Turvataan sujuva liikenne Lauttasaaressa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#807

Vapaavuori, vihreät ym. haluavat ihmisten muuttavan keskustan tuntumaan kauempana sijaitsevien taajamien sijaan. Keskustan väkilukua halutaan kaavoittamalla ja muuten kasvattaa. Samalla kuitenkin juuri keskustan tuntumassa (myös Lauttasaaressa) auvien liikkumista hankaloitetaan ja kallistetaan. Lauttasaarelaisilla kulkeminen esim. Pasilassa tai keskustassa sijaitsevalle työpaikalle on saattanut bussilinjojen sulkemisen myötä jo nyt hidastua lähes kaksinkertaiseksi. Lippujen hinnat juuri keskusta-alueen läheisyydessä kulkeville nousevat ensi vuomma. Kun vielä autolla liikkuminenkin hankaloitetaan (ruuhkien aiheuttaminen, ruuhkamaksut), niin miksi ihmiset haluavat maksaa kalliista neliöistä, kun pääsevät samalla ajankäytöllä keskustassa sijaitseville työpaikoilleen kehyskunnista nopeammin?? Miten tätä voi kutsua kestäväksi politiikaksi?

Raisa Bernards (Helsinki, 10.10.2018)

#809

Liikenteen vaikeuttamisen pitää loppua.

Jarkko Kovala (Vantaa, 10.10.2018)

#819

Vierailen usein Lauttasaaressa tyttäreni luona ja liikenteen sujuvuus on tärkeää

Kimmo Aho (Helsinki, 10.10.2018)

#830

Suunnitelma on täysin järjetön. Ihmettelen että yleensä joku kysyy perusteluita siihen miksi liikennettä ei saisi rajoittaa jotta onkiminen olisi 'turvallisempaa'.

Jukka-Pekka Paavolainen (HELSINKI, 10.10.2018)

#832

Kaupunki on siellä asuvia ihmisiä varten, ei viherkommunistista ideologiaa varten, joka pyrkii kaikin keinoin tuhoamaan kaupungin.

Heidi Hillman (HELSINKI, 10.10.2018)

#841

On se kumma kun helsingin liikennesuunnittelun tärkein tehtävä on hankaloittaa yksityisautoilua.
Liikennesuunnitelunhan pitäisi parantaa kaikkien tiellä liikkuvien liikkumista.
Olenkohan ymmärtänyt liikennesuunnitelun tehtävät väärin???

Matti Kyyrä (Helsinki, 10.10.2018)

#856

Lauttasaaren väkilukua suunnitellaan kasvavaksi jopa yli 40 000:een! Metro on hyvä vain niille, jotka asuvat metroasemien läheisyydessä, muiden matkaa se hankaloitti.

Marjo Tuovinen (Helsinki, 10.10.2018)

#860

Infotilaisuus sillan liikennejärjestelyistä oli järjestetty lauttasaarelaiset aliarvioiden järjestämällä se Ruoholahdessa, vaikka tiloja olisi ollut myös itse saarella. Saaresta ei voi kuvitella tulevan autotonta, joten yhdenkin ajokaistan poistaminen on pelkkää kiusantekoa ja liikenteen hankaloittamista.

Maarit Miettinen (Helsinki, 10.10.2018)

#863

Lähtökohtaisesti silta on sujuvaa ylitystä varten kaikille liikkujille, mennen tullen. Suurin osa vuodesta kuljetaan loskassa ja märissä olosuhteissa, joten sillalla "oleskelu" rajoittuu vain pieneen osaan vuotta. Tärkein asia on saada pyöräilijät omalle raiteelleen ja turvata jalankulkijoiden (varsinkin lasten) liikkuminen sillalla. Olen joutunut näkemään sattumalta kaksi pyöräkolaria kesän aikana. Autokaistoja ei missään tapauksessa pidä vähentää.

Timo Miettinen (Helsinki, 10.10.2018)

#872

Ympäristönäkökulmasta autojen seisottaminen turhaan ruuhkassa (ruuhkautuminen on sanomattakin selvää, jos kaistoja vähennetään yhtään) on ympäristölle monin kertaisesti haitallisempaa, kuin tämän hetkinen tilanne. Kaistojen vähentäminen ja pyöräteiden lisääminen ei vähennä autoilua, vaan lisää vain ruuhkaa. Toistaiseksi elämme maassa, jossa on hyvin usein huonot säät, varsinkin talvisin ja syksyisin, jolloin valtaosa kaupunkilaisista käyttää autoa jos vain on mahdollista. Hyvin harva haluaa mielummin kastua läpimäräksi ja jäätyä kylmässä ilmassa syksyisen Suomen säässä. Tästä syystä liikenteen sujuminen tulisi varmistaa, eikä turhaan seisottaa autoja ruuhkassa. En ole vielä tähän mennessä nähnyt samanlaista ruuhkaa pyöräteillä kuin ajokaistoilla. Helsingin-kaupungin tulisi ensisijaisesti panostaa ympäristöystävällisempiin autoihin (latauspaikkojen lisääminen, tukea ostamiseen tai muilla tavoilla) ja tukea niitä käyttäviä, sen sijaan, että käytetään varoja kulkuväylien rakentamiseen sellaisille liikkumismuodoille, jotka eivät nyttenkään ruuhkaudu/ole yhtä suuressa käytössä kuin ajoväylät.

Casper Käyhkö (Helsinki, 10.10.2018)

#875

Sillan kaventaminen puurouttaa Lauttasaarentien pitkältä matkalta ja vaarantaa lasten koulumatkat ja muunkin liikkumisen tien yli.

Vesa inkilä (helsinki, 10.10.2018)

#876

Helsinki on minun silmissäni muuttunut vastenmieliseksi paikaksi, johon tulen vastentahtoisesti ja jossa en missään nimessä halua asua. Liikenteen tahallinen hankaloimittaminen on systemaattista. Hyvin pienellä automäärällä saadaan aikaan ruuhka ja siirtymäajat kaupungin sisällä ja kaupungista ulos/sisään ovat pitkiä. Onko tämä oikeasti enemmistön tahto?

Olli Oittinen (Kauniainen, 10.10.2018)

#879

Haluatteko koko autoliikenteen ruuhkautuvan lauttasaaressa.

Martti Lillak (Helsinki, 10.10.2018)

#891

Mikäli siltaa kavennetaan ja ratkaisunne ei toimi, niin kuka silloin kantaa vastuun? Olisi silloin tarpeen joko palkita hyvästä ratkaisusta tai erottaa/erotuttaa vastuuhenkilöt. Kuten sivistysvaltiossa pitäisi toimia.

Kari Raade (Espoo, 10.10.2018)

#895

Onko liikennöintiin rakennetulla sillalla tärkeämpää kalastaa kuin liikennöidä?

Olavi Pesonen (Helsinki, 10.10.2018)

#897

Käytän Lauttasaareen siltaa usein sekä autoillen että kävellen / pyöräillen. Varsinkin aamuisin Helsingin suuntaan liikenne on vilkasta. Koskaan pyöräillessä en ole kokenut liikennettä kuitenkaan ruuhkaiseksi kun taas autoillessa jonoja voi olla nyt kaksikaistaisenakin. Jos autotie muutetaan yksikaistaiseksi liikenne puuroutuisi varmasti. Kaistat ovat kuitenkin melko leveitä ja jos nopeusrajoitetta ollaan pudottamassa 40km/h vauhtiin niin eikö ratkaisu voisi olla yhden kaistan poistamisen sijaan se että kaikkia autokaistojen kavennetaan hieman?

Eemeli Lehto (Helsinki, 10.10.2018)

#898

Onkiminen sillalta pitäisi kieltää, eikä rakentaa sille parin viikon takia lisää tilaa.

Kimmo Koskimäki (Helsinki, 10.10.2018)

#901

Lauttasaaren väkiluku kasvaa ja Koivusaari rakennetaan jossain vaiheessa. Pidän järkevänä että autokaistat säilyvät. Onkimiskielto sillalle jos tämä ollut ongelma. Kalaa saa myös rannalta Ruoholahdessa.

Carl Ekström (Helsinki, 10.10.2018)

#904

Terveiset päättäjille, että asuntotontteja kyllä kaavoitetaan ja myydään, mutta julkista liikennettä heikennetään ja autoilua vaikeutetaan. Eipä paljon näy 9 kk aikana vuodesta ruuhkaa kevyen liikenteen väylillä, mistä lie johtuu. Nimim. 30 vuotta Larussa

Jarkko Salonvaara (Helsinki, 10.10.2018)

#911

Liikenneväylien raju supistaminen moottoriliikenteeltä vaikuttaa merkittävästi kaupungin kehitykseen ja myös houkuttelevuuteen. Yritykset ja himiset tarvitsevat toimivat liikenneväylät. Kehitetään, ei supisteta.

Tommy Hemmilä (Helsinki, 10.10.2018)

#919

Helsingin liikenneinfrastruktuuria ei saa tuhota vasemmistoidealismin vuoksi, väärillä perusteilla, kuten esim. viihtyvyyden ja turvallisuuden nimissä, vaikkakin Helsingin kaupunginvaltuusto on vasemmistoenemmistöinen.

Jari Valoranta (Helsinki, 10.10.2018)

#930

Helsingin liikenne suunnittelu on vihreiden ansiosta mennyt päin persettä. Vain pakon edessä tulee käytyä Helsingissä.

Marko Steppijev (Urjala asema, 10.10.2018)

#931

Nykyinen silta riittävän leveä, vaikka 2 autokaistaa keskustaan säilytetään.

Marja Pesonen (Helsinki, 10.10.2018)

#933

Yksityisautoilu on ainoa tehokas tapa perheessä liikuttaa tavaraa, lapsia ja vanhuksia. Ilman sujuvaa yksityisautoilua kaupunki autioituu.

Wilhelm Backlund (Helsinki, 10.10.2018)

#943

Kaistat säilytyttävä!

Helena Haataja (Heksinki, 10.10.2018)

#944

Siltaa ei kavenneta!

Anneli Porlamo (Helsinki, 10.10.2018)

#945

Kaupungin liikenteen ongelmia ei poisteta kaventamalla katuja ja estämällä autoilua, sillä vain pahennetaan tilannetta entisestään.

Samuel Mäkelä (HELSINKI, 10.10.2018)

#947

Kaikki teiden kaventaminen on idioottimaista, myös Lauttasaaren siltojen tapauksessa. Yhtä älykästä kuin metropysäkkien lyhentäminen, joka on jo nyt havaittu aiheuttavan ongelmia. Tästä pitäisi oppia yleisellä tasolla, että mitään kapasiteettia ei pidä pienentää keinotekoisilla lyhytnäköisellä osaoptimoinnilla tai idealistisilla haihattelulla, vaan tulevaisuuden tarpeisiin pitää jättää kasvuvaraa. Sillalla on jo leveät pyörätiet molemmilla puolilla, joten pyöräliikenteen kasvu ei tarvitse lisää tilaa. Lisäksi pitää muistaa talvi, jolloin pyöräily on käytännössä olematonta, mutta autoilu jatkuu normaalisti. Helsinki kuristaa itsensä tukehduksiin kuvitellen että kavennetuilla, hidastetöyssyillä varustetuilla tai ajokortittomien kaupunkisuunnittelijoiden muuten vaan pilaamilla teillä jonoissa pätkäajoa ajavat autot saastuttavat vähemmän kuin sujuva liikenne. Liike-elämäkin kärsii itseaiheutetusta tukkoisesta liikenteestä.

Timo Berglind (Helsinki, 10.10.2018)

#955

Kaksi kaistaa keskustan suuntaan on tärkeää, sillä oikean puoleiselta kaistalta kääntyy paljon autoja Kaapelitehtaan kohdalla. Samalla on jalankulkijoilla ja pyöräilijöillä vihreä valo, joten autot joutuvat väistämään heitä. Tästä syystä oikeaa kaistaa pääsee ajamaan suoraan vain 2-3 ajoneuvoa. Jos tämä on ainoa kaista, on tilanne kaoottinen! Sillalla on tilaa kaikille vaikka kaksi kaistaa suuntiinsa säilytetään.

Timo Halme (Helsinki, 10.10.2018)

#957

Kaistoja ei tule vähentää , vaan tulee säilyttää entisellään liikenteen sujumise kannaltaan .

jorma kunnas (Helsinkl, 10.10.2018)

#973

Ihmisten ja tavaroiden liikkumista pitää edistää eikä estää.

Rainer Sourander (Espoo, 10.10.2018)

#977

Pyöräkaistat ja jalankulkuväylät ovat jo tarpeeksi leveät nykyisellään. Turhaan hankaloitetaan autoilijoita, sillä jos menee vain yhdet kaistat suuntaansa, autot joutuvat turhaan vaihtamaan kaistoja ennen ja jälkeen sillan. Lisäksi silta tulee ruuhkautumaan jos vain yhdet kaistat suuntaansa ja nopeusrajoituskin laskee.

Paavo Lahdenperä (Helsinki, 10.10.2018)

#981

Laru kuuluu kantakaupunkiin, nopea mutkaton yhteys keskutaan on ollut itsestään selvyys mutta nyt siitä on haikea muisto vain.
Yhden kyydin matka keskustaan kiitos. Ei vaihtoja pakkometrokyytiin. Eikä väli odotuksia.

Carita Amperla (Helsinki, 10.10.2018)

#990

On todella väärin priorisoitu, kun aletaan muuttaa ihan toimivia asioita, kuten Lauttasaaren silta. Poliitikot haluavat purkaa toimivia ja rakentaa heikompia teitä näyttääkseen arvoiltaan vihreiltä.
Pyörät mahtuvat hyvin jo nyt kulkemaan Lauttasaaressa! Koulun kohdalla liian kovaa ajavat pyöräilijät aiheuttavat jo vaaraa, kun väylä on liian suora ja sujuva. Koululaisille on sattunut törmäyksiä heidän kanssaan.
Pyydän käyttämään järkeä ja kohdentamaan ”remonttirahat” järkeviin kohteisiin kuten koulujen heikko tila ja terveydenhuolto.

Rosa Turunen (Helsinki, 10.10.2018)

#993

Jo kertaalleen 30 luvulla rakennettiin Lauttasaareen liian kapea silta. Tarvittiin uusi. Tarviiko samoja mokia toistaa parin sukupolven kuluttua ihan vaan suppean näkökannan takia?

Annika Tulenheimo-Silfvast (Helsinki, 10.10.2018)

#995

Miksi muuttaa toimivaa? Lauttasaari kasvaa lähiaikoina jopa 70%. Metro ei ole kaikille saarelaisille paras kulukuneuvo. Autoilu väistämättä lisääntyy väkiluvun kasvaessa. Ruuhkaa sillan päähän syntyy vattuniemi ja lauttasaarentie ruuhkaantuu.
Itse olen myös työpaikkapyöräilijä ja poljen dillan yli lähes päivittäin. Sillalle mahtuvat hyvin tällä hetkellä sekä jalankulkijat, pyöräilijät, onkijat ja autoilijat.
Jos nyt katsotaan tilastoja autoilun vähentymisestä, niin ei se jatkossa pienene ja kun saarelle 70% lisärakentamista niin autoilu myös lisääntyy.
Ei meitä saarelaisia voi rangaista sekä metrolla, joka vaikeuttanut monen arkea (jatkossa vielää täydempiä) ja bussien poistamisella ja vielä autoilua vaikeuttamalla.
Olemmehan nykyään kantakaupunkia ja yhteyksien tulee toimia. Julkinen liikenne ei toimi, emmekä kaikki voi vaan pyöräillä!
Meidän saarelaisten arki kauppateissuineen, työmatkoineen, harrastuksineen edellyttää monipuolista ja hyviä liikenneyhteyksiä ja järjestelyitä arjen sujumiseen niin saarella kuin saarelta pois ja saarelle!
Ei riitä vastaus että yhteydet eivät huomattavasti huonone! Ne eivät saa ollenkaan huonontua! Silta korjattava, mutta kaksi autokaistaa molempiin suuntiin tarvitaan todellakin myös jatkossa. Pyöräilijöille ja jalankulkijoille+ onkijoille on tälläkin hetkellä hyvin tilaa!

Pia Winell (Helsinki, 10.10.2018)