Pelastetaan Kaukaan koulu – paras lähikoulu!

Lappeenrannan kaupungin palveluverkkoesityksessä koulua esitetään lakkautettavaksi vuonna 2027. Oppilaita ollaan siirtämässä turvallisesta lähikoulusta suuriin yksiköihin Kimpiseen ja Lauritsalaan. Pienten koululaisten matka pitenisi kolmeen kilometriin.

Syntyvyys on laskussa, mutta muuttaako se koulumatkan turvalliseksi keskustaan? Kuka valvoo lapsia lähes kolmen kilometrin koulumatkalla? Kuka valvoo, ettei pienimmät joudu yksin kulkiessaan kiusatuksi tai väkivallan kohteeksi?

Kaupungilta on tehty hätäinen esitys, jossa ei ole kuultu lapsia ja heidän perheitään.
Tällä esityksellä halutaan luoda hyvät olosuhteet näille kaikille epävarmuus- ja riskitekijöille.
Tarvitaan lapsivaikutusten arviointia. Koululaisten perheiden ja virkamiesten välistä keskustelua.

Entä lapset, jotka tippuvat kelkasta suuressa yksikössä, jossa yksilö hukkuu massaan, nämä jonottavat koulupsykologille useampia vuosia, saadakseen selville, mitkä ovat hänen vahvuutensa ja tuentarpeensa paikat? Pahimmassa tapauksessa näille oppilaille määrätään lääkitystä, pysyäkseen kelkassa. Näistä kelkasta tippuvista lapsista tulee valtavan paljon suurempi hintalappu yhteiskunnalle, kuin yhdestäkään pienen koulun sulkemisesta tullaan säästämään, pelkästään siksi, että kyseinen lapsi ei ole yksin, vaan hänellä on useita kohtalotovereita. Näin ollen kerroin vaan suurenee ja se jos mikä on laskevan syntyvyyden aiheuttama suurempi uhkakuva.

Oman lähikoulumme ja koulun yhteydessä toimivan esikoulun lakkauttaminen tulisi vaikeuttamaan lapsiperheiden elämää, arkea ja ajankäyttöä. Kuljetukset ja koulumatkojen järjestäminen lisäisivät lapsiperheiden murheita.

Kaukaan koulun kulttuurinen ja arkkitehtuurinen merkitys ja arvo on sivuutettu kaupungin esityksessä. Arkkitehdit Ragnar Ypyä ja Martta Martikainen-Ypyä suunnittelivat Kaukaan koulun pienintäkin yksityiskohtaa myöten alakouluikäisten opetuskäyttöä varten, ja jo 70 vuoden ajan Kaukaan koulu on tarjonnut lapsille laadukkaan ja turvallisen oppimisympäristön.

Suojeltu rakennus säilyttää parhaiten arvonsa opetuskäytössä asuinalueen lapsiperheitä ja muita asukkaita palvellen. Koulun tilava liikuntasali tarjoaa iltakäytössä mahdollisuuden lukuisille harrastajille.

Tirilän alueen vetovoimaisuus; perinteinen lähiö, pääosin 50-luvulla rakennetut rintamamiestalot, tilavat tontit, puistot ja metsäalueet, lähellä olevat liikuntamahdollisuudet - lasten leikeille ja peleille on paljon tilaa. Kaukaan koulun pihalla on tilava ja hyvin varusteltu lähiliikuntapaikka.

Monet Tirilästä maailmalle lähteneet ovat perheineen palanneet takaisin kotikulmilleen. Syitä on varmasti monia, mutta oman alakoulun läheisyys ja asuinalueen viihtyisyys ovat suuri vetovoimatekijä.

Haluamme säilyttää kaikki edellytykset asuinalueemme lapsiperheiden turvalliseen elämään ja arkeen.

Vaadimme Kaukaan koululle toiminta- ja työrauhaa!

 

Kaukaan koulun vanhempaintoimikunta

Tirilän asukasyhdistys

Tirilän VPK
kaukaankoulu_logo_perus1.png


Mirva Kantanen Kaukaan koulun vanhempaintoimikunta    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Mirva Kantanen Kaukaan koulun vanhempaintoimikunta voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…