Oulun tulee luopua keskustakampushankkeesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#202

Miettikää vielä kerran

Antero Saukkonen (Oulu, )

#209

Adressissa erinomaiset perusteet. Nyt järki käteen Oulu!

Marja Kuisma (Oulu, )

#214

Oulun yliopiston Linnanmaan tilojen peruskorjaus ja nousevat vuokrat täytyy hoitaa. Uuden rakennuksen rakentaminen ahtaalle Raksilan tai keskustan alueelle ei ole järkevää yliopiston tai Oulun kaupungin talouden, ympäristön, liikenteen jne. kannalta.

Terhi Törmänen (Oulu, )

#220

Ratkaisemattomia ongelmia on useita. Mainitsen yhden: missä opiskelijoiden oletetaan asuvan? Pitääkö rakentaa uusi Super-Välkkylä?

Pekks Raudasvirta (Oulu, )

#229

Lipasto kuuluu Linnanmaalle!

Tero Luukkonen (Oulu, )

#230

Yliopiston opetus- ja tutkimustoiminta (kontinkankaan kampusta lukuunottamatta) on syytä säilyttää nykysijoillaan. Monitieteinen opetus- ja tutkimusyhteisö ei hyödy toiminnan hajasijoittamisesta mitenkään, vaan päinvastoin tulisi kärsimään tästä hankkeesta.

Olisi hyvä kuitenkin tutkia yhteistyömahdollisuuksia Oulun kaupungin toimintojen, erityisesti tietomaan ja museoiden (eli luupin) kanssa yhdessä.

Helsingin yliopiston tiedekulman kaltainen popularisointipesä sopisi hyvin kaupungilla tapahtuvaksi toiminnoksi. Siitä voisi tehdä vain paremman version, joka olisi yhdistelmä tietomaata, tiedettä, museoita ja popularisointia.

Sellaiseen toimintoon ei kuitenkan tarvita 30.000m2 kampusta. Näkisin, että Torinrantaan kaavailtu ns. Luupin uudisrakennus voisi toimia tässä tehtävässä erinomaisesti.

Rakennuksen ja rakennuspaikan tulee myös henkiä akateemista henkeä ja arvokkuutta, automarketien yhteydessä en näe sellaista kontekstia olevan.

Torinrannassa "popularisointikampus" olisi sekä yliopiston vanhan päärakennuksen naapurissa että kaupungin kulttuurikolmion ytimessä (kirjasto, teatteri ja mahdollinen Luuppi-yliopisto -rakennus)

Varsinaiset yliopistokampukset ovat jo olemassa ja ne sijaitsevat Kontinkankaalla ja Linnanmaalla. On tärkeätä, että kampusten yhteydessä on riittävästi laajennusvaraa ja että kampuksella yliopisto voi toimia omien ehtojensa mukaisesti, eikä siten, että se on alisteinen jollekin muulle toiminnalle (esim. liikekeskukselle).

Jari Laru (Oulu, )

#231

Perusteet siirrolle ovat humpuukia. Kun yliopisto siirtyi 70-luvulla Linnanmaalle, ei menetetty mitään sellaisia etuja, joita nyt väitetään takaisin kantakaupunkiin siirron tuovan. Se, että yliopiston kiinteistöomistuksen järjestely oli epäonnistunut, voidaan korjata järjestelemällä kiinteistöomistus uudelleen.

Ari Okkonen (Oulu, )

#241

Raksilaan muuttaminen tapahtuisi epämääräisin perustein ja halvaannuttaisi Oulun kehittymistä vuosiksi. PAHA VIRHE.

Vesa Pyykkö (Oulu, )

#242

Oulun yliopisto pysyköön Linnanmaalla.

Tuula Salminen (Oulu, )

#247

Vuosikymmenten myönteinen kehitys ei saa katketa monumentaaliseen kampuksen siirtoon

Mikko Kauppinen (Oulu, )

#251

Vuosikymmeniä rakennettua kampusta ja kampusaluetta ei tule hajottaa vaan rakentaa ja suojella. Käytännön syitä kampuksen säilyttämiseen Linnanmaalla on useita, uudistetut tiet, opiskelija-asunnot sekä yliopiston ympärille rakentuneet asuin-alueet kuten Syynimaa ja Kaijonranta. Käytännöllisten syiden lisäksi yliopiston sijainnilla on vaikutus sen identiteettiin ja työhön, jota yliopistossa tehdään. Yliopiston sijainti antaa tilaa ja sopivan ilmapiirin opiskeluun kuuluvalle jatkuvalle ponnistelulle, sekä ympäristön, jossa tiedonnälkäisenä opiskelijat ja opettajat tavoittelevat jatkuvaa kehitystä osaamisessaan. Tätä tiedonjanoa täyttämään tarvitaan työrauha ja etäisyyden ottaminen keskustasta on ratkaiseva tämän työrauhan säilyttämisessä.

Johanna Fiskaali (Oulu, )

#264

Jatketaan Suomen suurimman kampuksen rakentamista Linnanmaalla ja unohdetaan keskustan monumentin haihattelut.

Mikko Merihaara (Oulu, )

#287

Isot rahat laitettu Linnanmaan kehittymiseen. Uusi bussikaista tekeillä jotta joukkoliikenne sujuvoittuu. Nyt meinataan heittää miljoonia kankkulankaivoon jos yliopisto siirretään.
Mistähän päättäjät meinaa asunnot kaikille opiskelijoille löytää kohtuuhinnalla keskustasta?

Soili Mattila (Oulu, )

#288

Meillä on toimiva Campus Linnanmaalla, rakennusrahat voitaisiin käyttää lasten-ja nuorten hyvinvointiin.

Marja Timonen (Oulu, )

#289

Keskusta ei elävöidy siirtämällä sinne muualta Oulusts palveluja ja ihmisiä, vaan luomalla uutt

Jarmo Komulainen (Oulu, )

#291

Linnanmaan ja kaijon kehittämiseen on satsattu jo paljon, minkä vuoksi siirto on järjetön. Opiskelijoiden näkökulmasta on parasta et yliopisto sijaitsee vähän syrjässä niin alueelle kehittyy ihan erilainen opiskelijakampus tunnelma

Alisa Tourunen (Oulu, )

#307

Elämä on jatkuvaa muutosta eikä sitä kannata pelätä, mutta ei sitä myöskään kannata jahdata pelkästään asioiden muuttumisen riemusta.

Miettikää tarkkaan mitä keskustaan muuttamisen hintalapulla voisi tehdä nykyisen linnanmaan kampuksen kehittämiselle.

Juha Saarimaa (Kempele, )

#309

Linnanmaan ”Piilaakso” on pitkän ja määrätietoisen kehitystyön tulos. Viimeisimpänä keskittymään siirtyi Oamk. Oulun kansainvälisesti tunnetuinta menestyskonseptia ei tule purkaa eikä verovaroja tule suunnata ”turhaan” uudisrakentamiseen!

Risto Kimari (Oulu, )

#310

Linnanmaasta ei tule luopua. Valmiit rakenteet ja hyvät yhteydet takaavat Linnanmaan hyvänä haluttuna alueena..

Markku Lainas (Oulu, )

#315

Ei mitään syytä muuttoon, siis kunnollista.
Keskustan kehittämisessä ovat tärkeitä ne niin kauan vireillä olleet asiat kuten liikennekeskus, asemanseutu, torinranta jne.

Risto Luttinen (Oulu, )

#322

Pro Linnanmaa liikkeen perustelut ovat hyvät

Ulla Paakkola (Oulu, )

#334

Yliopiston siirtäminen keskustaan on tarpeetonta ja kallista.

Outi Hyttinen (Oulu, )

#335

Eipä olisi uskonut, että kulttuuripääkaupungiksi pyrkivä Oulu ja sen johto lähti mukaan tuhoamaan arvokasta kulttuurimaamerkkiä. Oulun poukkoileva kaupunkisuunnittelu hämmentää ihmisten ja yritysten oman elämän suunnittelua, tulee meille kaikille kalliiksi ja lopputuloksena on ”silliä ja pullaa”. Linnanmaa ei ole valitettavasti ainoa projekti, joka tökkii; Hiukkavaara, asemanseutu, Raksila, tori ja merenrannat,Toppilan sataman rannat, puhumattakaan tyhjenevästä ydinkeskustasta. Minä ainakin aion äänestää nyky Oulun päättäjät vaihtoon seuraavissa vaaleissa. Ehdotan, että hankitaan kv ulkopuolinen kaupunkisuunnittelija, oululaisilla voimilla tämä ei onnistu. Järki käteen ja fokus oikeisiin asioihin.

Jouko Seppälä (Oulu, )

#338

30 vuotta teknologiakylän yrityksissä työskentelyn aikana olen nähnyt, kuinka sujuvasti opiskelija käy työpäivänä välillä luennolla, kun yliopisto on muutaman minuutin pyöräilymatkan päässä. Ei onnistu Raksilasta.

Jyri Tuomivaara (Oulunsalo, )

#346

Siirto Ihan höpö hommaa, tietä levennetään, pyöräbaanat tehty... mitä kummaa Oulun kaupunki oikein hästää. Linnanmaa on yliopistolle ihsn oikea paikka.

Irmeli Määttä (Oulu, )

#355

Yliopisto kuuluu Linnanmaalle.

Juhani Korkala (Oulu, )

#368

Miksi Linnanmaalla ei onnistuisi uudet vaatimukset täyttävä opetus, vaikka se onnistuu monissa maailman huippuyliopistoissa, jotka ovat todella vanhanaikaisia rakennuksia? Meillä pitää vaan aina purkaa!

Soili Taskinen (Kempele, )

#376

Linnanmaan yhtenäinen kampus on ollut Oulun yliopiston suurimpia etuja. Jos se muutetaan edes osittain keskustaan, niin kustannukset nousevat. YLliopiston kustannukset maksetaan enimmäkseen verorahoilla. Veronmaksajani en halua käyttää rahojani tähän. Ennemmin käytetään nämä rahat linnanmaan kampuksen uusimiseen. Käytetään hyödyksi olemassa olevat betonipylväät ja perustukset. Rakennetaan linnanmaasta maailman suurin maanpäällinen hiilivarasto käyttäen rakentamiseen hirsiä ja muuta puutavaraa. Otetaan opiksi vuosikymnenten kokemuksista: katoksi pulpettikatto jossa kunnon kallistus, ilmanvaihdoksi ruotsalaistyyppinen hybridi ilmanvaihto jossa ilmsinvaihto hoidetaan enimmäkseen painovoimaisesti tarpeen mukaan koneelliset poistopuhaltimet tulevat mukaan. Ikkunat pitää saada auki nopeaa tuuletusta varten. Lämmitys lämpöpumpuilla lämmönlähteenä esim. Kuivasjärvi. Hallitus on luvannut miljardin infrahankkeisiin: oululainen karvalakkilähetystö helsinkiin ja vaaditaan raitiovaunu linja linnanmaan ja keskustan ja miksei lentokentän välillä. Eikös meidän kaikkien ykköasia ole ajaa hankkeita joilla ehkäistään ilmastonmuutoksen eskaloitumista?

Heikki Keskitalo (Oulu, )

#382

Linnanmaa on jo nyt Oulun keskustaa !

Pauli Lutjonen (Oulu, )

#388

Hajasijoitus haaskaa resurseja

Timo Salomäki (Oulu , )

#392

Maalaisjärki vaikkakin on katoava luonnonvara jos sitä vielä päättäjiltä löytyy, sen käyttö on kyllä ihan sallittua.

aarre katisko (oulu, )

#395

Linnanmaan rakennuskompleksi oman aikansa tuote, omalla laillaan kaunis ja nuorekas.

Sari Lehmusvirpi (OULU, )

#397

Kehitetään kunnolla viimeinkin jo 70-luvulla Linnanmaan päätöksen yhteydessä päätettyä kahden kahden kaupunkikeskuksen Oulua l. Pyykös- ja Kuivasjärvien Järvi-Oulua monipuolisena kampusalueena

Kalervo Ukkola (Oulu, )

#398

Kehitetään yliopistoa Linnanmaalla! Raksilaan on tarjolla monia Oulun imagoa ja taloutta oikeasti tukevia suurhankkeita. Keskitetään varoja tieteeseen ja tutkimukseen, muutto häiritsisi kahden opiskelijasukupolven toimintaa. Ei kannata vain sokeasti uskoa, mitä virkamiehet sanovat. Oman järjen käyttöä päättäjille!

Jarkko Metsänheimo (Oulu, )