Koronavirusrokotteita ei saa jättää käyttämättä

AstraZeneca Covid-19-rokotetta tulisi jakaa vapaaehtoisille alle 65-vuotiaille.
 
Suomi on heittämässä pois yli miljoona tehokasta koronavirusrokotetta, joilla voitaisiin täysin rokottaa yli 500 000 kansalaista. Rokotteita ei saa jättää käyttämättä vaan ne tulee jakaa myös alle 65-vuotiaille halukkaille. Myös AstraZenecan rokotetta haluamattomat hyötyvät rokotuskattavuuden valtavasta paranemisesta ja rokotusjonon lyhenemisestä.
 
Suomi päätti keskiviikkona 14.4.2021 jatkaa AstraZenecan Covid-19-rokotteen käyttökieltoa alle 65-vuotiailla laskimotukosriskin vuoksi. Laskimotukokseen sairastuu noin yksi sadastatuhannesta rokotettavasta. Koko Suomen yli 16-vuotiaassa väestössä tämä tarkoittaisi noin viittäkymmentä laskimotukokseen sairastunutta. Vertailun vuoksi esimerkiksi ehkäisypillerit aiheuttavat vuotuisessa käytössä laskimoveritulpan kymmenelle sadastatuhannesta valmisteen käyttäjästä: riski on rokotteeseen nähden kymmenkertainen. Myös itse koronavirustauti aiheuttaa laskimotukoksia valtavasti suuremmalla todennäköisyydellä kuin rokote – rokotteen käyttämättä jättäminen asettaa kansalaiset vaaraan. Lähes kaikki asiaa kommentoineet asiantuntijat ovat todenneet rokotteen hyötyjen olevan merkittävästi haittoja suuremmat. Nyt AstraZenecan rokotteita jätetään käyttämättä yli miljoona annosta. Lähes olemattoman laskimoveritulppariskin vuoksi käyttämättä jätettävien rokotteiden antaminen halukkaille mahdollistaisi Suomen talouden nopeamman avaamisen, lieventäsi kansalaisten mielessä olevaa jatkuvaa huolta virustartunnan saamisesta ja pelastaisi ihmishenkiä koronavirustaudilta.
 
Rokotteiden pois jättäminen rokotusjärjestyksessä tarjottavista annoksista on ymmärrettävää siinä mielessä, että pienenkin veritulppariskin eliminoiminen lisää kansalaisten luottamusta rokotteisiin. Näitä yli miljoonaa AstraZenecan rokotetta ei kuitenkaan saa jättää käyttämättä, vaan ne tulisi tarjota vapaaehtoisille kansalaisille, jotka hyväksyvät noin 0,001 prosentin riskin saada laskimoveritulppa. Rokotetut palaavat huolettomampaan arkeen, ja koko maan rokotuskattavuuden paraneminen mahdollistaa talouden avaamisen ja palauttaa lomautetuille työntekijöille kipeästi kaivattuja työpaikkoja.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Pyry Paunio voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…