Kyrölän koulun vanhempainyhdistys ry vaatii, että Kyrölän koulun oppilaiden siirtymistä JYK:n yhtenäiskouluun lykätään vuoteen 2026, kunnes kokonaisuus on valmis pienille koululaisille.

Lasten etu täytyy laittaa etusijalle Järvenpään yhteiskoulun (JYK) suunnitelmissa. 

Järvenpään kaupunki järjesti 22.9.2021 tiedotustilaisuuden uudistuvan JYK:n suunnitelmista, jotka eivät vakuuttaneet Kyrölän koulun Vanhempainyhdistystä. Uudet tiedot vuonna 2023 toteutuvasta 3-5-luokkalaisten siirrosta yhteiskouluun huolestuttavat vanhempia voimakkaasti. Kun päätöstä Kyrölän koulun muuttamisesta ns. pienten lasten kouluksi tehtiin, Kyrölän vanhemmille maalailtiin kuvaa JYK:stä uudenaikaisena kouluna, jossa pienimmille yhtenäiskoululaisille on järjestetty isosta koulusta omat rauhalliset tilat. Tiedotustilaisuuden mukaan moni asia on täysin päinvastoin, kuin päätösvaiheessa lupailtiin eikä vanhempainyhdistys alla olevista syistä katso, että lasten siirtäminen Kyrölästä JYK:n 2023 on lasten edun mukainen ratkaisu.  Lisäksi Vanhempainyhdistys huomauttaa, että strategiassaan osallisuuteen sitoutunut kaupunki toteutti kaupunkilaisten, aikuisten ja lasten kuulemisen kouluverkkokyselyssä syksyllä 2020 aikataulussa, joka ei Kyrölän osalta vakuuta sen aitoudesta.

 

JYK toimii vuosina 2023-2026 uudisrakennuksessa, moduulissa ja Juholan koulussa. Samaan aikaan juuri valmistuneeseen uudisrakennukseen rakennetaan laajennusosaa ja vanha kansakoulu peruskorjataan täysin. Koulun tontilla rakentaminen ja remontointi jatkuvat siis suunnitelman mukaan ainakin vuoteen 2026. Kyrölän lapset siirtyvät pidetystä, turvallisesta ja toimivasta koulustaan keskelle vuosia kestäviä rakennustöitä, joiden aikana koulun alue ja itse kouluyhteisö on jatkuvassa muutoksessa. Lisäksi rakennustyöt aiheuttavat melua, pölyä ja liikennettä alueella, vaikka asiasta tehtäisiin millaisia turvallisuussuunnitelmia tahansa. Minkäänlaista pienten lasten omaa osaa ei koulussa vuonna 2023 suunnitellun siirtymän aikaan vielä ole. Lapset käyttävät alueen eri rakennuksia. Myös pienille lapsille toteutettava piha valmistuu vasta urakan toisessa osassa. Kyrölän pienet koululaiset joutuvat keskelle suuren koulun kaikenikäisten lasten vilinää eivätkä lupaukset pienten koululaisten omasta rauhasta osana suurta yksikköä toteudu vuosina 2023-2026.

 

Mikään ei estä Kyrölän koululaisia käyttämästä JYK:n liikunta- ja puutyötiloja 2023-2026 Kyrölän koululta käsin. Koululaiset ovat tottuneet käymään opettajan johdolla, valvotuilla siirtymillä muissa liikuntapaikoissa ja koululla pidetään tilannetta arkiliikunnan suhteen jopa hyödyllisenä. Kyrölän alueen koululaiset eivät voi kärsiä Kyrölän alueen päiväkodin perusparannustarpeesta, vaan päiväkodin tilanne on pystyttävä ratkaisemaan toisin.

Vanhempainyhdistys vaatii, että Kyrölän koululaisten siirtymistä Järvenpään yhteiskouluun (JYK) lykätään ainakin vuoteen 2026, kunnes kokonaisuus todella on valmis pienille koululaisille.        


Kyrölän koulun vanhempainyhdistys ry / puheenjohtaja Maria Gnosspelius    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Kyrölän koulun vanhempainyhdistys ry / puheenjohtaja Maria Gnosspelius voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…