Vetoomus kielten kurssileikkausten estämisen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#206

Älkää vain vain vähentäkö kielten tunteja! Muuten osaaminen ei riitä kirjoituksissa eikä työelämässä

Tuija Kuisma (Rovaniemi, )

#213

Kts. Ystävällisesti vetoomus.

Erika Lappalainen (Tampere, )

#222

Laaja kielitaito on korvaamattoman tärkeää tulevaisuuden maailmassa. Itseopiskelu on erityisesti kielissä tehotonta, sillä pelkkä lukeminen ja kuuntelu eivät korvaa yhdessä tehtyjä harjoituksia. Erityisesti on huomattava, ettei pelkkä englannin osaaminen riitä, vaan on osattava muitakin Euroopan vieraita kieliä.

Aleksi Hannula (Rovaniemi, )

#225

Suomen kansainvälisyys tarvitsee kieltenopettajan henkilökohtaisen panostuksen, läsnäolon ja opetuksen, jotta kieliä opitaan ja ylipäätään opiskellaan. Tähän kaikille nuorilla on oikeus.

Eija Raitala (Helsinki, )

#229

Hei! Olen Rovaniemen Lyseonpuiston lukioon hakenut oppilas, ja suurin syyni hakea Lyskalle on kielten opiskelu.
Ylä-asteella olisin ottanut kieliä valinnaiseksi, mutta seki minulta estettiin, kun haluttiin säästää.

Maija-Liisa Kuusimäki (Rovaniemi , )

#242

Lopettakaa tällainen lyhytnäköinen typeryys "säästöissä". Rovaniemen lukiokoulutuksesta on säästetty jo aivan riittävästi kuluneen 10 vuoden aikana, mm. Muurolan lukio lopetettu, jonka piti pelastaa kuntatalous. Juuri nyt tarvitaan investointeja koulutukseen, ei leikkauksia!

Petri Veikkolainen (Rovaniemi, )

#270

Hain Lyskalle opiskelemaan juuri kielitarjonnan vuoksi, sillä halusin aloittaa A-ruotsin ja englannin lisäksi uuden kielen. Laaja kurssitarjotin mahdollisti sen, että sain opiskella pari kurssia saksaa ja ranskaa, minkä jälkeen saksa valikoitui mieluisaksi ja kirjoitin sen. Kielitaidon tärkeyden korostaminen nykymaailmassa on tehotonta, jos samaan aikaan niistä päätetään tuntuvasti leikata.

Johanna Lintula (Rovaniemi, )

#295

Uskomatonta lyhytnäköisyyttä Rovaniemeltä, jossa jos missään korostuu tarve monipuoliseen kielitaidolle. Englanti ei ole synonyymi kielitaidolle!

Juha Janger (Rovaniemi, )

#298

Tämä on järkyttävää politiikkaa nuorten kustannuksella – jota ei voi hyväksyä. Rovaniemi tekee tällä hetkellä suuria koulutuspoliittisia virheitä, joista maksaa yksi sukupolvi. Tätä ei voi sallia.

Henri Ramberg,
Vasemmistoliiton Lapin piirin pj ja Rovaniemen kunnallisjärjestön vpj.

Henri Ramberg (Rovaniemi, )

#323

Nuorten huoli on todella aiheellinen !!

Tuula Kukkonen (Rovaniemi /Finland, )

#327

Opetuksesta ei saa leikata, ei kielten eikä muidenkaan aineiden. Opetukseen tulee satsata, se on viisasta ja kaukonäköistä politiikkaa!

Eeva Risku (Rovaniemi, )

#328

Vielseitige Sprachkenntnisse und das Verständnis für andere Kulturen bieten jungen Menschen nicht nur bessere Chancen auf dem Arbeitsmarkt, sondern ist auch enorm wichtig für mehr Offenheit und Diversifikation in unserer Gesellschaft. - Monipuolinen kielten osaaminen ja eri kulttuurien tuntemus luo parempia työmahdollisuuksia, mutta on myös tärkeää, jotta avoimuus ja monipuolisuus meidän yhteiskunnassamme kasvaisi ja vahvistuisi. Sellaiset päätökset eivät edesauta nuorten mahdollisuuksia kehittyä.

Ulrike Eichstädt (Helsinki, )

#335

älkää leikkauttako lyskan kursseja! Me tarvitsemme niitä

Sandra Kulppi (Rovaniemi, )

#339

Lähiopetus on laadukkainra opetusta. On todella surullista että koko ajan tulee uutisia opetuksen vähenemistestä. Etenkin tässä kansainvälistyvässä maailmassa, jossa kielten osaaminen on yhä tärkeämmässä roolissa.

Hanna-Lea Kuusimäki (Rovaniemi, )

#345

Rovaniemi tekee nyt päätöksillään hallaa lapsiperheille. Täytynee alkaa harkitsemaan muuttoa toisaalle.

Mika Kulmala (Rovaniemi , )

#360

Rahaa nuorten koulutukseen. Vähemmän johtajia.

Hannu Hietajärvi (Rovaniemi, )

#369

Lyseonpuiston lukion yli satavuotinen historia todistaa siitä, että koulussa on aina arvostettu kielten opiskelua ja järjestetty opiskelijoille mahdollisuus siiihen. 1990-luvun loppupuolella ja 2000-luvun alussa koulu toimi aktiivisesti Opetushallituksen kieltenopetuksen kehittämishankkeiden vetäjänä, ja sai silloin projektiensa kautta rahoitettua ja aloitettua harvinaisempien kielten esim. esim. italian opetuksen . On todella suurta ajattelemattomuutta, jos kaupunki toteuttaa koulutoimen johtoryhmän muistion mukaisen suunnitelman. Se mielestäni osoittaa, miten vähän kaupunki arvostaa koulun tekemää työtä. Mahdollinen päätös antaa signaalin myös siitä, että kieliä ei Rovaniemellä, nk . matkailukaupungissa, kannata valita.

Hely Kalkkinen (Rovaniemi, )

#372

Matkailukaupunki ei voi toimia näin lyhytnäköisesti.

Rauno Toivainen (Rovaniemi, )

#396

Mikäli nämä leikkaukset toteutuvat, Rovaniemen lukio-opiskelijat eivät enää ole samalla viivalla yo-kirjoituksissa ja jatko-opinnoissa muiden lukiolaisten kanssa. Lisäksi nämä säästösuunnitelmat lyövät korville sekä Unicefin Rovaniemelle myöntämän Lapsiystävällinen kunta -tunnusta että Lyskan Unesco-koulun periaatteita. Onko tämä samanlaista sanahelinää kuin "Rovaniemi -kylien kaupunki" samalla kun suunnitellaan neljän ala-asteen lakkauttamista. Näitä lyhytnäköisiä säästöjä opiskelijoiden ja oppilaiden kustannuksella ei pidä toteuttaa.

Tarja Vuonnala (Rovaniemi, )

#397

On syytä lukioiden pitää erityisprofilintien avulla koulunsa kilpailukykyisinä varsinkin pienillä paikkakunnilla se on elinehto.Erikoislukiiot säilyttävät asemansa ja ovat arvostettuja -Lysenpuiston lukio on ollut 1. Lapinläänissä - toivousi olevan jatkossakin.

Anne-Mari Meltaus (Torvinen , )

#398

Suomi ei saa käpertyä Suomeen vaan olemme osa koko maailmaa. Yhteistyön ja rauhan vuoksi kielten taitoa on edistettävä.

Liisa Salo (Tornio, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…