Säilytetään Heinätorin puistomiljöö!

EFE3AC5A-3EC3-41B2-9DAE-719EB5923243.jpeg
Säilytetään Heinätorin puistomiljöö!

Tampereen kaupunki aikoo tuhota Pirkankadun varresta, Pyynikintorin kupeesta idyllisen Heinäpuiston ja nostattaa vanhojen kauniiden puutalojen eteen kerrostalojen muurin. Yksikerroksinen historiallinen ja kaunis vaakahuone aiotaan jättää malliesimerkiksi ”historian vaalimisesta” Pyynikintorin tulevan bussiterminaalin ja korkeiden kerrostalojen väliin puserruksiin. Suunnitelman sanotaan olevan erinomainen täydennys Tampereen kaupunginmuseon miljöökuvaan.

Me Heinätorin alueen asukkaat emme ole samaa mieltä, emmekä hyväksy kaupungin rakennussuunnitelmia. Toteutuessaan ne jyräävät kaupunkihistoriallisesti arvokkaan ja asukkaille tärkeän miljöön, maiseman, viheralueet ja puistot. Menetetty miljöö, missä on historiaa, missä ihmiset viihtyvät, ei tule koskaan takaisin, kun se kerran tuhotaan. Tampere ei ole Hongkong eikä San Francisco, rakennustilaa on riittämiin muuallakin.
Ilmastonmuutoksen uhatessa etenkin vanhojen puiden ja kasvillisuuden monimuotoisuuden säilyttäminen on myös tärkeää. Puut ja puistot sitovat hiilidioksidia ja katupölyä, ja lisäävät silläkin tavoin alueen viihtyisyyttä. Pyynikin kaupunkikorttelit ovat myös Tampere-kuvalle ominainen ja tärkeä turistikohde, ja niiden ilmettä pitää vaalia, jotta alue säilyttää vetovoimansa. Heinäpuisto on oleellinen henkireikä niin nuorille kuin vanhoille, monille alueen asukkaille, joilla ei ole omaa parveketta, ikäihmisille, jotka eivät jaksa kiivetä Pyynikin ulkoilumaastoihin.

Haluamme Heinätorin korttelin rakennussuunnitelman uudelleen piirustuslaudalle ja alueen suunnitelman korjattavaksi niin, että kulttuurilliset, asukkaiden viihtyvyyteen ja luonnon säilyttämiseen liittyvät arvot punnitaan pitkällä aikavälillä ja harkiten eikä vain pikaisen taloudellisen hyödyn perässä juosten.

Anna tukesi elävälle ja kukoistavalle miljöölle ja sano Ei kauniin Heinäpuiston tuhoamiselle allekirjoittamalla tämä adressi!

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Mari Ahvenainen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAIMaksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…