Väärä paikka tuulivoimalle - Päijänne, Jyväskylä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#804

Jos/ kun käytetään tuulivoimaa, käytetään edes Viitasaarelaisen valmistajan luontoon paremmin soveltuvaa ja tehokkaampaa mallia.
Hiilijalanjälki ja lintujen turvallisuus !!

Pirjo Kiviniemi (Korpilahti, )

#805

Ei tuhota suomalaisten henkireikää, kansallispuistojen ympäröimää järvimaisemaa. Jos/ kun käytetään tuulivoimaa niin valitaan Viitasaarelaisen tehokkaampi, huomattavasti paremmin maastoon soveltuva, ja oleellisesti pienemmän hiilijalanjäljen omaava malli. Näistä ei muodostu linnuillekkaan tappoansaa.

Antero Kiviniemi (Korpilahti, )

#806

Ihmisten pitää ymmärtää, että meidän ahneus ja kasvava energian tarve, ei saa viedä luonnontilaa ja rauhallisia elinympäristöjä eläimiltä. Jos tarvitsemme jatkuvasti lisää energiaa, tulkoon tuulipuistomme kaupunkeihimme.

Krista Dachauer (Jyväskylä , )

#821

Paikka tuulivoimalalle on ehdottomasti väärä. Se tuhoaa luontoa ja maisemaa peruuttamattomalla tavalla. Kuinka tällaista voidaan vakavissaan edes esittää ja vielä Jklssä, joka tuo esille virheitä arvoja kovin innokkaasti. Tietysti tuulivoima on yksi em. arvo, mutta ei millä ehdoilla tahansa.

Marjut Mikkola (Jyväskylä , )

#823

Ei tuulivoimalaa Putkilahteen, koska se tuhoaa alueen rauhallisen lähes erämaaluonnon.

Timo Uusitalo (Jyväskylä, )

#827

Pidetään luonto viihtyisänä ja virkistävänä.

Teemu Päiviö (Järenpää, )

#836

Olettekohan te päättäjät nyt aivan ajan tasalla? Onko teille annettu tietoa esim. voimaloitten tuotanto- ja tuhoamiskustannuksista (kun jättipropellit eivät enää pyörikkään)? Luonnolle aiheutuvista dramaattisista vaikutuksista teidän täytyy kyllä olla tietoisia ja tietoisia myös arvailuista matalataajuuksisten ääniaaltojen terveysvaikuksista myös meille ihmisille - saatika herkempi korvaisille eiliölajeille. Toivottavasti ette ole ottamassa hyppyä arvaamattomaan...Toivon teiltä päättäjiltä todellakin paneutumista aihealueeseen, sillä päätöksellänne tulee olemaan kovin kauaskantoiset seuraukset niin luonnolle, maisemalle kuin myös mahdollisesti seutukunnan taloudelle (ja mitkään näistä seurauksista eivät ole millään muotoa varmuudella + -merkkisiä).
Satsatkaamme enempi aurinkoenergiaan! Älkää uskoko lobbaajia - he ovat valmiita myymään äitinsäkin kunhan hinnasta sovitaan.

markku viitanen (jyväskylä, )

#850

Väärä paikka!

Jeppe Isberg (Vantaa, )

#871

Ei kiitos, tälle alueelle ei sovi tuulivoimalat rikkomaan luonnon rauhaa ja hiljaisuutta.

Riitta Hiltunen (Joutsa, )

#896

Tällaiset suunnitelmat ja kaavoitukset tulisi ehdottomasti olla kielletty luonnonsuojelu ja kansallispuistoalueilla. Luonnonsuojelualueet on perustettu juuri sen vuoksi, että monimuotoinen luonto säilyisi ja eläinten elinalueet eivät pirstaloituisi enempää kaupunkien tai rakennelmien vuoksi. Tälle tuulivoimahankkeelle tulisi miettiä sopivampi paikka, joka ei olisi keskeisellä luontoalueella tai suojellulla alueella/hiljaisella alueella.

Anniina Kumpula (Kemi, )

#897

Älkää tehkö typeriä päätöksiä, jotka pilaavat meidän upeaa luontoamme ja josta on jopa tutkittua tietoa, ettei tämä ole missään nimessä ole luontoamme kohtaan hyvä idea. Tehtaan vaikutukset ovat suuret ja vaikuttavat laajalle väestöön ja eläimistöön.

Niina Nalli (Jyväskylä, )

#911

Tää alue on yksi maakuntaliiton valitsemasta kahdeksasta erityisen merkittävästä hiljaisesta alueesta, ainut virallisesti hiljainen alue koko Jyväskylässä! Voimalat sijoittuisi keskelle tätä hiljaista aluetta. Putkilahti kuuluu valtakunnallisesti arvokkaaseen perinnemaisemaan, täällä sijaitsee noin 10 säilytettävää perinnemaisemakohdetta. Hankealueen läheisyyteen sijoittuu miltei puolet Jyväskylässä sijaitsevista Natura2000 alueista. Alue sijoittuu Leivonmäen kansallispuiston ja Vaarunvuorten luonnonsuojelualueen väliseen ekologiseen viherkäytävään. Alueella on lukuisia metsälailla suojeltavia kohteita (39 ha), joista suuri osa pohjavesivaikutteisia herkkiä pienvesikohteita. Alue on keskellä kansallisesti arvokkaita lintualueita ja lintujen muuton johtolinjalla. Alueella liikkuu ja pesii useita suojeltavia lintulajeja.
Olisi täysin absurdia rakentaa tälläiselle paikalle kyseisiä voimaloita.

Joonas Rantanen (Lahti , )

#937

Älkää menkö pilaamaan tätä arvokasta Päijänteen maisemaa. Lisäksi olen huolissani alueella olevista lintulajeista.

Arttu Rongonen (Häijää, )

#957

Miettikää nyt useampaan kertaan tätä myös muuten kuin omien intressien kannalta, ajatelkaa luontoa pääosassa. Me ollaan osa luontoa, ei luonto meitä. Alue on merkittävä luonnon puolesta ja sitä ei ole ihmisen aihetta tuhota. Tuulivoimaloiden rakentaminen merenrannoille on paljon kannattavampaa. Älkää tuhotko sisämaiden luontoa niillä enempää.

Tiia Valtonen (Jyväskylä , )

#961

K-s liitto aikoo muuttaa olemassa olevaa maakuntakaavaa ja lisätä kaavaan tuulivoima-alueita! Mielipiteen asiasta voi k-s liittoon lähettää 30.10.2020 mennessä!

Juhani Hurmerinta (Jyskä, )

#991

Tuulivoimaa saa rakennettua vähemmällä vastustuksella, kun sitä ei suunnitella luontoarvoiltaan merkittäville ja ihan maakuntakaavassa merkittäviksi alueiksi merkityille alueille.

Piritta Sirén (Asikkala , )

#992

Suomessa on tilaa muuallakin.

Outi Raatikainen (Jyväskylä, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…