Vuosaaren Pohjavedenpuisto ja Ullaksenpuisto on suojeltava rakentamiselta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#404

Ei ylikansoiteta ja kunnioitetaan asukkaiden oikeutta viheralueisiin.

Laura Järvinen (Helsinki, 18.01.2020)

#429

Natura -alueen osat eivat ole vuokratontteja vaan Unik - maailmanperintomme. Siis vastustan ja toivon, etta vastaavia ns kauppoja ei Helsinki tee. Miten niin ei tee, koska tama paatos on laiton, miten niin, on markkinatuomioistuin on Haagissa, ei vaan Haagassa 2024 toteava etta valitus tie on pitka ja levea ja myos pankki voi vetaa takuunsa pois, firma menee ns konkurssiin. Vuosaari ei tarvitse vuokra-asuntoja enaa lainkaan - ehka vasta tulevaisuudessa ja sita ennen kunnostatte julkisen liikenteen. Ok?

Sirpa Ilola (Helsinki, 19.01.2020)

#430

Kaupunkimetsä hoitaa ihmisen mieltä ja terveyttä. Vuosaaren alueelta ei saa enää hävittää metsä- tai puistoalueita rakentamisen alle.

Anna rinne (helsinki, 19.01.2020)

#453

Säästäkää Vuosaaren luonto rakentamiselta ja antakaa ihmisten nauttia viheralueista!

Maarit Vuorio (Helsinki, 21.01.2020)

#459

Myös Helsingissä tarvitaan koskematonta luontoa

Jarmo Teppo (Kerava, 22.01.2020)

#467

Katse pois ahneesta ja lyhytnäköisestä maksimituottoon tähtäävästä rakentamisesta. Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on monin verroin arvokkaampi teko.

Mika Huttunen (Helsinki, 02.02.2020)

#472

Ei rakenneta metsiä täyteen, vaan Rastila on täynnä homeisia 3-kerroksisia hissittömiä taloja, niin niiden tilalle vaan korkeampaa!

Rebekka Nikula (Helsinki, 06.02.2020)

#485

Minkälaiset arvot ovat näiden luontoa tuhoavien päätösten tekijöillä? Eikö teillä ole lapsia? Lapsenlapsia? Ajatteletteko vain itsekkäästi itseänne?

Saila Manssila (Kouvola, 10.02.2020)

#486

Viheralueet ovat erittäin tärkeitä sekä ihmisille että eläimille. Tälläkin hetkellä on alueella paljon käyttäjiä ja kun alueelle ollaan kaavoittamassa lisää asuntoja niin pienenevät metsät evät kestä lisäkulutusta.

Nina Alisto (Helsinki, 11.02.2020)

#488

Te tiedätte, mitä mieltä helsinkiläiset ovat: Suomen luontoa on suojeltava myös täällä ei vain "muualla Suomessa". Korkein hallinto-oikeus totesi jo Keskuspuistoon rakentamisen lainvastaiseksi. Pitääkö tämäkin suunnitelma kierrättää siellä asti veronmaksajien rahoilla?

Kati Ilomäki (Helsinki, 11.02.2020)

#512

Vuosaari pitäisi jo nyt rauhoittaa turhalta rakentamiselta

Kaija Nuottiaho (Helsinki , 12.02.2020)

#515

Jättäkää ulkoilualueet rauhaan. Mitä slummi taas ollaan tekemässä. Eikö Sipoon suunnalla ole tilaa.

Helena Grönlund (Helsinki, 12.02.2020)

#518

Ehdottomasti suojeltava täysin uniikki ympäristö. Rakentakaa muualle tuhoamatta ainutkertaista ja arvokasta luontoaluetta.

Minna Elomaa (Helsinki , 12.02.2020)

#519

Älkää pirstoko viheralueita merkityksettömän pieniksi länteiksi. Reunavaikutus kattaa pienen alan kokonaan.

Maija Narinen (Helsinki, 12.02.2020)

#523

Vuosaaren asukasmäärä kasvaa koko ajan. Samaan aikaan ulkoilualueet käyvät yhä kuluneimmiksi, mm Kallahdenniemen poluilla puiden juuret ovat pinnassa suurten kävijämäärien käyttäessä ulkoilureittejä. Mikäli ulkoilualueet vähenevät, jäljelle jäävät alueet kuluvat entisestään ja kärsivät eroosiosta.

Päivi Peltokoski (Helsinki, 12.02.2020)

#526

Miksi pitää tuhota kauniita luontoalueita?
Luonto on tärkeä vetovoima, miksi ihmiset haluavat asua juuri Vuosaaressa.
Mielestäni Ihan jokaisen puun kaatamista pitäisi harkita todella tarkkaan!
Pienikin viherläntti voi olla juuri se tekijä mikä saa mielen hyväksi ja yksi puu voi olla juuri se suuri viihtyisyyttä luova asia.
Itse muutin Aurinkolahdesta Punakiventielle, kun asuntoja mainostettiin vehreillä näkymillä ja eteen onkin kaavoitettu rivitaloja ja kaikki puut kaadetaankin todennäköisesti rivitalojen tieltä ja puistoalue pienenee. Olen soittanut kaupungille ja kukaan ei tiedä asiasta mitään. Ihan tulee tunne että kukaan ei halua tietää tai kertoa mikä puiden kohtalo tulee olemaan. Ei voi olla että asia ei ole kenenkään tiedossa. On aluevastaavaa, puuvastaavaa, puistovastaavaa ja kukaan ei tiedä kokonnaiskuvaa!?
Mikäli jatkossa en nää puita ja vihreyttä ikkunoista muutan pois Helsingistä paikkaan jossa on puita, luontoa ja tilaa hengittää.

Päivi Lind (Helsinki, 12.02.2020)

#540

Vuosaaren mitään metsiä ei pitäisi missään nimessä kaavoittaa asunnoille. Luonnon monimuotoisuus tulee säilyttää myös tuleville sukupolville.

Jenni Most (Helsinki , 13.02.2020)

#557

Säilyttäkää metsiä!

Elena Sjni (Espoo , 15.02.2020)

#559

Toivoisin että huomioisitte juuri tämän kohteen päätöksenteossanne juuri vuosaarelaisluonnon erinomaisuuden jos ajatellaan että tämä virhe nyt tehdään, onkin vaikea saada korjattua erhettä. Kun meillä tässä nyt olisi ihana luonnontilainen metsäalue, oikein alueen kipeästi tarvitsemat keuhkot ,tuntuu kurjalta että vain raha-arvot ratkaisevat tässäkin ja juurikun nuortenkin mielenterveydestä jne ollaan niin huolissaan eikösjuuri metsiä suomalainen mielenmaisema tarvitse ja alueella runsas ja kaunis floora ja fauna eikös se merkkaa mitään? Toivon ettei tässä tehdä ns sutta ja sekundaa ajattelematta toimien ja vain rahaa ja kapitalismia ajatellen? Eikös mekin saatu kullkea lähimetsissä ja juurikin siitä ne muistot monenkin lapsuudesta kimpoavat kysyn miksi tätä ei voitaisi suoda tulevillekin sukupolville? Vuosaarihan sai vuoden kaupunginosa tittelin juuri luontoarvoista eikös silläkään ole merkitystä enään näin jälkeenpäin? Toivoisin että tämän ajatuksella lukisitte ja miettisitte asiaa useamman kerran mikä voisi antaa aivan uuden pitkäjänteisemmän näyn mikä olisi uskoaksemme kaikkien osalta parempi ratkaisu? Malttia ja viisautta ajatuspajaan,maltti on valttia tässäkin! Suotuisia päätöksentekoja ja voimia toimia kaikkien parhaaksi, parhain terveisin ja siunaten, kati

Kati Kirvesmäki (Helsinki, 17.02.2020)

#560

Upeat luontokohteet tulee jättää rauhaan. Helsingissä on maata, minne rakentaa

Anneli Salmevaara (Helsinki, 17.02.2020)

#564

Näpit irti Kallahden, Rastilan ja Mustavuoren metsistä ja puistoista.

leila Korhonen (Helsinki, 17.02.2020)

#570

Ei mitään järkeä tuhota kaunis luonnontila joka toimii virkistysalueena. Kaupunkiin pitää mahtua metsääkin eikä natura-alueista saa tinkiä. Tapa jolla Vuosaaren kaavoitusta on järjestelty on muutenkin häpeällinen. Haisee voimakkaasti korruptiolta.Tutkikaa nämä arvokkaat alueet ennen kuin kehtaatte edes puhua kaavoittamisesta. Etenkin aikana jona tiedostetaan jo metsien merkitys planeettamme ja ihmistenkin hyvinvoinnille, niiden varjelun tulisi olla etusijalla.

Anu Ilves (Helsinki, 17.02.2020)

#572

Näpit irti Vuosasren luontokohteista ja olemassaolevista puistoalueista! Antakaa meille asukkaille rauha.
" If it works, don't touch it!"

Päivi Istala (Helsinki, 17.02.2020)

#575

Vastustan voimalla Helsingin Meri-Rastilan nykyisiä kehityssuunnitelmia. Tämä kaupunki ei kaipaa lisää rakennettuja liikuntapaikkoja luonnontilaisten metsä-, kallio- ja ranta-alueiden kustannuksella. Asukkaat tarvitsevat tilaa ympärilleen ja mahdollisuuden virkistäytyä kotinsa läheisyydessä luonnontilaan jätetyssä ympäristössä. Ihmisen rakentama liikunta- ja virkistysalue on keinotekoinen rakennelma, joka ei voi korvata luonnon muovaamaa paikkaa. Ihmisen istuttama viheralue ei ole samanveroinen virkistäytymispaikka kuin luonnollisesti muodostunut metsä monimuotoisine kasvustoineen ja eläimistöineen. Luontoa tulee suojella varmistamalla villinä kasvaville kasveille ja luonnonvaraisille eläimille riittävät elinolosuhteet, liian pienet suojelualueet eivät pysy elinvoimaisina. Helsinkiä ei saa rakentaa niin täyteen asuntoja, että sen asukkaille ei jää mahdollisuutta kokea luontoa ympärillään eikä alueen pohjaveden laadun huonontamista tule jatkaa sunnitellun mukaisella, massiivisella lisärakentamisella.

Carla Rindell (HELSINKI 91, 18.02.2020)

#576

Metsää ei saa kaataa!!!!! Luontoa on suojeltava, taloja voi rakentaa muuallekin.

Sanna Korpi (Helsinki, 19.02.2020)

#580

Syventäkää ymmärryksenne ekologiasta ja ymmärtäkää päätöksenne kohtalokkaat seuraukset.

Cesar Meza Huaman (Helsinki, 21.02.2020)

#584

Hei hyvät päätöksentekijät,

Olen hyvin surullinen välinpitämättömyydestänne alueen luontoarvoja kohtaan, en voi käsittää että alunperinkään on edes ajateltu kajota lisää jo niin paljon tuhoutuneeseen Vuosaaren/Meri-Rastilan alueen uskomattomaan luontoon. Meillä Suomessa on hälyttävän vähän vanhaa metsää ja mikä kauneinta on löytää sitä läheltä. Alue on kaikessa kauneudessaan luonnon monimuotoisuuden kehto ja harvoja paikkoja koko Helsingissä jossa kaupunkilaiset voivat kävellä pitkiä matkoja luonnossa kohdaten erilaisia maisemia ja luontotyyppejä, pitää yllä luontosuhdettaan, saaden kokemuksia tärvelemättömästä luonnosta.

Alueen arvo on mittaamattoman suuri nimen omaan siksi että se edustaa vielä joksenkiin villiä luontoa, joka on maailman mittaluokassa melkeinpä myyttistä että pääkaupungista edes voi löytyä sellaista pienen matkan päästä. Rakentamaton luonto ilman liikuntapuistoja ja muita turhakkeita on monelle Helsinkiläiselle elinehto ja hyvinvoinnin lähde. Tiivistäkää asuminen sellaisille alueille jonne voi rakentaa korkeampia rakennuksia ja jonka alueen profiiliin se sopii. Jättömaita löytyy. Jättäkää viimeiset lähimetsämme rauhaan.

Meri-Rastila/Vuosaari akselista ja Helsingin viimeisistä metsistä yleisestikin voisi kirjoittaa loputtomasti, mutta teillä ei ehkä olisi aikaa siihen niin avaan nyt vain muutamien henkilökohtaisten kokemusten kautta näkökulmia alueella liikkumiseen.

Helsinki on uniikki ainoastaan metsiensä vuoksi. Älkää viekö meiltä ja jälkipolvilta mahdollisuutta ylläpitää terveitä suhteita luontoon ja vetonauloja turismin kannalta. Moni kuvailee Vuosaaren luontoaluiden tutkimista sanoilla: "kuin tulisi ulkomaille". Itse asun alueella ja ennen Meri-Rastilaan muuttoa olen matkustanut tänne usein vain luonnon vuoksi aiemmista asuinsijoistani eri Helsingin kolkista. Esim. Ensimmäiseen tuttavuuteeni Uutelaan (josta rakkaus koko alueeseen alkoikin) liikkumisen kokemus oli ja on edelleen aina yhtä maaginen, kun tosin pääsee ensin ohi ikävistä kerrostaloista ja isoista nurmialueista, jotka saavat sydämeni itkemään kaadetun luonnon vuoksi. En voi ymmärtää miten luontoa ei ole enempää säästetty esim. Aurinkolahden alueella. Miten on mahdollista että metsä on korvattu isoilla nurmikentillä, jotka vaativat kaikenlisäksi hoitoa ja tuottaa sitä kautta kustannuksia, jotka eivät toimi edes tulvatilanteissa samanlaisena hulevesi imurina kuin metsät tai niityt, puhumattakaan pölyttäjien tilanteesta.

Onneksi vielä voi päättää jäljelle jääneen luonnon ja vesivarantojen kohtalosta.

Kallvikinniemen uskomaton tunnelma on eheyttävä juuri siksi että siellä ei lähes näe asuntoja. Tosin uimarannan tuntumaan ilmestyneen miljoonatalon ohitus saa karvat pystyyn. Järkyttävää että sellainen on saanut rakennusluvan. Valosaastetta aiheuttava elitistin palatsi joka katkaisi tuhansien kulkijoiden reitin, joka tuo kasvavat luokkaerot ja hyvinvointi yhteiskuntamme uhattanu olemisen mieleen. En toivo minnekään Vuosaaren luonto alueille yhtään enempää viitteitä ihmisiin, kiitos.

Toivoisin että tutustuisitte henkilökohtaisesti ajan kanssa alueen luontoon sen eri näkökulmista, sen runsaaseen kasvustoon ja eläimistöön. Toivon että olette myös perehtynyt siihen minkälainen merkitys katkeamattomalla metsäyhteydellä on luonnolle sen lajeineen (ja uhanalaiseksi todettuineen lajeineen).

Toivon teille voimaannuttavia, eheyttäviä luontokokemuksia ja yhteyden tunteen luontoon. Paras lääke ilmastoahdistuksen ja lajien kuudennen massatuhon ahdistuksen lääkinnäksi on tehdä hyviä tekoja luonnon puolesta. Jos ette itse tunne näitä meille useille päivä päivältä musertavampia tunteita, toivon että edes myötätunnosta niitä kaikkia Helsinkiläisiä kohtaan säästätte luonnon ja annatte heille mahdollisuuden parantaa itseään siellä sen sijaan että tuotatte lisää kärsimystä ja masennusta joka vie taas verorahoja muulta saralta.

Ymmärrän että päätöksenteko on vaikeaa, mutta toivon että ottaisitte luonto-arvot ensisijaisiksi mittareiksi. Ihmiskunta ei voi elää ilman luontoa. Emme ole luonnon yläpuolella. Olette viimeisiä joilla on mahdollisuus vaikuttaa viimeisten Suomesta löytyvien oikeiden metsien olemassaoloon (puupellot eivät ole metsiä). Päätöksenne voivat olla tuhoisia tai eheyttäviä. Päätöksenne voivat palvella paria tuhatta ihmistä tai kymmeniä tai jopa satojatuhansia ihmisiä teidän oman elinkaarenne aikana.

Kiitos ajastanne.

Meri Qvist (Helsinki, 23.02.2020)

#588

Kallahden lisärakentamissuunnitelmat torjuttava, puistoalueet säilytettävä puistoina jatkossakin.

MAIRE TUOMOLA (HELSINKI, 26.02.2020)

#594

Uudistettavat rakennukset tulisi rakentaa selkeästi korkeammiksi kuin vanhat ja jättää olevat viheralueet ennalleen.

Katja Sorri (Helsinki, 27.02.2020)

#596

Älkää tuhotko viimeisiäkin rippeitä Vuosaaresta. Täällä on jo kaadettu metsää mm.kilpikaarnamäntyjä, räjäytetty kallioita ja täytetty merta ihan tarpeeksi. Täydennysrakentamista ilman tuhoja mahtuu esim. Puhoksen ostarille/parkkipaikoille.

Viivi Honkavaara (Helsinki, 29.02.2020)

#597

Tervetuloa tutustumaan kyseiseen alueeseen ennen kuin teette lopullisia päätöksiä. Vuosaareen pitää jättää luonnontilassa olevia henkireikiä eikä kallioihin saisi koskea, ne eivät kasva takaisin! Tämä aikoinaan niin upea alue on jo onnistuttu paljolti pilaamaan metron varjolla. 40 vuotta alueella asuneena seuraan kauhulla Vuosaaren "kehittämissuunnitelmia".

Pirjo Honkavaara (Helsinki, 29.02.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…