Palveluasumisyksikkö Wilhelmiina ja terveysasema säilytettävä Lehtimäellä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#415

Saisivat Alajärvellä ensin yhdistää kyläkouluja jne. ennen kuin Lehtimäellä lakkautetaan kaikki.

Elina Puskala (Alavus, 25.10.2020)

#425

Muistakaa päättäjät että teistäkin tulee joskus vanhoja, autottomia, rollaattorilla kulkevia ikäihmisiä tai toisen ihmisen täysin autettavia. Silloin olisi mukava kun olisi joku tuttava lähellä johon vois turvata, ettei tarttis lähtiä enään vanhoilla päivillä vieraaseen paikkaan oppimaa n uusia tapoja.

Mirja Hautamäki (Alajärvi, 25.10.2020)

#452

Wilhelmiinan lakkauttamisen jälkeen palvelun tuottaa yksityinen hoitolaitos ketju. Kallista jälkeä

Rauno Jokiranta (Alajärvi, 25.10.2020)

#470

Erittäin tärkeää ja inhimillistä, että säilytetään paikka ikäihmisille omassa tutussa ympäristössä, jossa myös muiden ikääntyvien ystävien ja tuttavien on helppo vierailla. Työpaikkojen säilyminen lähellä myös helpottaa monen arkea ja auttaa jaksamaan raskaassa työssä.

Heli Wass (Turku, 26.10.2020)

#495

Palvelut on säilytettävä lähellä

Leena Lindblom-Katavisto (Helsinki, 26.10.2020)

#588

Vanhuksen muutto palvelutaloon on vanhukselle itselleen iso muutos. Se on iso asia myös omaisille. Vanhalla ihmisellä, erityisesti muistisairaalla kestää aikaa, että tottuu ympäristöön ja kokea turvallisuuden tunnetta. Tärkeä asia on myös se, että omaiset ovat lähellä. Asumistilalla on myös merkitystä. Nämä ikääntyneeseen tai lapsiin kohdistuvat leikkaukset ovat mielestäni esimerkki huonosta johtamistyylistä. Tehdään nopeita päätöksiä ilman miettimättä mitä tapahtuu seuraavaksi eli miten hankalaksi ihmisten elämä muuttuu. Vanhustenhoito on tällä hetkellä niin huonossa maineessa ja tälläiset toimenpiteet vähentävät myös aina työn kiinnostavuutta nuorissa ihmisissä. Tehkää ratkaisuja, joista voitte olla ylpeitä. Vanhainkodin lopettaminen nopealla aikataululla ei ole sellainen teko, jos ajattelette siirtävänne asukkaat nopeasti Attendon hoitoon. Päättäjät, kuvitelkaa itsenne hetkeksi vanhaksi. Tilanteeseen, kun lapset elävät elämäänsä kaukana, puoliso on kuollut ja elämän täyttää ajatukset lähestyvästä kuolemasta. Sinulla on jo monia vaivoja, johon tarvitset toisen ihmisen apua. Mieti, toivotko lähellesi tuttuja hoitajia, kodinomaisuutta tavallista arkea vai riittääkö sinulle alati vaihtuva kasvoton henkilökunta, joka ei osaa hoitaa, koska eivät ole saaneet tarpeeksi perehdytystä ja lisäksi heitä on liian vähän. Kannattaa käydä tutustumassa yksikköön, jonka meinaatte lopettaa, ennen päätöstä.

Heidi Raiski (Ähtäri, 28.10.2020)

#597

Tehkää päättäjät viisaita päätöksiä vanhusten hyvinvoinin turvaksi ja parhaaksi...älkää tuhotko kaikkea sitä mitä he ovat joskus rakentaneet...te päättäjätki olette joskus vanhoja ja tarvitsette monenlaisia palveluja...🤗

Tuula Kesäniemi (Seinäjoki, 28.10.2020)