Lohjan kulttuuripaja pelastaa henkiä!

Lohjan Kulttuuripajan toiminta on vaarassa loppua Lohjan kaupungin säästötoimien vuoksi. Siksi onkin tuiki tärkeää, että mahdollisimman moni allekirjoittaisi tämän adressin. Adressi toimitetaan Lohjan kaupunginvaltuuston kokoukseen; 26.-27.09.2014, jossa päätetään tulevaisuudestamme.

 

Useimmilla meistä on alkanut ajanlasku uudelleen; aika ennen Kulttuuripajaa ja aika Kulttuuripajan perustamisen jälkeen. Lohjan Kulttuuripajalla saamme olla kokonaisia ihmisiä ja omia itsejämme, hyväksyttyjä sellaisina kuin olemme. Vaikka ulkona sataa räntää taikka olisi muuten harmaa sää, niin Kulttuuripajalla paistaa aina aurinko. Nuorilla aikuisilla  mielenterveyskuntoutujilla on alkanut elämä uudelleen positiivisella tavalla: moni nuorista aikuisista on päässyt viimeinkin jatkamaan opintojaan, töitään sekä menneet erilaisiin työkokeiluihin mukaan. Myös erilaisten sosiaali- ja terveyspalvelujen, erikoissairaanhoidon sekä kolmannen sektorin ostopalvelujen tarve on huomattavasti vähentynyt Kulttuuripajan monipuolisten ryhmätoimintojen myötä. Lisäksi sosiaalinen syrjäytyminen on vähentynyt huomattavasti sekä useimmilla on muodostunut hyvät sosiaaliset verkostot Kulttuuripajan myötä sekä oppineet uusia sosiaalisia taitoja ja kanssakäymistä toisten ihmisten kanssa. Yhdessä tekeminen ja oleminen vertaisten seurassa on ollut parasta antia meille.

 

Tietoja:

 

Lohjan kulttuuripajan toiminta on suunnattu 18-35-vuotiaille mielenterveyskuntoutujille. Kulttuuripajan toiminta perustuu ohjattuun toiminnalliseen vertaistukeen, jossa koulutetut vertaisohjaajat ohjaavat erilaisia toiminnallisia teemaryhmiä toisille nuorille aikusille mielenterveyskuntoutujille. Kulttuuripaja on loistava paikka. Lisää tietoa saat seuraavalta www-sivulta: http://www.sosped.fi/nuortenkulttuuripaja/lohjan-kulttuuripaja/tata-lohjalla-tehdaan/, myös https://www.facebook.com/groups/381865538559338/

 

Me allekirjoittaneet vetoamme Lohjan kaupunginvaltuustoon, kaupunginhallitukseen, sivistys- ja perusturvatoimien lautakuntiin. Älkää antako tähän mennessä tehdyn työn valua hukkaan. 150 nuorta aikuista lohjalaista kuntoutujaa tulee teille maksamaan moninkertaisesti enemmän sairaalassa, avohoidossa tai kadulla kuin Kulttuuripajalla.


Lohjan Kulttuuripajan vertaisohjaajat    Ota yhteyttä adressin tekijään
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )