Vetoomus Pilkanmaan ala-asteen jatkoajasta(SULJETTU)

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#205

Kerta kaikkiaan häpeällistä toimintaa. Lapsissahan pitäisi olla tulevaisuutemme.

Juha Rantala (Vaasa, 25.06.2019)

#213

Pilkanmaa koulun säilyttäminen tärkeää, mikäli Kouvola haluaa pitää lapsiperheet kaupungissa. Ajatelkaa päättäjät vähän pidemmälle tulevaisuuteen.

Eija Varonen (Kouvols, 25.06.2019)

#227

Miun koulu noin 60vuotta sitte. Säilytetään.

Kaarina Vehmassalmi (KUUSANKOSKI, 25.06.2019)

#229

Aivan väärät säästökohteet, kun kohdistuu kouluihin. Kaupungin isosta organisaatiosta voi säästää.

Erkki Rasalahti (Pilkanmaa, 25.06.2019)

#236

Kouvolan pitäisi saada veronmaksajia, ei niitä ainakaan tule kouluja sulkemalla.

Mira Paren (Vantaa, 25.06.2019)

#241

Kyliähän pitää elvyttää eikä kuolettaa ja lasten turvallisuus yms on ensiarvoisen tärkeää.

Pirjo Rojo (Vantaa, 25.06.2019)

#242

Tämä on tärkeä koulu perheille. Tuottaisi lisäkuluja kunnalle jos lopetettaisiin, mm. taksi/bussikulut.. Monella alkaa koulu 8,9,10..etc.

Jenni Honkanen (Kouvola, 25.06.2019)

#244

Ihmeen "ihanan" Kouvolan linja pitää. Ilmeisesti meidän "viisaat" päättäjät pitävät muita kuin Kouvolan keskustassa asuvia niin tyhminä, että lapsetkaan eivät tarvitse kouluja. Eihän ne mitään opi kumminkaan. Kuvottaa tämä asukkaiden eriarvoistaminen ja halveksunta.

Sari Gardemeister (Kouvola, 25.06.2019)

#249

Pilkanmaan koulu säilytettävä!

Ukko Bamberg (Kouvola , 25.06.2019)

#259

Kuinka paljon kuluja voidaan pienentää kyläläisten talkoopanoksella? Tähän mennessä mm luistelujään jäädyttäminen on onnistunut kyläjaoston toimin. Selvitättekö onko ylläpitoa mahdollista tukea muullakin tavalla? Kouluhan kuuluu meille kaikille kaupunkilaisille, ei ainoastaan päätöksen tekijöille tai kouluverkolle. Pilkanmaasta on lakkautettu ensin neuvolapalvelut, tämän jälkeen yleisen uimarannan ylläpito, rannan siisteyttä ja ylläpitoa on hoitanut kyläläiset tämän jälkeen. Koulun ja päiväkodin jälkeen alueelle ei muuta yhtäkään lapsiperhettä, jonka seurauksena tiiviin ja hyvinvoivan kyläyhteisön tilalle kasvaa nuivettuva ja syrjäytyvä alue, jossa muuttoliikenne ja rakennuskannan ylläpito on negatiivinen.

Aki Rötkö (Kouvola, 25.06.2019)

#274

Olen itse käynyt 6 vuotta tätä koulua ja minusta tämän pitäisi myös jatkua..Mihin asti Pilkanmaalasiten lasten pitäisi kouluun mennä......

Hilkka Bragge (Tervakoski, 25.06.2019)

#280

Hyvä juttu niin kannattaa laittaa adressi kun herrat tekee mitä lystää kun kansalta ei kysytä mitään ja eikä kysytä mielipiteitä. 😠😡

Jarno Virtanen (Kuusankoski, 25.06.2019)

#296

Toivon että kauan Pilkanmaassa ollut koulu säilyy. Kouluun liittyy paljon muistoja ja on hienoa että noinkin pieniä ja hengeltään lämpimiä kouluja on. Koulu on suuri osa Pilkanmaata ja siksi niin tärkeä. Vuosien saatossa kaikki palvelut on siirretty pois Pilkanmaasta mutta koulu on aina säilynyt ja toivon todella että säilyy vieläkin.

Pinja Rasalahti (Kouvola, 25.06.2019)

#318

Entisenä Pilkanmaan koululaisen aina pidän tärkeänä koulun säilyttämistä. Pilkanmaan koulu oli hyvä paikka oppia, varmasti osittain myös siitä syystä että luokkakoot olivat sopivia ja kouluympäristö tuntui turvalliselta.

Emilia Vaija (Kouvola, 25.06.2019)

#331

Kouvolan pitäisi profiloitua erilaisilla kylillä eikö ydinkeskustan massoilla. Kyläkoulu on osoitus aktiivisesta kylästä. Kaupungin talousvajetta ei korjata viemällä varhaiskasvatuksesta tilat ja resurssit, joka takaa yksilöllisen opetuksen!

Anna-Maija Jukkara (Pilkanmaa, 26.06.2019)

#339

Paras koulu ikinä sitä ei saa lakkauttaa. Kiitos :)

Jimi Oikarinen (Helsinki, 26.06.2019)

#341

Hyvä päätöksenteko vaatii rohkeutta, tietoa ja ymmärrystä nähdä asiat laajemmin ja pidemmälle. Huonoja päätöksiä varsinkin taloudellisia on tehty kaupungissamme riittävästi. Toki joukkoon mahtuu myös hyviäkin. Yksilön kehityksen tukeminen ei isoissa "massa" kouluissa voi onnistua samalla tasolla kuin pienemmissä kouluissa. Jo nyt näemme lasten ja nuorten hyvinvoinnin huonontumisen monella eritavalla. Pienissä kouluissa havaitaan lapsen ja nuoren hiipivät vaikeudet varmasti ennen suurkouluja. Kouvola tarvitsee lisääntyvissä määrin tulevia veronmaksajia ei verojen käyttäjiä. Kustannuslaskuissa tulisi huomioida lasten koulukuljetusten nousu, sosiaalipuolen menojen kasvu ja lapsen ja nuoren yksilöllisen kehityksen ja perusturvallisuuden tukeminen sekä säilyminen. Rauhallinen oppimisympäristö on jokaisen oikeus, mutta kustannuslaskelmissa näkyy vain se joka voidaan rahallisesti laskea. Hyvin valitettavaa, että moni päättäjä tekee päätöksen joka on vain oman kauden päätös, ei tulevaisuuden päätös. Voisin maksaa mielelläni lisää kunnallisveroa jos tietäisin rahan kohdistuvan lapsiin/nuoriin sekä vanhuksiin.

Susanna Fontell (Kouvola, 26.06.2019)

#350

Koulussa ei ole hometta.

Ahti Lindsten (Kuusaankoski, 27.06.2019)

#360

Niin, että kylä tyhjäksi vai🤔
Voisko peräänkuuluttaa inhimillisyyttä tuohon päätöksen tekoon?

Virjuska Ampuja (Kouvola, 27.06.2019)

#362

Säästäkää Pilkanmaan koulu. Yhteisö tarvitsee sen.

Jonna Zitron (Kouvola, 28.06.2019)

#363

Pilkanmaan koulu säilytettävä!

Eeva-Maria Mikkolainen (Kouvola, 28.06.2019)

#380

Kuusaan täpötäysistä kouluista voisi tulla oppilaita Pilkanmaahan. Miksi pitäisi aina olla toisinpäin? Pilkanmaan pikkukoululaisille kuuluu lähikoulu!

Marjaana Rautomäki-Tuomi (Kouvola, 02.07.2019)

#391

Nyt taas järjenkäyttö sallittua.

Marko Mannari (Pilkanmaa, 03.07.2019)

#394

Meidän kylän ala aste pysyy ja tulee pysymäänkin siitä tämä kyl taistelee viimeiseen asti tasan varmasti

Matias Pilli-Sihvola (Kuusankoski, 04.07.2019)

#398

Hei
Pilkanmaa on paikkana idyylinen, lapsirakas ja lapsiperhe alue, jossa yhteisöllisyys ja luonto ovat lähellä ja ns.koulun säilyttäminen olisi ensisijaisesti olla listalla numero1.
Rasitteena olisi lapsille siirto isompaan kouluun ja se vaikuttaisi myös kylän toimintaan huonolla tavalla. Kouvolan kaupunki aikoo säästää ns.väärästä paikasta ja väärästä päästä.
Pilkanmaan alue ja koko kylän toiminta pysyy elinvoimaisena kun juurikin lapsiperheet ovat sinne muuttaneet koulun vuoksi ja pienen yhteisön vuoksi, jossa kaikki kyläläiset huolehtivat toinen toisistaan. Kylätoimikunta ja pilkanmaan pilke kokisivat myös ison menetyksen, jos koulu lakkautetaan. Lapset ja etenkin perheet ovat tehneet isoja investointeja juurikin pilkanmaan alueelle, koska lapsiperheitä on tullut enemmissä määrin lisää ja ns.alkuperäiset pilkanmaalaiset vanhukset ja sen rakentajat ovat joutuneet jättämään koteja ns.uusien sukupolvien perheille.
Myös kimolan kanava tekee pilkanmaalle tuloaan ja se pitäisi ottaa myös huomioon koulupäätöstä tehdessä. Alue tarvitsee koulun ja sen mukana tuoman sivistyneen kylän maineen ja samalla myös kouvolan kaupungin päättäjien pitäisi tämä ymmärtää ja ottaa asia ns.vakavasti ja miettiä myös perheitä ketkä ovat uusina kyläläisinä sinne tulleet ja haluavat jatkoa koulun jatkon kannalta.

Henkilökunta on pilkanmaassa motivoitunutta, yhteisö kasvatuksen periaatteita noudattava koulu, jossa jokainen lapsi ja perhe huomioidaan yksilöinä. Lapsen paras paikka kouvolassa on käydä pilkanmaassa koulua, jossa vielä luontoa käytetään opetuksessa hyväksi ja esimerkiksi pilkanmaan pilke tarjoaa hyvät ladut ja puitteet käydä normaalia enemmän hiihtoladulla. Myös kylätoimikunta on pitänyt jäätä talvella hiekkakentällä ja ottanut isoo osaa tähän koulun säilymiseen.
Päätöksen tekemisessä pitäisi ottaa inhimilliset asiat huomioon ja etenkin jatkaa perheiden tulemista pilkanmaahan, koska se edesauttaa hyvän kylän toimimisen. Liian isot ja massiiviset keskustan alueella olevat ja mahdollisesti tulevat koulut eivät vedä vertoja pilkanmaan kylän alueelle ja siksi koulun säilyttäminen on tärkeää.

Petteri Nieminen (Kouvola, 04.07.2019)Facebook
Tulisiko valtion leikata menoja?