Terälahden koulu, päiväkoti ja kirjasto tulee säilyttää

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#10

Koulun merkitys perheille ja koko yhteisölle on merkittävä.

Eeva Ahonen (Tampere, 03.09.2018)

#30

Lapset eivät ole yksiköitä vaan ihmisiä. Alueen kehittäminen tuhotaan lakkauttamalla peruspalvelut.
Terveisin yrittäjä Teiskosta

Mikael Mäkelä (Tampere, 03.09.2018)

#36

On olemassa sellaista rahaa joka on liian kallista säästettäväksi.

Tero Järvinen (Tampere, 03.09.2018)

#40

Terälahdessa on tällähetkellä hyvinvoivia lapsia, joista tulee hyvinvoivia aikuisia. He tulevat paljon halvemmaksi ja aikuisina kannattavammaksi, kuin tukea ja apua tarvitsevat satojen yksiköiden ahdistuneet raukat.

Tiina Keskinen (Tampere, 03.09.2018)

#46

Terälahden koulua ei saa missään nimessä lopettaa. Teiskolaiset ovat samanlaisia veronmaksajia kuin muutkin tamperelaiset, mutta palveluja ei ole mahdollisuus käyttää lainkaan saman verran. Koulun lopettamisesta olisi paljon muitakin lisäongelmia kuin vain lasten pitenevät koulumatkat. Emme kukaan halua lastemme harrastusten ja edes harrastusmahdollisuuksien loppumista. Pitkät koulupäivät tulisivat haittaamaan todella paljon lasten koulunkäyntiä, oppimista tahi sitten liikkumista ja liinkunnallisuutta. Lasku näistä ongelmista tulee maksuun muutaman vuoden päästä lisääntyneinä sairaudenhoitokuluina yms.

Laura Kauhala (Tampere, 03.09.2018)

#58

Jos lopetatte "rajaseutujen" kouluja niin alueet tulevat autioitumaan. Kaikki eivät halua kuitenkaan asua kaupungissa joten palvelut pitää olla lähellä myös niille jotka haluavat asua maaseudulla.

Jussi Paakkari (Tampere, 03.09.2018)

#60

Lopettakaa nyt Teiskon piinaaminen ja leikkaaminen. Ei kaikki vaan halua asua ratikka reitin varrella. Samanlainen oikeus oltava peruspalveluihin myös maalla asuvilla.

Pasi Koivunen (Kämmenniemi, 03.09.2018)

#67

Älkää tappaako tätä hienoa kylää. Ei mitään järkeä ajattaa lapsia kauemmaksi kouluun kun vahna on hyvä ja toimiva. Tänne on muuttanut paljon lapsiperheitä jotka ovat rakentaneet tai ostaneet talon. Tämö päätös romahduttaa myös talojen hinnan. Miettikää vielä.

Mika Lehtonurmi (Tampere, 03.09.2018)

#77

Kyllä maaseutu on säilytettävä elinvoimaisena!

Ilona Mäkinen (Terälahti, 03.09.2018)

#104

Maaseutua ei saa autioittaa ja muuttaa pelkäksi mökkiläisten paratiisiksi! Pidetään paratiisi meillä jo täällä asuvilla...

Anne Tuulentie (Tampere, 03.09.2018)

#112

Jee

Janne Mäenpää (Tampere, 03.09.2018)

#117

Tuleva lapsenlapseni tarvitsee päiväkodin ja lähikoulun minne mennä. Kokemuksesta tiedän kuinka liian pitkä matka kouluun ala-asteella lisää pienen lapsen kokemaa henkistä kuormitusta. Lähikoulu mahdollistaa oman alueen yhteisöllisyyden kasvattamisen vanhempien verkostoitumisen kautta josta seuraa parhaimmillaan monelaista hyvää mm. naapuriavun muodossa. On osoitettu että "kyläkoulu" on yksi vahvin alueen yhdistävistä tekijöistä. Säästön nojalla siis haaskataan samalla paljon henkistä pääomaa joka toimisi alueen hyväksi monella eri tavalla. Esitän haetaan toiveen: säästäkää terälahden koulu ja päiväkoti.

Sinikka Viitanen (Ylöjärvi, 03.09.2018)

#120

Esille nostetuista päiväkoti- ja kouluverkon leikkauslinjauksista puuttuu tyystin kuntalaisten tarpeiden, palvelujen saatavuuden ja kestävän kaupunkikehityksen periaatteiden mukainen arvio. Tällainen arvio tulisi tehdä kuuntelemalla tamperelaisia!

Titta Mattila (Pohjois-Tampere, Kaanaa, 03.09.2018)

#122

Tamperetta pitää kehittää kuntalaisille ei rakennusliikkeille.

Jukka Niemi (Tampere, 03.09.2018)

#127

Pohjois-Tampereen alasajo on loputtava. Ihmisillä täytyy olla oikeus elää ja asua taajama-alueen ulkopuolella lähipalveluineen. Jokaiselle ruoka on elinehto, eikä maanviljelyä karjoineen voida toteuttaa kaupungissa. 1000 maatila lopettaa toimintansa tällä hetkellä, eikä tämä koulujen lakkautus paranna tilannetta. Päiväkoti ja kouluverkko uudistuksessa ei huomioida kuinka negatiivisesti ja laaja-alaisesti koulujen lakkautus ja supistaminen vaikuttaa.

Sirpa Talliniemi (Tampere, 03.09.2018)

#130

Täälläkin olisi kaksi tulevaa Terälahden koululaista.

Katja Vasalampi (Terälahti, 03.09.2018)

#153

Lapsuuuten alueella asuneena kannatan tätä koko sydämestäni. Jokaisella on oikeus tuttuun ja turvalliseen oppimisympäristöön, jollaista iso ja keskitetty laitos ei vaali. Yksilö unohtuu valheellisen yhteisen edun tavoittelussa. Lisäksi esim. lukutaitoa ja -intoa heikennetään, kun kirjastot ja kulttuuritilat, sekä ihmisten kohtauspaikat katoavat pikkukylistä. Kohta lähtee kauppa, sitten kirkko eikä jäljellä ole enää muuta kuin kauniit lapsuusmuistot niin monelle meistä.

Auniester Eerola (Tampere, 03.09.2018)

#154

Kansiareenat ja tunnelit ovat Tampereen kokoiselle kaupungille tuhlausta. Käykää päättäjät maailmalla katsomassa samankokoisia pikkukyliä kuin Tampere.
Teisko on yksinään suurempi kuin muu Tampere, täällä on pitkät matkat, ja kasvava asutus.
Luonnon ja ajankäyttökin ovat koulun lakkautusta vastaan.

Matti Kankaisto (Kämmenniemi, 03.09.2018)

#162

Omakotitaloa Terälahteen rakentava

Tuija Andrejeff (Tampere, 03.09.2018)

#190

Olemme muuttamassa/rakentamassa Teiskon Kaanaaseen, tätä ei kovin kannusteta poistamalla palveluita. Pitääkö kaikkien asua, kuin sillit suolassa Tampereen keskustassa missä luonnosta ja hiljaisuudesta ei ole tietokaan. Maksan veroni Tampereelle, niin olisi kiva saada vastinetta rahoille. Olen siis työssäkäyvä veronmaksaja.

Miia Oksanen (Tampere, 03.09.2018)

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…