Säilytetään Oittaa ulkoilualueena – datakeskukselle olisi muitakin tontteja

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1201

Oittaan luonto ja sen hiihtoladut ovat meidän henkireikä.
Työpäivän jälkeen täällä pääsee irti työmietteistä, koiran kanssa kävellen. Se, mitä näille ympäröiville luontoalueille tehdään, on merkittävä vaikutus siihen, missä tulemme asumaan tulevina vuosina.

Aarno Pelkonen (Espoo, )

#1204

Älkää pilatko loistavaa ulkoilualuetta , kiitos.

Osmo Lindeman (Helsinki, )

#1221

Paras hiihtolatu lapsille ja aikuisille koko pk-seudulla. Paras ulkoilualue jalankulkuun. Olennainen pyöräilyreitti pohjois-eteläsuunnassa. Ei saa pilata aluetta!

Kati Lavikka (Vantaa, )

#1225

Metsät ovat monella tapaa tärkeitä tulevaisuden hyvinvoinnin kannalta, joten toivottavasti tätä neitseelliseen metsämaahan rakentamista ei sallita vaan jatketaan toisen paikan katsomista

Sirknu Paajanen (Helsinki, )

#1242

Varmaan löytyy joku muu alue kuin ulkoilualue datakeskuksen käyttöön.

Merja Kärpijoki (Turku, )

#1243

Ulkoilukäyttöön tarpeellinen.

Seppo Terävä (HELSINKI, )

#1246

Alue on todettu monimuotoisuuden kannalta arvokkaaksi luontoalueeksi, metsäisenä se on myös arvokas hiilivarasto ja lisäksi erityisen tärkeä henkireikä alueen asukkaille. Tällaisen alueen luovuttaminen rakennusmaaksi aikana , jolloin ilmastonmuutosta vastaan ja monimuotoisuuden puolesta on taisteltava kaikin keinoin on käsittämätöntä. En voi uskoa, että päättäjämme olisivat näin tietämättömiä ja / tai piittaamattomia vaan löytävät Espoosta rakennusmaaksi paremmin soveltuvan alueen.

Raija Marja-aho (Espoo, )

#1248

Datakeskus muualle! Oittaa ulkoillijoille!

Nina Mattsson (Porvoo, )

#1253

Oittaan tuhoaminen olisi järkyttävä linjaus Espoon kaupungilta.

Mitkä puolueet seisovat tämän päätöksen takana?

Olemme juuri hankkiutuneet eroon Fortumiin kaukolämmössä. Nyt luovumme myös sähkönjakelussta. Onneksi kuluttajana voin äänestää valinnoillani.

Anna-Mari Ojala (Kauniainen, )

#1254

Säilytetään hyvät hiihto- ja suunnistusmaastot

Martti Kuivala (Vantaa, )

#1257

Oittaa on maamme suurimpiin kuuluvan kaupungin pääulkoilukeskus hiihtäjille. On omituista olla kehittämättä aluetta kasvavan Espoon ulkoilullisena vetovoimatekijänä kun datakeskukselle olisi monia muitakin sijainteja.

Mikko Merisaari (Espoo, )

#1266

Espoosta löytyy varmasti peltomaata datakeskuksen tarpeisiin. Miksi rakentamiseen käytetään arvokkaita kalliomaastoja, joita ei saada koskaan takaisin?

Raimo Ylinen (Espoo, )

#1273

Eihän tuossa ole mitään järkeä. Ihan typerää viedä ihmisiltä hyvät ulkoilu paikat.

Sara Tikkaniemi (Vantaa, )

#1275

Järjetön ajatus sijoittaa datakeskus keskelle metsää, kun jopa ihan vieressä on peltomaata! Räjäytettyä kalliota ei takaisin saa! Varsinkin kauempaa löytyy hyvin tilaa ja paremmat liikenneyhteydet!

Lauri Ylinen (Espoo, )

#1277

Ehdottomasti olen hankintaa vastaan, koska Espoosta löytyy tyhjiäkin maa-alueita.

Harri Kalliola (Espoo, )

#1281

Seudun paras latu ei voi olla ainoa vaihtoehto tämän sijainnille. Ladulla on tuhansia käyttäjiä, datakeskuksella ehkä 10 työntekijää...

Juha Ruskola (Espoo, )

#1302

Espoolaisten ulkoilun ja liikunnan helmeä ei tule tuhota lyhytnäköisellä politiikalla.

ESPOON KAUPUNKI PALVELINKESKUKSIEN TONTTIKARTOITUS selvityksessä (2017, S. 14) paikka oli alunperin esitetty Hepokorpi-Järvenperän alueelle kauaksi Oittaan laduista?

ESPOON POHJOIS- JA KESKIOSIEN YLEISKAAVALUONNOKSESSA keväällä 2018 Oittaan hiihtoladut oli vielä säästetty ?

Mikä arvo on maakuntakaavaluonnoksen Espoonjokilaakson ja Oittaan välisellä viherkäytävällä? Vaihtoehtoisten sijoituspaikkojen vertailu ja vaikutustenarviointi puuttuvat?

Marko Suni (Espoo, )

#1320

Espoosta löytyy hyvälle hankkeelle tilaa kyllä muualtakin, kiitos ymmärryksestä jo etukäteen.

Kari Pankka (Espoo, )

#1325

Espoon valtuustoa kehotan käsittelemään datakeskusasian asiallisesti kaupungin asukkaiden eikä Fortumin etujen mukaisesti!

Kari Kurki (Espoo, )

#1327

Datakeskus ja lämmön talteenotto aivan mahtavan hyvä idea, jota myös puolustan itsekin alalla työskentelevänä, mutta älkää nyt oikeasti sitä tuohon rakentako. Oittaan alueen lumetettuihin latuihin ym. on panostettu ja tuo metsä on hienos ulkoilu- ja marjastusaluetta etenkin tässä lähettyville asuville. Ensin luin lehdestä hyvin tyytyväisenä datakeskus suunnitelmasta, sitten naureskeltiin, että onpa sattunut lehdessä virhe, kun olevinaan tulee meidän latujen ja ulkoilureittien päälle, sitten järkytys iski, että sehän on totta!!

Jarmo Hakkarainen (Espoo, )

#1329

Asun lähellä suunniteltua datakeskusaluetta. Ulkoilen paljon tällä alueella: juoksen, hiihdän, kävelen, marjastan. Alueella on myös polkuja, joita hyödynnän polkujuoksuharjoittelussa. Alueella myls koululaiset mm suunnistavat ja urheiluseuroilla on iltarasteja. Eikö todellakaan ole muuta sopivaa aluetta datakeskukselle?

Tanja Haltiala (Espoo, )

#1330

Datakeskukselle olisi varmasti joku muunin paikka, joka ei tuhoaisi näin loistavia liikuntapaikkoja. Keskus ei varmaankaan tarvitse kaunista luontoa ja maastoa ympärilleen mikä taas ulkonaliikkujille on erittäin tärkeää. Liikunta on muutenkin vähenemässä ja näin ollen myös kansanterveys heikkenee, joten miettikää minkä viestin päättäjät annatte esimerkiksi nuorille ja miten te vaikutatte kansalaisiin
-kiitos

Rebecca Immonen (Nastola, )

#1333

Ei niin lähelle ulkoilualuetta!!!

Jorma Lehto (Espoo, )

#1346

Oittaan hiihtoladut on parasta Espoossa, ne pitää säilyttää. Kaavoittakaa alue sellaiseksi, että Oittaan ulkoilualue säilyy.

Seppo Hartikainen (Espoo, )

#1348

Ei missään tapauksessa saa rikkoa Oittaan ulkoilualueita eikä hiilinieluja hakata pois. Metsät sitovat saasteita ja se on tässä tärkeämpi ympäristöteko kuin konesalien hukkalämpö kaukoverkkoon ensin metsät hakkaamalla alas. Olisi hölmöläisten peiton paikkausta, toisesta päästä... Espoossa on paljon mm. peltoalueita jonne voi rakentaa laitoksia ja johtaa hukkalämmön talteen.

Soili Vartiainen (Espoo, )

#1359

Täytyy löytyä joutomaata tämän tilalle

Arsi Harilainen (Espoo, )

#1370

Paikka on surkea aivan Oittaa liikunta maastojen kupeessa. Huonoa kaavoitusta, joka poikkeaa täysin aikaisemmasta linjasta.

Pirjo Suomalainen (Espoo, )

#1375

Eikö Espoossa muka ole peltoja, niittyjä hyvien kulkuväylien varsilla riittämiin? Metsä- ja kallioalueet tulee säästää ulkoiluun, metsänhoitoon.

Kristian Kuokkanen (Espoo, )

#1380

Luontoa on jo liian vähän Espoossa. Tehdään datakeskus jo teollisoituneeseelle alueelle!

Anni-Sofia Hammer (Espoo, )

#1382

Oittaa on Etelä-Suomen kaunein, luonnollisin ja pyhin ulkoilualue. Siihen ei kukaan itseään kunnioittava kaupallinen taho kajoa.

Päivi Puntila (Espoo, )

#1386

Paras ulkoilualue niin espoolaisille kuin lähikuntalaisille! Suomen Latu ja Espoon Liikuntatoimi on hoitanut mm. hiihtolatuja aivan esimerkillisesti ja siinäkin mielessä alue on varsinainen jalokivi, johon ei missään tapauksessa saa kajota!!!

Pirkko Törnqvist-Paakkanen (Kirkkonummi, )

#1388

Löytyisikö vapaata tilaa muualta kuin ulkoilualueilta ja viheralueilta?

Kerttuli Karonen (Espoo, )

#1390

Noin 15v Espoon Ladun jäsenyyttä ja satoja käyntikertoja Oittaan laduilla viimeisen 10 v aikana. Espoon liikunta huolehtii Oittaan laduista kultamitalin arvoisesti. Takalenkkiä (4,3 km, pisin ja paras Oittaan laduista) ei saa tuhota rakentamisella. Oittaan laduilla on suuri merkitys pk-seudun talviliikuntatarpeen kannalta. Tänäkin talvena Oittaan runsaat pysäköintitilat ovat olleet viikonloppuisin aivan täynnä hiihtokansan autoja. Oittaan suosio virkistyspaikkana on suuri. Sitä ei saa kaventaa.

Markku Paakkanen (Kirkkonummi, )

#1395

Maata löytyy datakeskukselle muualta, ulkoilualue säilytettävä.

Kirsi Mattila (Järvenpää, )

#1397

Oittaan ulkoilualueet tulee säilyttää. Datakeskukselle etsittävä ja löydettävä muu alue.

Anne Alberty (Helsinki, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…