Taivalkunnan koulun ja vahalahden koulun säilyttäminen

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#15

Nokian kaupungin päättäjät, miettikää asiaa kahdesti!!!

Tomi Räntilä (Sarkola, 03.10.2019)

#16

Järki käteen.
Kaikilla lapsilla samat oikeudet asuinpaikasta riippumatta.

Rami Räntilä (Tampere, 03.10.2019)

#20

Kaikki eivät halua asua kasvukeskuksissa, eikä kaikkea voi mitata rahalla.
Päättäjiltä toivon suunnitelmallisuutta myös maaseutujen kehittämiseen pitkällä tähtäimellä.
Poikani käy samaa kyläkoulua kuin isänsä ja vaarinsa aikoinaan. Eikö se kerro jotain kotiseuturakkaudesta ja jatkuvuudesta?

Riikka Malmberg (Nokia, 03.10.2019)

#26

Näpit irti pikku-kouluista!

Matita Kostiala (Kangasala, 03.10.2019)

#29

Terve kyläkoulu on säilytettävä!

Timo Hell (Nokia , 03.10.2019)

#33

Älkää nyt kaikkia lopettako!

Marita Hell (Nokia , 03.10.2019)

#36

Kyläkoulujen säilyttäminen ei ole kustannuskysymys vaan tahtotila kysymys. Vaikka kustannus oppilasta kohden on ison kuuloinen niin pienen oppilasmäärän vuoksi todellinen (niinsanottu) säästö on rikkarokassa.

Antti Sinilehto (Nokia, 03.10.2019)

#38

Koulujen lopettamisen perusteena olevia säästöjä ei pystytä osoittamaan oikeasti toteutuvaksi. Jos näin olisi, olisi varmasti muiden kuntien koulujen lopettamisen säästöistä tuotu julkisuuteen tietoa. Nyt tällaista faktatietoa ei ole mistään saatavilla, ehkä nämä "säästöt" eivät kestä päivänvaloa?

Naurettavaa on, että Nokia on kasvava kunta ison kasvukeskuksen Tampereen kupeessa ja Nokian kaupunki on omalla politiikallaan ja markkinoillinnaan aiheuttanut kylien vetovoimaisuuden hiipumisen. Kaupunki on halunnut keskittää kehityksen ja lapsiperheiden muuttamisen mm. Harjuniittyyn, tämä näkyy jo kunnan nettisivuilla suoraan esimerkiksi Asukkaille ja muuttajille kohdassa. Harjuniityllä on oma alalaatikkonsa, mutta mitään muita kaupungin osia ei edes mainita!

Kaupungin asenne tuntuu olevan se, että taivalkunnan ja Vahalahden alueelle ei edes kuvitella, saatika haluta, muuttavan ketään. Kaupunki voisi omalla politiikallaan edesauttaa kyläkoulujen säilymistä edistämällä alueiden houkuttelevuutta tasavertaisesti. Tämä asettaa kuntalaiset eriarvoiseen asemansa keskenään ja se on väärin.

Miksi tehdä kuten kaikki muutkin tekevät, miksi ei voi miettiä vaihtoehtoisia toimintamalleja?

Nokia mainostaa itseään ekologisena kuntana, mutta on silti valmis lisäämään saastuttamistaan lisäämällä koulukyytien tarvetta. Tämä vähentää myös lasten hyötyliikuntaa, joka tulee näkymään terveydellisinä tekijöinä niin lapsuudessa ja etenkin myöhemmin elämässä.

Kyläkoulujen toiminnan tehostamisella(kiinteistön huolto, siivous yms) saataisiin aivan samat säästöt kun koulujen lopettamisella. Kunnan toiminnassa varmasti muunkin toiminnan tehostaminen tuottaisi säästöjä yhtä paljon eikä lapsien tarvitsisi olla toivottujen säästöjen kärsijöinä.

Kyläkoulu on myös paikka, jossa kyläläisille järjestetään tapahtumia, harrastusmahdollisuuksia yms. Jos koulu laitetaan kylmäksi, ei siellä pysty järjestämään enää tapahtumia.

Outi Mäenpää (Nokia, 03.10.2019)

#39

Pienet koululaiset tarvitsevat tämän turvallisen oman koulun.

Sinilehto Pirjo (Tampere, 03.10.2019)

#41

Taivalkunnan koululla on liki 100vuotinen historia. Nyt on arvovalintojen aika. Nokialaiset lapset muualtakin ovat tervetulleita opiskelemaan terveeseen rakennukseen, golf-ja yrittäjyys-painotteiseen kyläkouluumme!

Emilia Vuorinen (Nokia, 03.10.2019)

#45

Missään nimessä näitä ihania pienempiä, oikeasti idyllisiä kouluja EI saa lakkauttaa! Näissä kouluissa lapset saa olla lapsia.

Mia Eskelinen (Nokia, 03.10.2019)

#47

Turvalliset kyläkoulut niiden luoma kylän yhteisöllisyys sekä mahdollisuus maalla asuvien perheiden arvomaailman toteutumiseen pitää voida mahdollistaa. Mahdollinen säästö maksaa itsensä takaisin sillä että lapset ovat onnellisempia, terveempiä ja heistä kasvaa vastuullisia sekä toiset huomioon ottavia kansalaisia kun saavat olla lapsia turvallisessa yhteisössä.

Elina Kurki (Nokia, 03.10.2019)

#52

Oppimistulokset, koulurauha, yhteisöllisyys, mahdollisuus henkilökohtaisempaan opetukseen kuin isoissa kouluissa. Tässä vain muutama esimerkki siitä miksi pieniä kouluja ei tule lakkauttaa. Itse vahalahden koulun käyneenä tiedän kuinka korvaamatonta on saada opiskella pienissä ryhmissä ja saada käydä omalla kylällä koulua ilman pitkiä koulumatkoja.

Heli Lehtelä (Kangasala, 03.10.2019)

#55

Oppilaita voi kuljettaa myös kaupungista maaseudulle päin eikä aina toisin päin.

Jukka Koljonen (Nokia, 03.10.2019)

#61

Ei ole mitään järkeä lopettaa " terveitä" pieniä kouluja joista kuulemma tulee rauhallisia oppilaita yläasteelle ja heitä käytetään rauhattomien luokkien rauhoittajina. Mistäs jatkossa näitä oppilaita saadaan tai mitä siitä seuraa jos kaikki kasvavat samassa isossa hulbaloossa.?Ja miettikääpä mitä oikeasti tulee maksamaan lasten kuskaaminen näiltä kyläkouluilta muihin kouluihin. Lisäksi tällaisella päätöksellä tapatte pienet kylät kokonaan..ja mihinkäs sitten joudutte meidän loppujen maalais junttien kanssa?

Mirva Siuvo (Nokia, 03.10.2019)

#62

Koulujen lakkauttamisella ei saada todellisia säästöjä, mutta menetetään yksi voimavaratekijä.

Markku Kujansuu (Nokia, 03.10.2019)

#65

Vahalahden koulu on yksi harvoista Nokian kouluista, joissa ei ole tai ole ollut sisäilmaongelmia. Koulukyydit Nokian keskustaan tai Tottijärvelle huomioiden on vaikea uskoa että kaupunki saisi tästä säästöä.

Heidi Suominen (Nokia, 03.10.2019)

#78

Koulu on kylän keskus. Maaseudulla on tasa-arvon vuoksi säilytettävä palvelut.

Virpi Koivula (Nokia, 03.10.2019)

#80

Antakaa meidän koulun jatkaa toimintaansa! Maksamme veroja niin kuin muutkin ja tämä on ainoa palvelumme. Koulun tiloissa on muutakin toimintaa kyläläisten keskuudessa.

Jaana Sorvaniemi (Nokia, Taivalkunta, 03.10.2019)

#81

On sulaa hulluutta lakkauttaa sisäilmaltaan ainoat puhtaat/terveet koulut, joissa oppilaat saavat oppimisrauhan ja monipuolista yhdessä tekemisen oppia. Koulumatkat ja lähinnä bussien odottelu on aivan karmeaa -25 pakkasessa, pimeällä tiellä, varsinkin kun ajatellaan 1.-4.luokkalaisia. Järjestäkää edes sitten kunnon taksikyydit kotiovelta koululle ja takaisin. Ihan kaikkea ei voi mitata rahassa, ja tämä lapsilta riistämisen lopputulos näkyy mediassa. Vähemmän uusia kirjastoja, ja ajatukset pidemmälle tähtäimelle.

Minttu Jamalainen-Sinilehto (Nokia, 03.10.2019)

#83

Kyläkoulut pitää säilyttää ja käyttää kaupungin brändäämiseen!

Laura Heinovaara (Nokia, 03.10.2019)

#89

Kyllä kyllä kouluja tarvitaan jatkossakin!!

Marko Auvinen (Nokia, 03.10.2019)

#90

Taivalkunnan koulu on Nokian paraskuntoisin koulurakennus. Virikkeellinen ja turvallinen oppimisympäristö

Anna-Maria Sipilä (Nokia, 03.10.2019)

#94

Pienet yksiköt ovat toimivia ja helposti hallittavia sekä turvallisuutta tuovia ympäristöjä koululaisille.

Marika Kutila (Tampere , 03.10.2019)

#104

Toivon ettei Taivalkunnan ja Vahalahden kouluja lakkauteta.

Liisa Vuorilehmus (Tottijärvi, 03.10.2019)

#112

Koululaisten hyvinvointi säästöjen kiilu silmissä. Mitään todellisia lukuja ei ole näytetty lakauttamisien jälkeen toteutuneista säästöistä.

Koululaisten arki pitkän koulumatkan taakse rikkoo kaverisuhteet kun ei voi jäädä niihin harrastuksiin mihin muu luokka vaan pitää kiiruhtaa bussiin joka vie kotiin. Kaikki aika siis valuu kulkemiseen tai kiireeseen odottamaan kuljetusta.

Lasten koulumatka liikunta kärsii kun lapset kulkee koulukyydillä ja näin luontaisen liikunta jää vähälle joka ajaa koululaisia heikkoon liikkumiseen myös jatkossa.

Eka luokkalainen ei kuulu ison tien varteen odottamaan koulukyytiä 10 km taakse vaan lyhyelle koulu taipaleelle lähikouluun.

Nostetaan mieluummin verotusta kuin lakkautetaan ensimmäistäkään kyläkoulua Nokialta.

Erkko Mäenpää (Nokia, 03.10.2019)

#113

Sitoutumattoman allekirjoittajan ja lähes koko valtuuston antama vaalilupaus sekä talouden tulkintaa muiltakin osin kuin kunnan tuloslaskelmarivin näkökulmasta.

Kirsi Pelvola (Tottijärvi, 03.10.2019)

#119

Nämä pitää säilyttää!

Mikael Mustalahti (Nokia, 04.10.2019)

#121

Joo. Olen ymmärtänyt. Teillä n35-50v päättäjillä ei ole viisautta. Kuunelkaa vanhempia ihmisiä. Te menetätte niin paljon elämän!..kokemusta. Te luulette, ymmärrätte arvomme. Joudutte kantamaan vastuun. Jälkeenpäin. Eli kukaan ei välitä sinusta.
Teistä. Se on totuus. Olet yksin. Ole silloinkin raha. Raha on väline🤨 ja tulette sen oppimaan. Mitään sillä et saa. Rakkautta ei voi ostaa.

Petri Nieminen (Tampere, 04.10.2019)

#127

Myös Nokialla tulisi säilyttää niin taajamat kuin haja-asutusalueet elinvoimaisina. Kyliin ei ole muuttoliikettä, jos niissä ei ole koulua. Nuoret ja lapsiperheet muuttavat maalle koulun perässä. Lakkautukset eivät tuo säästöjä, joita haetaan vaan tutkimustenkin valossa kustannukset vain kasvavat.

Mari Yli-Heikkilä (Nokia , 04.10.2019)

#128

Itse Vahalahden koulussa opiskelleena voin sanoa, että sieltä saamani lähtökohdat elämälleni ovat erinomaiset. Niin Vahalahden kuin Taivalkunnan koulu ovat kylän elinvoimalle erittäin tärkeitä, lapselle turvallinen ja rakas ja kaupunginkin laskelmien mukaan kustannustehokkaita kouluja. Mielestäni kaupunki tekee suuren virheen, jos Vahalahden ja Taivalkunnan lapsille ihanan oppimisympäristön tarjoavat koulut lakkautetaan ja tuhoaa samalla arvokkaita kyläyhteisöjä.

Taija Jussila (Nokia, 04.10.2019)

#130

Lopetetaan tämä keskustelu. Kyläkoulujen toiminnan turvaaminen on elinehto ja perusta kyliemme toiminnan ja elämän jatkumiselle. Tämä täytyy jokaisen meistä ymmärtää.

Jari Yli-Heikkilä (Nokia, 04.10.2019)

#149

Säilyttäkää jotain mikä pitää hengissä taivalkunnassa asuvia. Kyläyhteisö joka elää ja hengittää.
Muistutan että tämän heijastukset on suoraan River golf tapahtumiin ym sidoksissa. Samat ihmiset on mukana niitäkin tapahtumia luomassa. Sen hengen ja lasten turvallisen koulun lopetus on järjetön ja edesvastuuton ajatus. Tsemppiä päättäjille!

Ville Juvonen (Tampere, 04.10.2019)

#168

Kaikkea ei voi mitata rahalla. Yksi niistä asioista on lapsi ja lapsen turvallinen kehitys lapsuudessa.

Hanna-Liisa Onnela (Nokia, 04.10.2019)

#177

Nokialla on tarpeeksi home kouluja, miksi lopettaa terve koulu.

Riikka Aktas (Nokia, 04.10.2019)

#179

Järki käteen jo vihdoin ja viimein, se ei kulu vaikka sitä alkais käyttäänkin.

Petri Johansson (Nokia, 04.10.2019)

#181

Tämä on huonoin päätös mitä olette nyt tekemässä. Kokemusta täältä, kun kaikki pikku koulut kohta lopetettu. Pienet alakoululaiset ovat muutenkin suuren muutoksen edessä . Siksi päivälle ei kannattaisi pituutta lisätä. Sekä turvallisuus , opettajat tuntevat oppilaat paremmin ja pystyvät opettamaan myös niitä vähemmän lahjakkaita oppilaita. Kiusaamiset ym. Miettikää todella tarkkaan onko säästö tässä oikea kohde, siirtyy mielenterveys- ym. ongelmien hoitoon.

Sirpa Himanen (Jämsä, 04.10.2019)

#182

Jos ajattelemme lapsia.... pieni kyläkoulu on heille paras ponnahduslauta. Kuljetukset isoon kouluun :(. Keskustan kouluissa kiusataan useasti maalta tulevia :(. Emmehän halua sitä

Sirpa Riihikoski (NOKIA, 04.10.2019)

#184

Terveet, hyvät koulut pitää säilyttää. Lapsilla on oikeus käydä koulua omalla kylällä. Ja näissä kouluissa on hyvä myös niillä lapsilla, joita pitää kuljettaa hieman kauempaa.

Asta Yltevesi (Sastamala, 04.10.2019)

#187

Tuskin lasten siirtäminen pudottaisi kokonaiskustannuksia niin radikaalisti että siitä olisi hyötyä,kassasta rahaa ja käyttövesi/ lämmitysjärjestelmä kuntoon koulun rakennuksissa niin alkaa kustannukset putoamaan!

Marko Aalto (Nokia, 04.10.2019)

#189

Tehkää viisas ratkaisu pienten lasten iloksi ja säilyttäkää nämä terveet,pienet,ihanat koulut.Lasten hyvinvoinnin merkitystä ei voi rahassa laskea.

Titta Helmilahti (Nokia, 04.10.2019)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…