Marjafirmat vastuuseen

Me allekirjoittaneet vaadimme, että suomalaiset firmat, jotka värväävät marjanpoimijoita Thaimaasta, Ukrainasta,Puolasta,Venäjältä,Virosta jne. on saatettava vastuuseen siten, että he solmivat poimijoiden kanssa työsopimuksen ja vastaavat työnantajavelvoitteista lakien ja asetusten mukaan. Samoin poimijoilla tulee olla työlupa ja heidän tulee maksaa Suomeen verot.

Suomalaiset yritykset tuottavat tuhansia -yli 4000 tänä vuonna poimijaa, jotka tuottavat häiriöitä ja mielipahaa paikallisille asukkaille sekä vievät mahdollisuuden elää perinteisellä tavalla poimimalla omaan käyttöön marjoja ja hankkimalla lisäansioita.

Tuhannet värvätyt ulkomaalaiset marjanpoimijat laskevat hintoja niin, että suomalaisilla ja paikallisilla asukkailla ansioiden hankkiminen marjastuksen avulla käy mahdottomaksi.

Myös ulkomailta tuotetut poimijat vastatessaan itse kaikesta ovat velkaantuneet niin, että heidän elämän on vaikeutunut ja talous romahtanut. Thaimaalaiset poimijat (YLE:n ohjelma) puhuvat orjatyöstä.

Poimijoita tuottavat firmat käyttävät ns. jokamiehen oikeutta bisnekseen, kun se on alunperin tarkoitettu suomalaisten ja ennen muuta paikallisten asukkaiden oikeudeksi. Tämä loukkaa lakeja ja on paikallisen oikeustajun vastainen.

Lappilaisille marjastus on osa elämäntapaa, luonnossaolemista, ruuanhankintaa talven yli ja selviytymistä arktisissa olosuhteissa.

Nyt marjafirmat haluavat tuhotan tämän kulttuurin tuomalla kilpailun ja bisneksen yksityisten ihmisten alueelle.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Hemmo Koskiniemi voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Onko oikein, että asevelvollisuus koskee vain miehiä?