VETOOMUS SIBELIUS-AKATEMIAN TILOJEN AVAAMISESTA HARJOITTELUUN / PETITION TO OPEN SIBELIUS ACADEMY FACILITIES FOR PRACTICING

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5

Terveiset vaskiopiskelijoilta: olemme erityisen kiitollisia, mikäli tilat avataan harjoittelulle.

Silja Ronimus (Helsinki, 17.05.2020)

#32

Nyt on korkea aika avata harjoitustilat opiskelijoiden käyttöön.

Anna Leikola (Helsinki, 17.05.2020)

#38

Minulla ei ole muuta tilaa harjoitella kuin Sibelius-Akatemia.

Marian Strandenius (Vantaa, 17.05.2020)

#66

Sibelius-Akatemian harjoitustilat olisi pitänyt avata heti kun tilanne sen mahdollisti, eli noin kaksi viikkoa sitten.

Tuomas Miettola (Helsinki, 17.05.2020)

#71

-

Ilona Kondra (Helsinki, 17.05.2020)

#85

Opiskelen Global Music -linjalla piano pääinstrumenttinani ja luin juuri toiveikkaana tiedotteen yliopiston toiminnan palaamisesta normaaliksi asteittain. Järkytyksekseni kuitenkin huomasin, että kesän opintojen kannalta tärkein asia eli harjoittelumahdollisuudet koululla eivät palaudukaan vielä kesäksi niille, jotka eivät eivät ole valmistumassa vuonna 2020. Olen hyvin huolissani tästä päätöksestä, joka ikävä saa minut kokemaan että meidän opiskelijoiden elämäntilannetta ei ymmärretä. Olemme pyhittäneet nämä opintovuodet sille, että kehitymme oman instrumenttimme hallinnassa ja samanlaista mahdollisuutta siihen, että keskitymme tähän kehittymiseen, ei opintojen jälkeen monella ole. Olen varma, että jos koulu pitäytyy ratkaisussa rajata harjoittemahdollisuus koululla pois muilta kuin 2020 valmistuvilta, se tulee vaikuttamaan muiden valmistuvien tasoon huomattavasti ja monet opiskelijat tulevat olemaan henkisesti raunioilla - monet jo ovat.

Koululta on hyvin epärealistista olettaa, että meillä opiskelijoilla on yhtäkkiä, salamaniskusta, kesken tutkinnon valmiudet toimia kuin ammattimuusikko treenitilojen järjestämisen kanssa ja että meillä on taloudelliset mahdollisuudet siihen. Jos koulu taas olettaa, että lopetamme harjoittelun tai harjoittelemme kehnoilla soittimilla kerrostalon vuokra-asunnossa vain murto-osan tavoitteesta, on syytä olla syvästi huolissaan siitä, ovatko päätöksentekijät ymmärtäneet riittävästi ammattimuusikoksi opiskelemisesta tehdessään päätöstään. Jos joudumme vielä kesänkin olemaan harjoittelematta kunnon soittimella tarvittavan määrän, koko edistys hyppää valtavasti taaksepäin ja mielenterveys kärsii valtavasti.

Jo tähän mennessä ollut aika, jona emme ole saaneet käydä koululla treenaamassa, on ollut todella pitkä, vaikea ja stressaava. Jatkuva varuillaan olo naapureiden häiritsemisestä on raskasta. Monille meistä ovat naapurit jo alkaneet valittaa ja koputella seiniä, kattoa ja lattiaa.

Ymmärrän että vain 2020 valmistuvien päästäminen treenaamaan voi tuntua tasa-arvoiselta ratkaisulta, mutta päätös on eriavoistava syvällisemmällä tasolla - koululla harjoittelun mahdollisuuden puute ei haittaa yhtä paljoa varakkaita opiskeljoita, joilla on hyvät soittimet ja tilat omasta takaa, kuin niitä, joilla ei ole nyt mitään muuta mahdollisuutta keskittyneeseen harjoitteluun ja jotka ovat luottaneet mahdollisuuteen harjoitella koululla (equality vs. equity). Me kaikki emme ole varakkaasta perhetaustasta, vaikka monet ovatkin. Se että me muutkin olemme päässeet opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan, näyttää paatuneimmallekin oikeistolaiselle sen, että olemme taustastamme huolimatta yhtä kyvykkäitä ja että syytä suosia varakkaan taustan opiskelijoita tällä päätöksellä ei ole. Olisi hyvin surullista että myös Sibelius-Akatemia ylläpitäisi tätä valmiiden etuoikeuksien tuomaa varakkaiden etumatkaa ja kääntäisi katseensa pois vähemmän etuoikeutetuista opiskelijoista. Toivon että olette huomioineet ja miettineet tätä asiaa meidän näkökulmastamme.

Toivon että voisitte laajentaa harjoittelumahdollisuutta koululla meihin muihinkin.

Emmi Uimonen (Helsinki, 17.05.2020)

#172

Toivon, että laulumusiikin osastolla opiskeleva poikani pääsisi treenaamaan ja opiskelemaan oppilaitokselle.

Marianne Liimatainen (Tampere, 18.05.2020)

#173

On todella tärkeää saada harjoituspaikat auki, varsinkin niille soittimille joita ei voi muualle raahata.

Marjo Riihimäki (Vantaa, 18.05.2020)

#181

Myös ammattikorkeakoulujen opiskelijoille

Pauliina Lehtinen (Tampere, 18.05.2020)

#186

Vallitsevassa tilanteessa on jopa koomista, että
esimerkiksi Akatemian vieressä asuvat opiskelijat harjoittelevat sähkösoittimilla kun viereisessä rakennuksessa esim. huippuflyygelit ovat käyttämättöminä. Samalla kun lapset leikkivät kouluissa ja ihmiset kokoontuvat teattereihin ym.

Olisi hyvä tiedostaa harjoittelun merkityksen opintojen edistymisen kannalta myös se, että pitkäjänteiseen harjoitteluun rutinoituneina harjoitteluaikataulusta kiinni pitäminen on valtava osa henkistä hyvinvointiamme.

Lisäksi mainitsisin vielä, että koronaepidemia on jo syönyt todella suuren osan kevätlukukaudestamme. Olipa opiskelija valmistumassa tai ei, yliopistokoulutuksessa jokainen mahdollisuus kehittyä muusikkona ennen astumista työelämään on käytettävä 100% hyväksi. Nyt tämä ei ole missään määrin mahdollista. Tiedostan, että se on johtunut keväällä meistä riippumattomista syistä. Sitä suuremmalla syyllä koen, että olisi todella tärkeää, että valtaapitävät toimijat ymmärtäisivät harjoitustilojen todellisen, valtavan suuren merkityksen opiskelijoiden näkökulmasta.

Auroora Perttunen (Helsinki, 18.05.2020)

#189

Olen koko koronapandemian ajan harjoitellut kouluni tiloissa normaalisti Malmön musiikkikorkeakoulussa. Väkeä on erittäin vähän ja pystyn päivittäin pitämään turvavälin muihin ihmisiin.

Ilari Pälli (Helsinki, 18.05.2020)

#191

Samalla vetoaisin myös Tampereen Ammattikorkeakoulun Musiikinopiskelijoiden tilojen avaamista kesäksi harjoittelukäyttöön samoin perustein.

Maria Turunen (Tampere, 18.05.2020)