Kiuruveden kyläkoulujen puolesta

Kiuruveden talouden tasapainottamistyöryhmä esitti 27.8.2020, että kaikki Kiuruveden 4 toiminnassa olevaa kyläkoulua lakkautetaan.

Vaadimme, että Kiuruveden kyläkoulut säilytetään. Kyläkoulujen lakkautus ei voi olla edellytys keskustan koulujen terveille tiloille, vaan kaikilla oppilailla tulee olla oikeus opiskella terveissä tiloissa, ilman kohtuuttoman pitkiä koulumatkoja.

Kyläkoulut ovat tärkeä osa elinvoimaisia kyliä. Pienet ryhmäkoot ja yhteisöllisyys on kyläkouluilla omaa luokkaansa. "Parasta on kun metsä on lähellä" totesi eräs kyläkoulun 3-luokkalainen. "Täällä minulla on kavereita" totesi toinen lapsi, joka siirtyi massiivisesta yhteiskoulusta kyläkouluun. Viimevuosina Kiuruvesi on houkutellut paluumuuttajia maaseudulle, kyläkoulut ovat yksi maalaiskaupunkimme vetovoima. 

Vaadimme päättäjiä huomioimaan lasten etu ja oikeudet päätöksenteossa. Pitkät koulukuljetusmatkat (jopa 50km päivässä esikoululaisillekin) ovat oppilaille todella raskaita.

Taloudelliset säästöt tulee etsiä muualta, kuin kyläkoulujen lakkauttamisesta. Vaihtoehtoja tulee pohtia yhdessä kuntalaisten kanssa. 

Tämä adressi on Kiuruveden kyläkoulujen puolesta. 


Kylien yhteistyöryhmä/ Anja Manninen    Ota yhteyttä adressin tekijään