Kätkänjoentien ja Mesimäentien tienhoidon tasoa parannettava

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#206

On jo aika laittaa tietyöt käyntiin.

Pirjo Talvitie (Tukholma, )

#208

Tie on kaupungin häpeätahra. Ollut vuosikymmenet. Kaupungin päättäjät ovat aikaisemmin antaneet tielle jo myönnetyt määrärahat muuhun kohteeseen. Olisi jo vihdoinkin aika kunnostaa tie ja päivittää 2000-luvulle jKr.

Leena Mäki-Haapoja (Vöyri , )

#210

Kylälle pikitie eikä kaikki raha etelän teihin

Esko Yli-Kätkä (Alavus, )

#212

https://julkaisut.liikennevirasto.fi/pdf8/lo_2014-01_sorateiden_kunnossapito_web.pdf
" Soratien pinnan oikea muoto ja sivukaltevuus ovat tärkeimpiä tekijöitä tien palvelutason ja kunnon ylläpitämisessä.
Tien pinnan ohjeellinen sivukaltevuus on 4 % ± 1 % ja kaarteissa 3–7 %. Tien muodon tulee olla tasaisesti kalteva. Se ei saa olla pyöreämuotoinen niin, että tien keskikohdallakaltevuudet ovat pienemmät.
Kuva 12. Soratien poikkileikkausmuoto.
Liian pieni sivukaltevuus estää veden poisvirtaamisen tien pinnalta ja AIHEUTTAA osaltaan veden ja liikenteen yhteisvaikutuksesta KUOPPAISUUTTA ja uria.
Liian pieni sivukaltevuus myös lisää syksyn ja alkutalven vesisateiden aikana ja keväällä lumien sulaessa pintakelirikkoa.
Mäkisillä tieosuuksilla tulee kiinnittää huomiota riittävään sivukaltevuuteen, jotta estetään veden tien pituussuuntaista virtausta ja vähennetään vesisyöpymien ja kuoppien syntymistä. "

Pertti M Peltomäki (Alavus, )

#215

Jo olisi aika päällystää tie!

Jaana Onnela-Turunen (Joensuu, )

#221

Sora lentää ojaan sorastus on laastarointia.
Ainut järkevä vaihtoehto on asvaltointi

Antti Rantala (Alavus, )

#231

Olin tässä reilu viikko sitten ja muutama viikko siitä taaksepäin käymässä syntymäkotonani. Huolestuttavaa oli todeta, että Liikennevirasto ei sovella tehtyjä päätöksiä teiden kuntoluokituksen mukaan tai aliarvioivat tai jopa halveksuvat teiden käyttäjiltä tulleita pyyntöjä kuntoarvion uudelleen tarkistukseen saati pyyntöihin ryhtyä korjaustoimenpiteisiin. Liikennevirastolla on budjetoituja varoja mm. näiden heikkokuntoisten teiden ylläpitämiseen ja niiden pitämiseksi liikennekelpoisina. Liikenneviraston ja ELY-keskusten vastuualueet on määritelty. Suomessa on myös mahdollista vaatia ko. vastuutahoja korvaamaan vahingot mitä aiheutuu, jos tie ei ole käyttökunnossa tai sen kunto aiheuttaa vaaraa tai vaurioita sen käyttäjille. Mikäli määrätyissä organisaatioissa työskentelevät vastuuhenkilöt laiminlyövät tehtäviään, niin niistä voi ottaa yhteyttä ylempiin päättäviin virkamiehiin tai jopa ministeriö tasolle. Nyt olisikin hyvä saada alueen tulevia maakuntapäättäjäehdokkaita esim. tutustumaan tien kuntoon yhdessä ELY:n ja Liikenneviraston toimijoiden kanssa. Oman arvioni mukaan tien kunto lähenteli matalinta kuntoluokitusta.

Jarmo Talvitie (Tampere, )

#234

Jäätyneelle tielle ajettu sepelimurske rikkoi pakettiautostani tuliterän nastoitetun takarenkaan. Murske olisi pitänyt ajaa silloin kun pinta oli sula ja pehmeä. Nyt murske sinkoutuu ojiin ja vastaantuleviin ja lunta auratessa se myös lentää pois.

Mauno Holkko (Alavus, )

#240

Kauhistuttavan huono kunto. Ajan sitä myöten säännöllisesti vanhempieni luo Kätkänjoen kylätalo n pohjoispuolelle. Miten mallikas, myös virkistysarvoja lähtökohtaisesti omaava tie se olisikaan peruskunnostettuna aina Alavuden asemalta asti aina Lehtimäki-Mäyry -tielle asti. Käytän myös Mesimäen tietä Ähtärin suunnasta tullessani. En voi muuta sanoa kuin että hävettävän huonossa kunnossa pohjustaakseen kannalta heti aseman suunnasta asfalttitien päättymisen jälkeen aina Virtalan risteykseen asti. Sillä on matkailun ja viljelytoiminnan kannalta suuri merkitys. Kunnostettuja kuten Mesimäen tielläkin.

Jouko Siirilä (Turenki/Kätkänjoki, )