Säilytetään Kemin kaupunginorkesteri

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#25

Jos leikataan kulttuurista, leikataan ihmisten hyvinvoinnista.

Ruusa Saarinen (Ylivieska, 24.11.2019)

#47

Kulttuuri on aina huono säästökohde. Vaikka se näkyisi budjetissa pelkkänä menoeränä, se ei ole sitä. Se antaa paitsi muusikoille ja organisaation henkilöille töitä, myös paljon yhteisölle. Se antaa ajanvietettä, mahdollisuuden rentoutua, saada elämyksiä, kokea suomalaisuutta, ehkäisee mielenterveysongelmia, houkuttelee turisteja jne. Jos meillä ei ole kulttuuria, mitä meillä on?

Annika Granlund (Luzern, 24.11.2019)

#63

Pop

Kaarina Ikonen (Espoo, 24.11.2019)

#65

Orkesteri pitää ehdottomasti säilyttää!

Hanna-Mari Lehtonen (Lempäälä, 24.11.2019)

#81

Orkesteri ei ole kaupungin muihin menoihin verrattuna kallis. Se tuo työpaikkoja, pitää yllä monipuolista musiikkiharrastusta ja lisää kulturellien ihmisten kiinnostusta muuttaa Kemiin.

Terhi Dostal (Berliini, 24.11.2019)

#82

Olen Länsi-Pohjan musiikkiopiston kasvatteja ja ihailevana kuulijana käynyt musiikiopistovuosinani 1980-1987 jokaisessa Kemin kaupunginorkesterin konsertissa. Sain myös itse esiintyä Nuorten solistien konsertissa ja soittaa jonkin kerran orkesterin riveissä tuolloin arvostamieni muusikoiden ja opettajien rinnalla. Myöhemmin jo ammattiin valmistuneena olin uudelleen kutsuttuna solistiksi. Suurkiitos siis Länsi-Pohjan musiikkiopistolle ja Kemin kaupunginorkesterille innostamisesta ja ohjaamisesta musiikin ammattilaisen polulle!
Kukapa voisi nykytutkimusten tiedon valossa enää kyseenalaistaa klassisen musiikin vaikutusta niin lasten kehitykseen kuin ikäihmisten hyvinvointiin. Se että musiikki lisäksi tuodaan Länsi-Pohjan alueellakin lähelle ihmisiä aidosti läsnäolevien muusikoiden toimesta on arvo, jota Keminkään päättäjien ei soisi kuvittelevan voivan korvata. Musiikin työläisiäkin tarvitaan.
Nykyisen kotikaupunkini Tampereen satsaus orkesterin toimintaan on kyseenalaistamaton, mikseivät kemiläiset ja Meri-Lapin asukkaat ansaitsisi samaa.

Terveisin Annaleena Ilveskivi,
Musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia), Tampereen konservatorion huilunsoiton lehtori.

Annaleena Ilveskivi (Tampere , 24.11.2019)

#88

Orkesterin lakkautuminen olisi lähtölaukaus kaiken kulttuurielämän kuihtumiselle. Tämä on nähty monesti kaupungeissa, joiden orkesterit lakkautettiin.

Vertti Tapanainen (Helsinki, 24.11.2019)

#118

Terveiset Lohjalta, missä päättäjät halusivat ja haluavat säilyttää tämän kaupungin orkesterin. Mutta asiasta on täälläkin keskusteltu paljon.
Lopputulema on kuitenkin se, että kulttuuripalveluista leikkaaminen saatikka kulttuuripalvelujen lakkauttaminen näivettää kaupungin. Pelkät lakisääteiset palvelut eivät houkuttele ihmisiä kaupunkiin. Rikas kulttuurielämä on jokaiselle kaupungille äärimmäisen tärkeä houkuttelevuuden ja maineen kannalta. Se rikastuttaa kaupungin asukkaiden elämää ja tuo värikkyyttä kaupungin palveluihin.
Orkesterinne on kaupungin kulttuurin sydän, olkaa ylpeitä siitä.

Anne-Mari Vainil (Lohja , 24.11.2019)

#132

Orkesterin toiminta on ehdottomasti turvattava!

Lauri Marjakangas (Oulu, 24.11.2019)

#164

Kulttuurista säästäminen on todella lyhytnäköistä, valtionosuudet huomioon ottaen voi käydä niin, että säästöjä ei tosiasiassa tule, mutta paljon menetetään. Myös pienet paikkakunnat tarvitsevat kulttuuria.

Katja Inkala (Savonlinna, 24.11.2019)

#172

Olen viettänyt ensimmäiset 10 lapsuusvuottani Kemissä isäni ja äitini ollessa Kemin kanttoreita. Nykyään olen itse Helsingin Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri ja diplomiurkuri. Toimin johtavana kanttorina Tampereella. Annan kaiken tukeni että lapsuuskaupunkini orkesteritoiminta voisi jatkaa entiseen tapaan. Kemin kokoinen kaupunki tarvitsee kulttuurin näkökulmasta oman orkesterinsa sekä siihen kuuluvan säännöllisen toimintansa.
Martti Syrjäniemi
Director cantus, DU

Martti Syrjäniemi (Tampere, 24.11.2019)