RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto 2.vaihe

Uhri jolla valitus EIT.ssä
Vieras

/ #66 Konsulttivirmojen vääryydet

05.02.2011 12:34



Euroopan unioni on vahvistanut vuonna 2000 maisemayleissopimuksen. Maisema voidaan havaita silmin, korvin ja nenälläkin. Kiven murskauksen ja louhinnan tuloksena syntyy pienhiukkasia, jotka ovat äärimmäisen teräviä ja leijailevat hyvinkin kauas.
Lähiasukkaat joutuvat muuttamaan pois, koska eivät voi asua astmaattisina pienhiukkaspäästöjen alueella.Alueen pohjavesi on erittäin suuressa vaarassa pilaantua.

Louhittavasta kivestä irtoaa ilmaan ja pintavesiin arseenia, mikä pahentaa osaltaan saastumisen riskiä.
Alueen asuntojen ja kiinteistöjen hinnat laskevat aivan varmasti. Lisäksi Valtioneuvoston päätös räjäytys- ja louhintatyön järjestysohjeista 29.5.1986/410

Sen lisäksi, mitä tässä päätöksessä määrätään, on noudatettava, mitä räjähdystarvikkeiden valmistuksesta, kuljetuksesta, varastoinnista, säilytyksestä ja käsittelystä erikseen säädetään tai määrätään. Ne löytyvät
Katso Laki vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta 3.6.2005/390
1 §
Lain tarkoitus
Tämän lain tarkoituksena on ehkäistä ja torjua vaarallisten kemikaalien sekä räjähteiden valmistuksesta, käytöstä, siirrosta, varastoinnista, säilytyksestä ja muusta käsittelystä aiheutuvia henkilö-, ympäristö- ja omaisuusvahinkoja. Lain tarkoituksena on lisäksi edistää yleistä turvallisuutta.

Ko. lain pykälistä 22-23 käy ilmi, mikä on laajamittaista ja mikä vähäistä räjähdysaineen käyttöä. Laista selviää myös, että luvat laajamittaiseen räjäytystyöhön haetaan Turvatekniikan keskukselta (Tukes).

Asetus 29.1.1999/59 Räjäytykset vaurioittaa talot konsulttivirmat tekevät ympäri Suomen perättömiä tärinä ja melu tutkimuksia.





Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…