Säilytetään Oittaa ulkoilualueena – datakeskukselle olisi muitakin tontteja

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1404

Sijoittakaa datakeskus kansirakenteella Kehä 3 päälle, niinhän tehdään myös kehä 1 Otaniemen ja Tapiolan välillä, sinne sopii myös rakennuksia.

Sirpa Forsberg (Espoo, )

#1407

Pääkaupunkiseudun paras hiihtolatuko murskaksi?

Heikki Hämmäinen (Espoo, )

#1422

Ei datakeskusta Oittaan ulkoilualueen päälle.

Juha Kuronen (Helsinki, )

#1433

Toivoisin sijaintipaikaksi vähemmän luontoarvokasta paikkaa.

Petri Kymäläinen (Helsinki, )

#1436

Espoo on täynnä metsää. Paikkavalinta ei edistä kunnioitusta ulkoilua ja liikuntaa kohtaan.

Juha Pesonen (Kirkkonummi, )

#1443

Oittaan ulkoilualue on myös minulle tärkeä vapaa-ajan viettoalue - ladut, sieni- ja marjametsät pidettävä kaupunkilaisten käytössä

Kaisu Venho (Espoo, )

#1455

Ei tätä Nuuksion reunaan Oittaalle ikimetsän kulmalle.

Esa Heikkilä (Espoo, )

#1456

Toivottavasti Espoo huomio edes jollain tasolla asukkaidensa tarpeet eikä hävitä arvokkaimpia virkostysalueita lopullisesti.

Joni Ahonen (Helsinki, )

#1457

Verotuloja toki tarvitaan, mutta Espoo on ennen kaikkea asukkaidensa kaupunki, jonka erityispiirre on runsaat ja laadukkaat ulkoilumahdollisuudet. Virkistyskäyttöön parhaiten soveltuvat alueet ovat useimmiten myös viimeisiä jäljellä olevia hyvälaatuisia, laajoja rakennusmaita, ja paine leikata niistä osia muuhun käyttöön tulee vuosi vuodelta kasvamaan. Surullinen esimerkki tällaisesta kehityksestä on Helsingin keskuspuisto, josta on viime vuosikymmeninä otettu alueita VR:lle, Postille, tien pohjiksi jne. Toivon Espoon päättäjiltä malttia ja kaukonäköisyyttä ettei samanlaista vahinkoa pääsisi Espoossa tapahtumaan.

Seppo Nieminen (Espoo, )

#1465

Alueita löytyy muualta Espoosta, joten on täysin käsittämätöntä mennä tuhoamaan aluetta. Kaupungin/Isotalon (?) rauhoittelu, että kysymys on vasta selvityksestä, on omituinen. Asia ei vaadi mitään selvittelyä Oittaan alueella!

Olavi Lehtinen (Espoo, )

#1466

Espoossa metsämaata riittää.

Mikko Jokiperä (Espoo, )

#1473

laittakaa datakeskus golfkentälle :)

Sanni Haataja (Espoo, )

#1478

Harrastamme talvella hiihtoa Oittaalla ja kesäisin lenkkeilyä. Miksi rikkoa valmiit ulkoilualeet, käsittämätöntä. Kyllä Espoosta metsiä löytyy muualtakin.

Raija Alanen (Espoo, )

#1479

Ohittaa säästettävä hiihtäjille ja muille luonnossa liikkujille

Helena Leinonen (Vantaa, )

#1480

Ei oittaan ulkoilu alueelle,säilytettävä nykyisellään

Kaija Halonen (Espoo, )

#1483

On kummallista, että Espoosta ei muka löydy biodiversiteetin, hiilinielun ja ihmisten kannalta vähämerkityksellisempää paikkaa datakeskukselle. Jo lähellä suunniteltua paikkaa on peltomaata ja vanhoja turhiksi jääneitä teollisuusrakennuksia, joiden päälle voidaan rakentaa. Espoo menettää entisestään ekologista mainettaan, jos se tälläisiä hankkeita suunnittelee! Kun näin tämän ensimmäisen kerran, luulin sitä lähinnä aprillipilaksi. Valitettavasti nyt ei ole aprillipäivä. Espoossa muutenkin kaikki rakentaminen tapahtuu luonnon keskelle metsiin ja kallioille, joita ei saada ikinä takaisin, joten jätetään edes tämä oittaan alue kokonaisuudessaan virkistysalueeksi!

Jukka Ylinen (Espoo, )

#1488

Kuten adressissa todetaan. Hyvä hanke ympäristön kannalta! Eli kannatetaan, mutta huono paikka ympäristön kannalta. Eli eiköhän tuolle löydy paikka, joka ei haittaa luontoliikuntaa esitetyn paikan tavalla!

Pauli Vinni (Espoo, )

#1489

Oittaa on Espoon paras ulkoilualue talvella. Kiitos upeiden latujen. Ja niistä kiitos kunnossapitäjille!
Olisi mittava tappio meille hiihdosta nauttiville espoolaisille, mikäli laduille tulisi jokin rakennushanke, joka lyhentäisi latuverkkoa. Olen varma, että yritysrakentaminen voidaan sijoittaa sellaisille alueille, jotka eivät rajoita ulkoilun tai yleensä liikunnan harjoittamista Espoossa.
Toivon, että Espoon valtuusto on tehtäviensä tasolla ja jatkaa kaikin keinoin ulkoilun ja liikunnan tukemista myös Oittaan alueella.

Hannu Alanen (Espoo, )

#1492

Espoon ja ympäristökaupunkien yksi tärkeimmistä matalan kynnyksen tasokkaista ulkoilualueista. Jokaiselle jotain, virkistäytymistä ja korvaamatonta luontoa. Lapsille, aikuisille, liikuntarajoitteisille, kenelle tahansa. Valtavat ihmismäärät löytävät perille ympäri vuoden, eri mahdollisuuksia hyödyntäen ja luonnosta nauttien. Rikollista edes harkita alueen muunlaista käyttöä. Rikos luontoa vastaan.

Virpi Rostamo (Espoo, )

#1495

Ulkoilualueet tulee säilyttää, eikä niiden päälle rakentaa vain koska sijainti on helppo. Oittaa oon suosittu ulkoilualue. Rakentakaa datakeskus muualle

Veera Virolainen (Vantaa, )

#1521

Oittaa on espoolaisten henkireikä ja Etelä-Suomen ehdottomasti parhaiten ylläpidettyjä maastohiihtopaikkoja. Datakeskuksiakin tarvitaan ja on erinomaista jos sen hukkalämpö voidaan käyttää hyödyksi, mutta keskukselle löytyy muukin paikka kuin Oittaan ulkoilumetsät.

Mari Helenius (Espoo, )

#1522

Luontoystävällisen energian tuottamisen ohella säilyttäkäämme myös tutut upeat luontokohteet, joita ei synny lisää ! Espoolaiset tarvitsevat juuri tätä !

Pirjo-Riitta Kalkkinen (Espoo, )

#1523

Keksitään sopivampi paikka. Ei tuhota kaikkea luontoa. Tämä tärkeä ja rakas alue monille.

Armi Olin-Jokiperä (Espoo, )

#1534

Varmasti löytyisi parempikin paikka datakeskukselle.

Jukka Lippu (Helsinki, )

#1537

Näpit irti Oittaasta! Löytyy varmaan parempikin paikka datakeskukselle.

Jukkk Pohjola (Espoo , )

#1547

Ei tuhota luontoa. Pistän datakeskuksen / tuotteet välittömästi boikottiin jos tekeen näin 1960-lukulaisen teon

Jari Vainikka (Helsinki, )

#1555

Datakeskus tuhoaisi paitsi Oittaan erinomaisesti ylläpidettyjä hiihtolatuja, myös suositun suunnistus-, marjastus ja sienestysmaaston.

Marja Liisa Autti (Espoo, )

#1557

Kannatan yleisellä tasolla tällaisia hankkeita, mutta ehdotettu alue on virkistys- ja luontoarvoiltaan aivan liian arvokas tähän tarkoitukseen uhrattavaksi. Vaikea uskoa etteikö Espoosta löytyisi, reunaehdot huomioonottaenkin, vähempiarvoista paikkaa. Pajukoksi villiintynyttä vanhaa peltoa ainakin auton ikkunasta näkee vaikka kuinka paljon.

Jussi Viero (Espoo, )

#1564

Eikös maakuntiin kannattaisi viedä työpaikkoja sen sijsan että hakataan pääkauoungista viimeisetkin viheralueet?

Erika Lehtonen (Helsinki, )

#1586

Säästetään hieno ulkoilualue lapsille ja aikuisille.
Espoon Karhusuolta esimerkiksi löytyisi vapaata ja käyttämätöntä maata.

Sirpa Aimola (Espoo, )

#1594

Arvokasta ulkoilu- ja luontoaluetta ei missään nimessä saa tuhota moiseen. Varmasti parempikin paikka löytyy.

Tuire Miettinen (Espoo, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…