira on purrut yms.ei IKINÄ oteta huomioon,että mitä se pikku koira on sitä ennen tehnyt.Koira kuitenkin puolustaa itseään,kuten tekee ihminenkin.
Tosiaan hyvin sosiaalistettu ja kasvatettu koira on hyvä perheenjäsen rodusta riippumatta!Mitä hyötyä siitä seuraa,että joku koirarotu kielletään?Ei YHTÄÄN MITÄÄN!Tärkeintä on se millaisia koiria käytetään jalostukseen,eikä kukaan täysjärkinen käytä aggressiivista tai sairasta koiraa tähän tarkoitukseen!