Oulunsalon palveluverkko

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#6

Oulu on kasvukeskus ja Oulunsalo yksi sen elinvoimaisin alue. Nyt ryhtiä ja vastuullisuutta Oulun päättäjät, Oulunsalon nuoret tarvii oman lukionsa ja lapsille terve koulu Salonpäähän asap.

(Tampere, 28.03.2018)

#15

Oulun palveluverkkosuunnitelmat näivettävät entisestäänkin Oulunsaloa. Jo kunnan lopettaminen ja kunnantoimiston työhön liittyvän aktiivisuuden katoaminen kirkolta on kadottanut pitäjästä monia liikeyrityksiä ja palveluita. Suunta pitäisi saada kääntymään takaisin päin. Esilläolevat suunnitelmat eivät ainakaan tue sitä!

(VARJAKKA, 28.03.2018)

#18

Oulunsalo oli itsenäisenä asukkaitaan palveleva ja kehittyvä kunta.

Jo yksin Hailuodon siltahankkeen mukanaan tuomien työpaikkojen takia Teidän päättäjienkin pitäisi ymmärtää, että tätä aluetta ei voi tappaa! Päin vastoin; palvelut takaisin aiemmalle tasolle!

(Varjakka, 28.03.2018)

#29

Aikoinaan haettiin nykyistä tonttia sijainnin perusteella, kaikki koulut lukioon asti lähellä. Nyt kun lapset alkavat lähestyä lukioikää niin tämä hyvätasoisen lukion tulevaisuus on uhattu. Ei ole todellakaan reilua nuoria ja perheitä kohtaan. Kyllä näin isolla asukasmäärällä pitäisi ehdottomasti lukion tulevaisuus olla turvattu.
Toinen asia mikä on epäreilu on paikallisliikenteen bussilippujen hinnat. Miten ne voi olla Oulunsalossa kalliimmat kuin esim Jylkynkankaalla joka on yhtä kaukana keskusta. Miksi kanta-Oululaisia suositaan?

(Oulunsalo, 28.03.2018)

#30

Surullista, että vaikuttamisen keinoksi jää kuntalaisille vain kerätä adresseja adressien perään. Päättäjiltä toivoisi avarakatseisuutta, ymmärrystä ja isojen kokonaisuuksien hallintaa.

(Oulu, 28.03.2018)

#41

On törkeää kohdella Oulunsaloa niin epätasa-arvoisesti kuin nyt on tehty ja ollaan tekemässä! Niemenrannassa kaavoitettiin aggressiivisesti, ja muuttamassa vuodessa koulu pursuaa yli, ja joukkoliikennettä ei käytännössä ole. Missä muualla bussitarjonta on asukaslukuun nähden näin surkea?

(Oulunsalo, 28.03.2018)

#44

Koulut on säilytettävä,terveyspalvelut ja julkinen liikenne myös elintärkeitä.Kapteenia olisi myös kehitettävä kirjastoa ei saa siirtää mihinkään.

(Oulunsalo , 28.03.2018)

#45

Lakatkaa kohtelemasta Oulunsalon asukkaita eriarvoistavalla tavalla palveluverkkosuunnitelmissa. Vetoomus on todella valaiseva ja jos hyviä ja toimivia palveluita viedään pois Oulun eteläiseltä alueelta ei siitä kulttuuripääkaupungiksi pyrkivä Oulu ainakaan sulkaa hattuunsa saa. Ei ole sivistynyttä heikentää asukkaiden oloja lentokenttäkaupungissa.

(Oulunsalo/Oulu, 28.03.2018)

#88

Taijan muuttaa Kempeleeseen!!

(Oulunsalo, 28.03.2018)

#98

On epäoikeudenmukaista, jos oulunsalolaisilla maksatetaan ns opetuspuolen säästöt

(Oulu, 28.03.2018)

#101

Oulunsalon erikoisuus ja erinomaisuus on lentokenttä. Vantaalla ja maailmalla , esimerkiksi Aasiassa, on hyödynnetty ja entistä enemmän hyödynnetään lentokentän ympäristöä hyvinvoinnin kasvuun. Hyvinvoinnin kasvuun tarvitaan yrityksiä ja niiden henkilöstölle erinomaista asuinympäristöä kulttuuripalveluineen. Oulunsalon koulumaailma lukioineen on säilytettävä ja kehitettävä.Turvaamalla lentokentän ympäristön eli Oulunsalon hyvinvointi ja
kasvu Oulu mielletään edistyksellisenä kaupunkina, samoin kuin aikanaan Teknopoliksen edeltäjän Teknologiakylän syntyaikoina.

(Oulu, 28.03.2018)

#106

Lähilukio on alueen voimavara. Suuruuden ihannointi lukioiden keskittämisessä ei tuo kokonaistarkastelussa säästöjä.

(Oulunsalo, 28.03.2018)

#120

Maaseudun unohtaminen on huono asia.

(Oulu, 28.03.2018)

#123

Oulunsalosta on kotoisin suuri joukko yrittäjiä ja teknologian taitajia,, urheilijoita ja taiteilijoita. Järkyttyneenä saa seurata Oulunsalon alasajoa. Integrointi pitäisi olla mahdollisuus parempaan, toisin on käynyt, yhteisiä innovaatioita ei tueta, vaan porskutellaan narsistisesti omaan napaan tuijottaen. Ylpeänä olemme aiemmin saaneet kertoa juuristamme ja lintukodostamme Oulunsalossa. Älkää tuhotko tulevaisuutta typerillä segregoivilla päätöksillänne.Edelleen nuorissa on voima! Johanna Henriksson, Erityis-/integraatio-opettaja, tutkija InterFIN/Norden/ International, kirjailija

(Oulunsalo, 28.03.2018)

#158

Näin lapsiperheenä läheinen mummola ja se, että Oulunsalo tiedettiin rauhalliseksi alueeksi asua olivat ne pääsyyt miksi tänne muutettiin. Toki alue oli entuudestaan tuttu ja tiesi suunnilleen mitä tärkeimpiä palveluita löytyy. On kuitenkin ollut yllätys kuinka systemaattisesti palveluita tarkoituksella heikennetään. Lähivuodet näyttävät onko seuraava osoite Kempele/Liminka -akselilta.

(Oulunsalo, 29.03.2018)

#164

Arvoisat päättäjät.
Toiveenamme on tasa-arvoinen lähikoulu ja kouluttautumismahdollisuus myös Salonpään lapsille ja nuorille. Kaupungissa asuvat lapset ja nuoret saavat etua monessa mm. harrastus ja kouluasioissa. Kaikkein tärkeintä meillä Salonpäässä olisi, että koulu edes olisi lähellä. . Erityisesti toivoisimme, että jos Salonpäähän kuitenkin aiotaan rakentaa jonkinlainen koulu, niin tehkää se 0-6 luokalle. Muutama lisäluokka 4-6 luokille ei budjetteja kaada. Jonnekin ne luokat on rakennettava kuitenkin. Niemenrannan aiemmin esitettyihin suunniteltuihin laajennusrakennuksiin ei mahdu edes Niemenrantalaiset. Salonpääläiset tarvivat lisätilaa johonkin. Miksi niitä siirtäisi Niemenrantaan, jonne jouduttaisiin mm. kuljetuksia järjestämään. Panostakaa lähikouluverkkoon.
Lukioiden keskittäminen kaupunkiin huonojen liikenneyhteyksien takia ei kuulosta hyvältä Salonpään lukiolaisten näkökulmasta. Salonpäästä Oulunsalonkin on 10 km ja enemmän (kaikki eivät asu Varjakan koulun vieressä). Koulut, myös lukiot sinne, missä lapset ja nuoret asuu. Digiajassa koulujen kursseja voidaan verkossa jakaa. Ei tarvita fyysisesti aina olla lähellä. Oulunsalon lukio on vertaansa vailla. Siellä tehdään hyvää työtä. Ovat pärjänneet erittäin hyvin koko maan lukiovertailussa myös. Mukavaa kevättä ja viisasta mieltä asioiden päättämiseen. Kiitos, kun jaksatte kuunnella :)

Ystävällisin terveisin
Suvi Jutila

(Varjakka, 29.03.2018)

#197

Muutin Varjakkaan ulkomailta perheineni kolme vuotta sitten. Tämä on ihanteellinen ja turvallinen paikka lasten kasvaa. Tämä on myös hyvä paikka tehdä töitä. Täällä on mahdollisuuksia kehittää matkailua ja sitä kautta lisätä alueen elinvoimaa. Älkää viekö kehitykseltä pohjaa lakkauttamalla koulut.

(Oulunsalo, 29.03.2018)

#198

Aletaanpa samaan syssyyn keräämään nimiä Kempeleeseen liittymiseen. Pitäisi päästä äkkiä pois Oulu kurimuksesta. Jokohan entisistä valtuutetuista, jotka äänesti Ouluun liittymisen puolesta, ovat hoksanneet tehneensä ison virheen? Oulusta ei ole ollut mitään hyötyä meille.. pelkkää haittaa!

(Oulu , 29.03.2018)