Turvataan sujuva liikenne Lauttasaaressa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1615

Ei tehdä helsingistä hiljaista nukkuma lähiötä vaan paikka missä voidaan käydä töissä ka asioilla

Ilkka Rantasaari (Helsinki, 17.10.2018)

#1617

Kaupunkiamme motitetaan rynnäkkö rynnäköltä. Motittajana toimii vihreä suunniittelu.Taktikkana on aktiivinen unohtaminen.

Jätkäsaari on jo motitettu. Suunnittelijalta "unohtui", että saareen tulee Euroopan suurin matkustaja- ja rekkaliikennesatama. Suunnittelun tulokset näkyvät joka aamu ja iltapäivä seisovissa ruuhkissa. Ja vasta alle puolet saaresta on rakennettu. Väkiluku ja liikenne tulevat kasvamaan ehkä jopa 50 % nykyisestä.

Lauttasaari on motitusjärjestyksessä seuraavana. Keinona on sillan läpäisykyvyn romahduttaminen. Taktiikana on jälleen unohtaminen. On unohdettu, että Lapinlahden sillan pohjoiskylkeen tulee uusi kevyen liikenteen väylä, joka imee espoolaispyöräilijöiden joukon lähes kokonaan pois Lautasaarensillalta.Täten katusuunnitelman selostuksessa annetaan päättäjille suorastaan harhaanjohtavaa tietoa, kun selitetään pyöräilijöiden määräksi 4300-9300 pyöräilijää päivässä ilmoittamatta että määrä tulee romahtamaan Lapinilahdensillan yhteyden valmistuessa. Tällöin nykyinen tilanjako Lauttasaarensillalla riittää ruhtinaallisesti meille lauttasaarelaispyöräilijöille. Myös Lauttasaarentien alkuosa säästyy pysyvältä seisovalta ruuhkalta.

Suunnitelmassa on muitakin älyttömyyksiä. Ehdoin tahdoin suunnitellaan rajattuun tilaan hukkatilaa muka lumen varastoimiseksi, mistä syntyy vain uusi riskitekijä sulamisaikaan niin ajoradalle kuin puöräilijöille. Nykyisin lumet aurataan suoraan mereem. Eritasojärjestelyin hankaloitetaan talvikunnossapitoa entisestään.

Unohtunut on myös se, että sillan pyöräily on vähäistä loka-huhtikuussa (ei taatusti 4300-9300 pyörilijää päivittäin). Haitta sensijaan on ympärivuotinen ja koskee meitä jokaista lauttasaarelaista.

Poliitikoille, jotka saavat tämän motituksen torjutuksi, on luvassa äänivyöry saareltamme..

Seuraava motti piiritetään Länsiväylälle. Bulevardi. Motti syntyy kun Länsiväylä tukitaan kokopäiväisesti seisovalla autoruuhkalla.Suunnittelijoiden harhaanjohtavien aurinkoisten "havainnekuvien" sijasta kannattaa todellisuuteen perehtyä kävelemällä Munkkiniemessä Laajalahdentie päästä päähän. Bulevardin ihanuus paljastuu kerralla.

Laajalahdentien bulevardilla on anakin kaksi pientä koululaista saanut surmansa ylittäessääm bulevardia vihreän palaessa. Edustin toisen pienen vainajan vanhempia oikeudenkäynnissä. Se oli surullinen kokemus, jonka en soisi ikinä toistuvan.

Tämän addressin kohtelun myötä selviää sekin, onko lähidemokratiaa muuallakin kuin poliitikkojen huulilla.

Herra pormestari, estäkää nämä Lauttasaarta uhkaavat suunnitelmat..

Heimo Salakorpi
varatuomari, asianajaja el.

Heimo Salakorpi (Helsinki, 17.10.2018)

#1625

Lopettakaa myös liian kapeiden katujen tekeminen ja tehkää parkkipaikkoja niihin paikkoihin

Jyrki Ant-Wuorinen (Kauniainen, 17.10.2018)

#1634

Nykyinen on ihan hyvä kunnes saadaan reippaasti lisää asukkaita jolloin silta on levennettävä uusien kaistojen vuoksi.

Veli Oksanen (Helsinki, 18.10.2018)

#1646

Drumsös enda förbindelser till fastlandet är via broar. I en nödsituation behöver utryckningsfordon kunna komma snabbt såväl till Drumsö, som från Drumsö t.ex. till sjukhus. Att minska möjligheten till biltrafik mellan Drumsö och fastlandet är en klar säkerhetsrisk. Den är så mycket mera markant som planerna är att kraftigt utöka invånarantalet på Drumsö. De nuvarande körfältena på Drumsö bro bör bevaras.

Peter Holmström (Helsingfors, 18.10.2018)

#1648

Sujuva liikenne on kansantaloudellinen eli meidän kaikkien etu. On järjetöntä poistaa ajokaista, jota ennen pitkää taas tarvitaan kun, mm. Jätkäsaaren liikennesumppua korjataan, joka tulee lisäämään molempien siltojen kuormista. Vastustan!

Tauno Laakso (Espoo, 18.10.2018)

#1656

Liikenne ei katoa kasvavalla pääkaupunkiseudulla mihinkään vaikka sen sujuvuutta kuinka heikennettäisiin. Lauttasaaren sillan onkijoille voidaan tarjota erillinen laituri sillan viereen. Silta on liikenneväylä eikä ongintapaikka. Jo nyt onkivavoillaan varomattomasti huitovat vapaa-ajankalastajat aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita. Laituri voisi olla siirrettävä ponttoonilaituri, jonka voisi salmen jäätymisen ajaksi nostaa kuiville.
Puurouttamalla autoliikenteen tahallisesti Helsingin kaupunki saattaa karkoittaa veronmaksajat ympäryskuntiin, joissa ihmisten vapaan liikkumisen tarve ymmärretään paremmin. Jäljelle jäisivät.. no, varmaankin ne onkijat, joiden tuottama verokertymä ei riittäisi kapungin toimintojen pyörittämiseen.

Markku Nyytäjä (Helsinki, 18.10.2018)

#1661

Korjataan vain silta mutta ei heikennetä toimivaa kokonaisuutta. Sillalla on tällä hetkellä toimiva kaistoitus autoilijoille, pyöräilijöille, jalankulkijoille ja silakanlitkaajatkin mahtuvat sekaan. Ei ole järkeä muuttaa sitä mikä toimii. Saarella on kyllä riittävästi korjattavaa mm. toiminnallisesti huonosti toteutetuissa risteysratkaisuissakin.

Pekka Tuominen (Helsinki, 18.10.2018)

#1672

Työni vuoksi joudun ajamaan autolla ympäri pk-seutua. Ympäristön kannalta on parempi, että liikenne sujuu. Hidas ja pysähtelevä liikenne saastuttaa eniten.

Jukka Kauranen (Vantaa, 18.10.2018)

#1682

Lauttasaaren sillan autokaistat syytä pitää ennallaan. Pyöräkaistat voisi muuttaa yksisuuntaisiksi. Ehdotus ei edes leveänä pyöräkaistoja! Neljä metriä kävelijöille ja kalastajille on hullua ja liioiteltua. Vihreät pilaavat jo Hämeentien. Jättäkää Lauttasaaren silta rauhaan, vain peruskorjaus, pliis. Itse käytän siltaa julkisilla, yksityisautolla, pyöräillen ja jalan. Päättäjät voisivat tulla kävelemään ja toteamaan, että hyvin mahtuu. Pyöräily kaistalla molempiin suuntiin on välillä ahdasta ja vaarallista.

Sari Fadjukov (Helsinki, 18.10.2018)

#1683

Ei Lauttasaarta liikennesumppuun. Väestö kasvaa nopeasti. Vähäpäästöiset autot lisääntyvät. Ei syytä rajoittaa autoilua kohtuuttomasti. Bussi yhteydet on jo toteutettu alaravoisesti nyt halutaan jatkaa hsl:n valitsemaa linjaa ja kyykyttää lauttasaarelaisia oikein perustellisesti.

Tapani Haartti (Helsinki, 18.10.2018)

#1684

Autokaistan poistaminen Lauttasaaren sillalta on hulluin idea, mitä Helsingin kaupungin liikennesuunnittelu on saanut aikaan. Olisi hienoa, jos edes kerran heiltä tulisi liikkumiseen tuleva ehdotus, mikä ei vaikeuttaisi yksityisautoilua Helsingissä. Kaikilla meillä ei ole mahdollisuutta liikkua esim työmatkoja yksinomaan pyörällä. Tai viettää päivänsä silakoita onkimalla.

Tapio Volanen (Helsinki, 18.10.2018)

#1687

Nykyisen ja varsinkin tulevaisuuden kasvavan liikenteen sujuvuuden turvaamiseksi pitää ehdottomasti säilyttää kaksi ajokaistaa molempiin suuntiin.
Jalankulkuväylä pitää myös säilyttää samalla tasolla pyöräväylän kanssa. Aina tulee ohitustilanteita ja hitaammin ajavan väistäessä tasoero aiheuttaa vaaratilanteen!

Arja Tuokko (Helsinki, 18.10.2018)

#1689

Lauttasaaren sillalla tarvitaan kaikki nykyiset autokaistat ja kaikki nykyiset pyöräkaistat. Pyöräilen työmatkat keskustaan 7-8 kk vuodessa ja näen tämän tarpeen selkeästi.

Paula Nikula (Helsinki, 18.10.2018)

#1699

Perustelu: onkijoille lisätilaa on hieman kaukaa haettu. He ovat sillalla 30 pv /v, kun taas autoilijat 365pv/v. Ramppi pyörätien ja autotien välissä on vaarallinen. Joka kesä tulee päivittäin paloautoja ja ambulansseja saareen kun on joku hukkumassa tai sytyttänyt maastopalon, tarvitaan sujuva liikenne.

Pia Gorschelnik (Helsinki, 18.10.2018)

#1700

Virkamiesten mielivalta ja välinpitämättömyys on aika lopettaa. Valta asukkaille.

Markku Ojanen (Helsinki, 18.10.2018)

#1703

Entisenä lauttasaarelaisena ja nykyisin erittäin usein Lauttasaaressa käyvänä pidän kaistojen vähentämistä aivan pöyristyttävän typeränä hankkeena, joka hankaloittaa lauttasaarelaisten ja siellä asioivien arkea.

Pekka Määttä (Espoo, 18.10.2018)

#1708

Nyt jotain järkeä!

Rakentakaa niille silakkasiimoille sinne merelle vaikka oma kalastuslaituri ja säilyttäkää kaistat.

Sitä paitsi, missä vaiheessa kalastajat saivat omia sillan omakseen? He ovat kuitenkin sillan käyttäjämäärässä laskettuna erittäin pieni vähemmistö.

Ja joku lehti voisi tehdä tästä kysymyksestä vaikka gallupin lauttasaarelaisilta, koska kaikki joiden kanssa olen asiasta puhunut vastustaa tätä, niin minkä takia tällaista järjettömyyttä pitää ajaa???

Käsittämätöntä.

Jaakko Kivelä (Helsinki, 18.10.2018)

#1716

Saatanan tunarit!

Kim Hernberg (Espoo, 19.10.2018)

#1736

Lopettakaa järjetön liikennepolitiikka. Yritykset lähtevät jo! Jätkäsaaren sumppu on oikea työnäyte täydellisestä epäonnistumisesta ja säälittävän lapsellisista selityksistä.

Jorma Platan (HKI, 19.10.2018)

#1739

Nykyiset kevyen liikenteen väylät sillan molemmin puolin ovat aivan riittävät, ei ole mitään tarvetta poistaa yhtä ajokaistaa niiden leventämiseksi!

Kalevi Matilainen (Helsinki, 19.10.2018)

#1740

Lauttasaari on valtavasti asukasmäärältään kasvanut alue, kantakaupungin kyljessä, melkeinpä "anatomisesti sydämen muotoinen" johon pääsee idästä ja lännestä vain käytännössä kahta "suonta" pitkin. Tulevaisuudenkaan väkimäärä ei tule liikkumaan pelkästään metrolla tai pyörällä, varsinkin kun jo nyt metro on Lauttasaareen tullessa erityisesti työmatka-aikaan julmetun täysi. Hullulta tuntuu muiden vaihtoehtojen kaventaminen, sillalle yksi ainoa väylä tyhjäkäyntikaistaksi kaupunkiin päin - siinä sitten jono tyhjäkäynnillä jurnuttaa kun "suoni" on ohut ja tukkeessa.

Nina Liljeqvist (Helsinki, 19.10.2018)

#1750

Nykyinen nelikaistainen järjestely toimii hyvin, polkupyöräilijät sekä kävelijät mahtuva hyvin - silakanpyynnnin takia tuntuu uusi järjestely hullulta. Pyyntiä on kuitenkin vain 2-3 viikkoa vuodessa.

Hannele Tapiovaara (Helsinki, Lauttasaari, 19.10.2018)

#1765

Ajan sillan yli polkupyörällä päivittäin. Kaistat jalankulkijoille ja pyöräilijöille ovat aivan riittävän leveät. Turvallisuutta voi lisätä muuttamalla kaistat yksisuuntaisiksi.

Juho Talonen (Helsinki , 19.10.2018)

#1767

Liikennesuunnittelun tulee katsoa tulvaisuuteen. Lauttasaaren asukasmäärää kasvatetaan, jolloin liikenne kasvaa ja kaistoja tarvitaan.

Kai Helenius (Helsinki, 19.10.2018)

#1770

Käsittämätöntä millä ammattitaidottumuudella, sekä valheilla asioita Helsingin vihreiden ja virkamieskunnan toimesta yritetään edistää.

Petri Huhtala (Helsinki, 19.10.2018)

#1772

Hullu saa olla muttei tyhmä

Jari Takanen (Helsinki, 19.10.2018)

#1777

käsittämätön huononnus

maarit krogell (helsinki, 19.10.2018)

#1790

Pyöräily sujuisi paremmin jos se olisi yksisuuntaista kummallakin pyörätiellä.

Janne Koiranen (Lauttasaari, 20.10.2018)

#1791

Pyöräilen työmatkat keskustaan läpi vuoden. Sillan pyörälikenne on toiminut aina moitteettomasti. Kaistat on hyvä muuttaa yksisuuntaisiksi.

Semra Räikkönen (Helsinki, 20.10.2018)

#1796

Ihmiset eivät siirry käyttämään julkisia tai fillareita autoilua hankaloittamalla. Sillä saadaan aikaan vain lisääntynyt onnettomuusriski ja pahentunut ilmansaastetilanne autojen seistessä tyhjäkäynnillä ruuhkissa. Järki käteen, päättäjät!

Sanna Jackson (Helsinki, 20.10.2018)

#1798

Onko ihme, että vihreiden kannatus laskee?

kai salmi (helsinki, 20.10.2018)