Korkeakoulujen pääsykokeita ei tulisi poistaa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#803

Kuulun vuonna -99 syntyneisiin lukiolaisiin ja olen samaa mieltä asiasta.

(Virrat, 21.08.2017)

#814

TÄMÄ ON HARVINAISEN PASKA UUDISTUS.

(Kurikka, 21.08.2017)

#817

Olen samaa mieltä asiasta!

(Virrat, 21.08.2017)

#826

Pääsykokeet ovat todella hyvä tapa testata sopiiko tietylle alalle yliopistossa ja paineet kasvavat turhaan ylioppilaskokeisiin

(Rovaniemi, 21.08.2017)

#834

Lukiosta uhkaa tulla kolmen vuoden valmennuskurssi. Jep. Pääsykokeiden poistumista on perusteltu kalliiden valmennuskurssien poistumisella (mikä mahdollisesti poistaisi eri-arvoisuutta hakijoiden joukossa), jatko-opiskelupaikan varmemmalla saamisella sekä motivaation puutteella lukiossa - eli monen mukaan lukiossa ei tule tehtyä töitä, koska kurssiarvosanoille ei anneta paljoa painoarvoa.

However. Itsestäänselvyydeksihän käy, että valmennuskurssit tulevat olemaan ja pysymään, huolimatta siitä käydäänkö kamppailut pääsykokeissa vai ylppäreissä. Sen sijaan, lukiosta tulee taistelutanner, josta selviämiseen vaikuttaa yksilön oma stressinsietokyky, siihen mennessä tehty henkinen kasvu ja ymmärrys maailmanmenosta sekä opettajien ammattitaito. Sen lisäksi, pystytäänkö ylioppilaskokeilla testaamaan soveltuvuutta kaikille aloille? Entä amikset tai alanvaihtajat? Käytännössä 16-vuotiaiden tulisi osata päättää tulevaisuudestaan. Kuinka moni tiesi jo 16-vuotiaana elämästään yhtään mitään?

Mihin tämä siis johtaisi? Itse näen tulevaisuuden täynnä elämäänsä kyllästyneitä nuoria, jotka joko kaiken opintojen aiheuttaman stressin jälkeen ovat täysin loppuunpalaneita tai itselleen väärällä alalla.

Tähän uudistukseen ainakin loppuisi Suomen minkäänmoinen nousu. Olen aina ollut sitä mieltä, että kansalainen on kykeneväinen nostamaan itsensä mudasta Suomen mahtavien koulutusresurssien ansiosta - jokaisella Suomessa on mahdollisuus tavoitella unelmiaan. Tämä sen sijaan tulee murskaamaan lopunkin elämänilon ja pilkkeen silmäkulmasta, siitä olen varma.

(Helsinki, 21.08.2017)

#843

Ylioppilaskokeet voi uusia tasan yhden kerran. Miten käy semmoisten nuorten, jotka eivät ole lahjakkaita esimerkiksi matemaattisesti eikä heillä ole myöskään hyvää kielipäätä. Kuitenkin on pakko kirjoittaa esimerkiksi se matematiikka tai ruotsi. He eivät voi koskaan kirjoittaa aineista hyvää arvosanaa eivätkä voi saada näitä tarvittavia hyviä arvosanoja päästäkseen lukemaan yliopistoon. Mikä takaa sen, että yliopistoon pääsevät opiakelemaan kyseisestä
aineesta motivoituneet ihmiset vai ovatko he vain ihmisiä joilla on hyvä kirjapää? Pääsykokeet voi uusia niin monta kertaa ja niihin on aivan erilainen motivaatio lukea kuin ylioppilaskirjoituksiin joihin on luettavana vähintään se neljä eri ainetta. Pääsykokeisiin luettaessa on intohimo lukea kyseistä aineistoa, koska se on luultavasti sitä alaa mistä lukija on todellakin itse kiinnostunut. En keksi tarpeeksi hyviä puolia siihen, miksi tällainen pääsykoeuudistus tulisi tehdä.

(Seinäjoki, 21.08.2017)

#846

:D

(helsinki, 21.08.2017)

#875

Muuten ei olisi mahdollisuutta jos vanhat arvosanat eivät riitä. Pitää pystyä näyttää mihin pystyy sillä hetkellä.

(Helsinki, 21.08.2017)

#880

Olen itsekin lukio-opiskelija ja minusta yliopistojen pääsykokeet on pidettävä tasavertaisten mahdollisuuksien säilyttämiseksi. Jos kokeet otetaan pois, mm. amisopiskelijoiden mahdollisuudet pösätä yliopistoon vähenevät merkittävästi.

(Siuntio, 21.08.2017)

#885

Allekirjoitan, koska pääsykokeet antavat kaikille samat mahdollisuudetpäästä kouluun myös niille joiden yo-kirjoitukset ovat menneetheikommin.

(Järvenpää, 21.08.2017)

#895

Monet nuoret eivät ennen lukiota vielä tiedä mitä isona haluavat. Lukio ikä on lisäksi itsensä tutkiskelun aikaa jolloin usealla opiskelumotivaatio on hukassa. Jos äidinkielestä kirjoittaa B:n ei sen pitäisi estää tämän ihmisen yliopistoon pääsyä.

(Tampere, 21.08.2017)

#898

Koskee minua

(Lohja, 21.08.2017)

#924

Uudistuksia, jotka saattavat vaikuttaa hyvin dramaattisesti ikäisteni nuorten tulevaisuuteen ja työllistymiseen, ei tulisi ottaa käyttöön erittäin lyhyellä varoitusajalla. Mielestäni tämä on vastuutonta toimintaa päättäjiltämme.

(Helsinki, 21.08.2017)

#926

Allekirjoitan koska, olen itse käynyt ammattikoulun ja rupesin miettimään miten ammattikoulusta valmistuneet pääsevät lukemaan yliopistoon vai eivätkö he pääse ollenkaan? Tämähän on aivan kuraa! Jos pääsykokeet poistetaan se evää todella monien ihmisten unelma opiskeluita!

(Espoo, 21.08.2017)

#928

Itse lukiolaisena haluan pääsykokeiden pysyvän , koska muuten lukiosta tulee kolmen vuoden preppauskurssi yliopistoon. Lukion suosio laskee jos yliopistoon pääsee vain laudaturin papereilla.

(Vantaa, 21.08.2017)

#940

Mielestäni yo-kokeet eivät luokittele hakijaa tai sen aitoja haluja tai motiiveja päästä opiskelemaan haluamaansa paikkaan. Pääsykokeet ovat näytön paikka jossa kaikki lähtevät samalta viivalta ja se on mielestäni oikea tapa valita oppilaat kouluihin.

(Kotka, 21.08.2017)

#950

Olen itse lukion toisen vuoden opiskelija. Tämä muutos tulisi aivan liian nopeasti, eikä tässä kohtaa kauhean helposti valmistauduta tällaiseen muutokseen. Uudistuksen käyttöön otto vaatii aikaa ja sen, että niitä jotka tämän uudistuksen jalkoihin jäävät, olisi informoitu ajoissa, jopa jo ennen lukion alkua näinkin suuresta muutoksesta.

(Turku, 21.08.2017)

#971

Kaikki ansaitsevat samat mahdollisuudet päästä korkeakouluun. Uudistus veisi pohjan lukiolta ja korkeakouluilta.

(Rauma, 21.08.2017)

#984

Oma tulevaisuus vaakalaudalla

(Helsinki, 21.08.2017)

#988

Allekirjoitan, koska kuulun ikäluokkaan -98 ja siis keväällä 2017 valmistuneisiin ylioppilaisiin. Kuulun siihen suureen massaan, joka ei tiedä, mitä lähteä opiskelemaan ja pitää sen vuoksi välivuoden. Haen korkeakouluun siis aikaisintaan keväällä 2018. Olen laskenut sisäänpääsyni pääsykokeen sekä ylioppilasarvosanojen yhteispistemäärän varaan, en vain toisesta saatujen pisteiden varaan.

(Espoo, 21.08.2017)