Marttilan koulun tulevaisuuden puolesta

Marttilan koulun tulevaisuuden puolesta!

Marttilan koulu, Sastamalan keskustan perinteinen alakoulu, on jälleen supistustoimien kohteena.

Useamman vuoden ajan on kaupungin johto halunnut lopettaa keskustan ainoan alakoulun ja ohjata Marttilan koulun oppilaat keskustasta hiukan sivummalla sijaitseviin alakouluihin. Nämä jo ennestään pursuavat täpötäysinä ja lisäksi toinen koulu kärsii sisäilmaongelmista. Mainittakoon, että Muistolan koulun kohtalo on kuitenkin vielä täysin epävarmassa tilanteessa. Vuonna 2018 Muistola sai noin 5 vuotta jatkoaikaa toiminnalleen, eli aika on vähissä.

Nyt on taas kaupungin ehdotuksena, että syksyllä 2023 ei Marttilassa alkaisi uutta ensimmäistä luokkaa, vaikka siihen olisi sopiva oppilasmäärä tiedossa. Marttilan 1.lk puuttuminen lisää tuntuvasti painetta Vareliuksen ja Muistolan koulujen alkaviin luokkiin.

Sastamalan keskusta tarvitsee ehdottomasti alakoulun. Koko kaupungin kehittymiselle on erityisen tärkeää keskustan toimivuus ja siellä asuvilla lapsilla tulee olla mahdollisuus käydä koulua keskustassa. Erityisesti pienille koululaisille on tärkeää se, että he saavat käydä lähellä turvallisessa koulussa opiskelemassa.

Kaupunki perustelee säästöillä sitä, miksi Marttilan koulun 1.lk ei alkaisi. Tämä on kylmää ajattelua, jos kyseessä on pienten lasten koulunkäynti. On todella lyhytkatseista päätöksentekoa, kun samaan aikaan tutkimukset paljastavat, että Suomen Pisa-tulosten jyrkän alamäen suurin syy on se, että luokkakokoja on viime vuodet kasvatettu. Tällä Sastamalan kaupungin päätöksellä sitä linjaa tullaan vaan jatkamaan.

Aika ristiriitaista, kun samaan aikaan Sastamala markkinoi kaupunkia uusille asukkaille hyvillä tonteilla ja palveluilla.

Marttilan koululla on ollut erittäin tärkeä tehtävä tämän päivän maailmassa tapahtuvien kohtuuttoman epäreilujen asioiden vuoksi. Koulussa on toiminut sotaa pakoon lähteneiden pienten lasten valmistavan opetuksen ryhmät. Tämä työ on tärkeää ja sen loppuminen lähitulevaisuudessa ei ole näkyvissä. Kyseiset luokat eivät todellisuudessa mahdu muihin kouluihin. 

Allekirjoita tämä adressi niin pyritään yhdessä vaikuttamaan Marttilan koulun ja pienten oppilaiden tulevaisuuteen sekä samalla lisäämään kaupunkimme keskustan vetovoimaa!

Marttilan koulun vanhempainyhdistys  


Marjaana Laaja / Marttilan koulun vanhempainyhdistys    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Marjaana Laaja / Marttilan koulun vanhempainyhdistys voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…