Larun lasten tilat kuntoon

LAUTTASAARESSA KYTEE LASTEN TERVEYSPOMMI - VAADIMME RIITTÄVIÄ JA TERVEITÄ TILOJA

Lauttasaaren lapset altistuvat sisäilma- ja homeongelmille koko lapsuutensa ajan, ensin päiväkodissa ja sitten peruskoulussa. Epäterveellisyyden lisäksi päiväkoti- ja koulutilat ovat riittämättömät. Päiväkoti- ja koulupaikkojen jatkuva vajaus on ollut kaupungin viranomaisten tiedossa jo vuosia. Lauttasaaren kasvu jatkuu myös tulevina vuosina voimakkaasti; vuoteen 2025 mennessä 0-12 vuotiaiden määrän odotetaan kasvavan 525 henkilöllä. Tästä huolimatta kaupunki ei ole huolehtinut Lauttasaareen riittävästi päiväkoti- ja koulupaikkoja.

Lauttasaaren Myllykallion alakoulu on Suomen suurin alakoulu 653 oppilaallaan; pelkästään koulun pihalla olevissa kolmessa parakissa on tilat 250 oppilaalle. Tilat ovat kaikkiaan riittämättömät ja toimivat huonosti. Lisäksi koulussa ja ainakin yhdessä parakeista on pitkittyneitä sisäilma- ja homeongelmia, joita ei  olla tutkittu tai korjattu kokonaisvaltaisesti. Lauttasaaressa on kaksi väliaikaista parakkipäiväkotia, Telkkä ja Silkkiuikku, kosteusvaurioiden vuoksi remontissa. Näiden lisäksi päiväkoti Särjessä on todettu homevaurioita jo vuonna 2014, mutta toiminta tiloissa jatkuu.  Kaikki halukkaat eivät mahdu Lauttasaaren päiväkoteihin.

Vaadimme, että Lauttasaaren päiväkoti- ja kouluongelma tunnustetaan ja sen korjaamiseksi tehdään vaatimamme asiat

1.Kaikki päiväkodit ja koulut tutkitaan perusteellisesti puolueettoman tahon toimesta, myös homekoiraa käyttäen. Tulokset julkistetaan ja ne käydään salailematta läpi.

2. Myllykallion koulu peruskorjataan ennen Pajalahden koulua pikaisella aikataululla.Korjausta tarvitsevat tilat korjataan niin, ettei niistä aiheudu enää terveyshaittaa tai haitan mahdollisuutta.

3. Päiväkoti Albatrossi rakennetaan aikaistetussa aikataulussa vuonna 2019 huolehtien kuitenkin rakentamisen laadusta.

4. Seuraavien päiväkotien rakentamista aikaistetaan ja laatua valvotaan.

5. Tehdään todellisiin lukuihin perustuva kokonaisvaltainen kaavoitus- ja rakentamissuunnitelma Lauttasaaren lasten päiväkoti- ja koulutiloista.

Odotamme kaupungin vastinetta kuhunkin kohtaan.

Lauttasaaren vanhemmat ja lapset vaativat välittömiä toimenpiteitä, jotta lasten perusoikeudet turvataan: terveelliset ja riittävät päiväkoti- ja koulutilat. Vaadimme, että Helsingin kaupunki ottaa kokonaisvaltaisen lähestymisen Lauttasaaren peruspalveluiden suunnittelemiseen erityisesti liittyen päiväkoti- ja koulupaikkoihin. Tällä hetkellä lasten terveydellä leikitään.

Allekirjoita adressi jos haluat antaa tukesi tälle asialle.

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Kaija Illikainen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…