Turun Kupittaan siirtolapuutarha on säilytettävä / Koloniträdgården i Kuppis i Åbo bör bevaras / The allotment garden Kupittaa in Turku has to be preserved

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#10810

Kaupunki tarvitsee vihreitä alueita. Ne ovat kaupungin keuhkot. Myös ihminen tarvitsee viheralueita pysyäkseen psyykkisesti kunnossa. Kupittaan siirtolapuutarha-alue on myös osa arvokasta kulttuurihistoriaa, mikä on ehdottomasti syytä säilyttää.

Saara Vaherjoki-Honkala (Turku, 21.03.2022)

#10811

Turun Kupittaan siirtolapuutarha täytyy säästää! Puutarha on paikallisille rakas, ja merkittävä osa kulttuurihistoriaamme. Sen tuhoaminen olisi suuri häpeä ja menetys kaupungille. Kun muualla maailmassa kehitetään uusia vihreitä kaupunkisuunnitelmia ja lisätään viheralueita, niin Turussa tätä meillä jo olevaa erityistä infrastruktuuria vain puretaan. Ellei siirtolapuutarhaa säästetä ja vaalita, saavat päättäjämme niin nykyisten kuin myös tulevien turkulaisten tyytymättömyyden ja epäluottamuksen niskoilleen.

Salla Virtanen (Turku, 22.03.2022)

#10815

Siirtolapuutarha on omistajalleen kaikki kaikessa. Muistot keväisistä sipuloiden isuttamisesta, kirjan luku riippukeinussa syksyn pimenevissä illoissa. Koko talven odotus palkitaan, kun saa upottaa sormet oman puutarhan multaan. Sitä me tarvitsemme, emme sen päälle kerrostaloa.

Karoliina Kallio (Lahti, 22.03.2022)

#10820

Ihmisten hyvinvointi on kuntapäättäjän ykkös prioriteetti. Sitten vasta raha. Tässä vastakkainasettelussa ei rakentamista ajava päätöksentekijät nyt arvosta kauneuden ja luonnon tuomaa hyvinvointia.
Selkeästi on järki vastaan tunne asetelma. Tehokkuus vastaan nautinto . Onko Turun kaavoitustuhoa pakko toistaa säännöllisesti. Kaupunki ja tehokas kaavoitus/rakentaminen on ihmiselle epäinhimillinen ympäristö. Mitä enemmän kaupungissa on luontoa koettavana, sitä paremmin ihminen voi, mutta se voi tunneköyhästä tuntua tehottomalta toiminnalta. Tarvitaan nyt todella kauniiden puheiden mukaista, ihmislähtöistä ja hyvinvointia edistävää päätöksentekoa.

Lindholm Tarja (Turku, 25.03.2022)

#10824

Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Toivon hartaasti, etteivät päättäjät tuhoa näin kallisarvoista ja uniikkia kohdetta Turun keskustan läheisyydestä pois. Vastaavia ei tule koskaan enää kaupunkialueelle ja on meidän tehtävä suojella näitä alueita ja tehdä kaupungista vihreämpi ja teveempi. Siirtolapuutarhan siirto ei ole vaihtoehto, mutta ehdottomasti uuden rakentaminen jo kolmen olemassa olevan rinnalle on. Kysyntää näille on enemmän kuin tarjontaa ja ehdottomasti kannatan uuden siirtolapuutarhan rakennuttamista Koroisiin. Ei näytetä koko Suomelle ja Turulle kuinka Turussa vain tuhotaan arvokasta ja upeaa kulttuuriperimää ja luontoa uudisrakentamisen alta pois.

Susanna Peltonen (Turku, 28.03.2022)

#10826

Siirtolapuutarhalla on suuri meritys ihmisen hyvinvoinnille ja mielenterveydelle. Ottakaa vastuu tästä ja kerrankin voisi säästää jotain hyvää ja kaunista eikä vain tuhota.

Marianne Helmi (Kaarina, 29.03.2022)

#10844

On sinänsä ymmärrettävää, että keskeisellä paikalla oleva alue halutaan asuinkäyttöön, mutta ennemmin tämä ainutlaatuinen alue kannattaa säilyttää virkistyskäytössä. Sen sijaan kaupungin kannattaisi aktiivisesti edistää tämän alueen löydettävyyttä ja vetovoimaa Kupittaan puiston osana ja jatkeena. Keskeisellä paikalla sijaitsevaa uutta asuinaluetta voi tilalle kaavoittaa esimerkiksi Itäharjulta, jonka käyttö teollisuusalueesta on varsin vajaakäyttöistä.

Rami Käkönen (Masku, 10.04.2022)

#10849

Kupittaan siirtolapuutarha on kaupunkimme kaunein puisto. Esteetön alue meidän kaikkien nauttia ulkoilusta ja liikunnasta, päiväkotilapsia myöten., Alue on korvaamaton mielihyvän lähde kukkineen, omenapuineen ja se on lähellä ja nähtävissä jos vierailee esim. Kupittaan puistossa. Ei itse tarvitse omistaa
mökkiä, voi silti nauttia toisten kätten töistä. Olen toisinaan yllättynyt, kun minulta on kysytty, vieläkö ne pienet mökit ovat siellä, kun Turkuun tullaan? Se on se, mikä Turusta muistetaan, Tuomiokirkon ohella. Päättäjille, Kupittaan Citymarketin läheisyyteen Kaskenkadun läheisyyteen on jo suunniteltu runsasta rakentamista, eiköhän se riitä. Suunnitelkaa taiten, ehkä saatte sinne toivomianne kohteita. 72 vuotta sitten näin ensikertaa mökkikylän ja omenapuut linja- auton ikkunasta ja siitä asti niitä ihaillut.
Ei korvaamatonta pidä hävittää!
Kaiju

Kaiju Aho (Turku, 11.04.2022)

#10856

Tämä paratiisillinen puutarha on säilytettävä‼️®️®️🍀

Raili Rapila (Helsinki, 14.04.2022)

#10859

Toivottavasti ymmärrätte alueen kulttuurihistoriallisen arvon eikä alueelle rakenneta mitään.å

Ulla Martin (Nurmes, 15.04.2022)

#10865

Kupittaan siirtolapuutarha lisää alueen arvoa ja viihtyvyyttä tehden siitä monimuotoisen ja uniikin yksityiskohdan keskellä kaupunkia. Luontoa ja vihreyttä pitäisi ennemmin tuoda kaupunkeihin kuin hävittää sieltä. Sitä voisi myös kehittää viihtyisänä turistikohteena. Vanha siirtolapuutarha kaupungissa on kiinnostava kohde niin ulkomaisille kuin kotimaisillekin matkailijoille.

Anni Heijari (Paimio, 17.04.2022)

#10867

Turku ei kaipaa lisää purkamista, parkkipaikkoja tai kauppakeskuksia. Sen sijaan se kaipaa vanhan säilyttämistä, monimuotoista kaupunkia, luontoa ja kaupunki viljelyä. Kupittaa on pala turun kaunista historiaa ja kaunis paratiisi keskellä kaupunkia. Se on myös tärkeä muistutus nuorille viljelystä ja sen sekä luonnon tärkeydestä ja terveellisyydestä meille jokaiselle.

Peter Linden (Turku, 21.04.2022)

#10868

Älkää hyvät ihmiset lyhytnäköisen rahantarpeen takia tehkö niin barbaaria virhettä, että tuhoaisitte Kupittaan siirtolapuutarhan. Ettehän ota mallia Venäjän sodasta Ukrainaan.

Leena Laine (Turku, 23.04.2022)

#10874

Turku, älä tuhoa!

Pauliina Andelin (Helsinki, 01.05.2022)

#10883

Nyt loppuu turkulaisten kärsivällisyys. Ketkä täällä kaupunkimme asioista oikein päättävät?
Kotiseuturakkaus ja historian arvostus eivät merkitse mitään. Kaikki on kaupan kun saadaan riittävästi hintaa.

Karin Wickström (TURKU, 14.05.2022)

#10889

Parasta Turussa on kaupungin vihreä keidas ja mahtavat puutalo- alueet keskellä kaupunkia. Kuka tulee keskustaan joka on vain täynnä suuria parkkialueita ja täpötäyteen nopeasti rakennettuja persoonattomia kerrostaloja?

Stiina Aarum (Tukholma, 16.05.2022)

#10904

Meitä tavallisia kansalaisia ei kuunnella - tyyppinen päätöksenteko, saisi jo tulla Suomessa tiensä päähän. Vallankäyttäjät ovat eristäytyneet omiin poteroihinsa, joista lyövät iskuja milloin mihinkin, kehuskellen olevansa "päättäjiä", vaikka heidän pitäisi olla kansan palvelijoita. Otetaan tuo elitistinen termi "päättäjät", pois käytöstä, valta aidoissa oikeusvaltioissa ja demokratioissa, kuuluu kansalle ja sen tulee myös näkyä ja kuulua kaikessa. Palanen kauneutta kylmän laskelmoinnin tilalle, ihmisoikeudet / inhimilliset arvot renesanssiin Suomessa.

Helena Karppinen (Tampere, 20.05.2022)

#10905

100 vuotta vanha alue on säilytettävä arvokkaan kasvustonsa ja turkulaisten mielen virkistyksen vuoksi.

Anne Doverborg (Parainen, 20.05.2022)

#10908

Pitääkö aina rahan mennä kaiken edelle. Grynderit painaa jälleen päälle,vai? Mitä lahjuksia annetaan? Antakaa nyt vaan sen puutarhan olla!!! Citymarketin EI tarvitse laajentua ja mitään,yhtäkään kivitaloa ei tarvita!! ihme tappolinja tuhota Turku.

Ire Leikonniemi (Turku, 20.05.2022)

#10952

Jotkut asiat vaan on säilytettävian listalla.Ratkaisuja on yleensä monia jos on tahtoja

Niko Tanhuanpää (Oripää, 29.05.2022)

#10957

syntyperäisenä turkulaisena...

Lassi Ruohonen (Vantaa, 31.05.2022)

#10962

Pienikin viheralue on säilytettävä kun sen arvo hyvinvoinnin, kauneuden ja ympäristön monimuotoisuuden kannalta on asukkaille tärkeä, kuten juuri Kupittaan mökkipuutarha-alue jolle ei voi asettaa 'kaupallista' hintaa sillä puutarha on KORVAAMATON ja on säilytettävä sekä suojeltava ahneiden riistolta.

Elo Kemppainen (Turku, 03.06.2022)

#10993

Kupittaan siirtolapuutarha on arvokas kohde ja perinteinen osa Turkua, joka on säilytettävä.

Tuomas Kemppainen (Turku, 13.06.2022)

#10995

Kupittaan siirtolapuutarha on upea luontokeidas kaupungin keskellä. Sen purkaminen olisi vastuutonta niin pölyttäjien, kuin suoraan ja epäsuorasti ihmisten hyvinvoinninkin näkökulmista!

Minttumaria Villanen (Turku, 14.06.2022)