Pelastetaan Silvolanmetsä (Smedsinmetsä) Ylästössä!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1417

Ylästö on suosittu pientaloalue missä luonto on lähellä. Smedsin alueen nykyinen kaava on riittävä. Silvolan tekoaltaan itäpuolella olevaa metsää ei tule missään nimessä hävittää.

Risto Pyhältö (Vantaa, 05.05.2021)

#1431

Metsä ja sen eläimet ovat tärkeä osa ihmisten ja maapallon hyvinvointia. Keskuspuiston nakertaminen pala palalta!

Asta Hällsten (Vantaa , 08.05.2021)

#1443

allekirjoitan mieluusti

Mauri Viikki (Vantaa, 12.05.2021)

#1446

Ei pilata alueen yleistä pitkän aikavälin houkuttelevuutta ja asukkaiden viihtyvyyttä rakentamalla metsät täyteen.

Taneli Hakkarainen (Vantaa, 13.05.2021)

#1466

Puisto liian hieno asutettavaksi, käykää tutustumassa.

Jyrki Tiilikainen (Vantaa, 21.05.2021)

#1477

Eikö nyt mikään riitä..

Toni Joensuu (Vantaa, 24.05.2021)

#1483

Tulin juuri lenkiltä ko. alueelta ja näin siellä myös päiväkotiryhmän leikit! Ihanaa, kun lapset pääsevät tuohon rikkomattomaan luontoon, toivottavasti jatkossakin!
Tänne ei saa rakentaa!

Margit Mustaniemi-Nurmi (Vantaa, 26.05.2021)

#1496

Ihan kaikkea ei voi tuhota saadakseen veromarkkoja lisää !

Riitta Järvinen (Vantaa, 28.05.2021)

#1500

Ylästön parhaita puolia on mielestäni se että lähellä on erittäin kauniita ja rauhallisia ulkoilumaastoja. Nyt jos tämäkin osa rakennetaan täyteen niin asuinalueen ylivoimaisesti viihtyisin puoli kärsii tästä pahasti. Uskomatonta ylipäätään että luonnonsuojelualuetta kaavoitettaisiin tonttimaaksi.

Sanna Kaihoniemi (Vantaa, 29.05.2021)

#1502

teille ei piisaa mikään kaikki metsät on tuhottava, hävetkää terveisin Ritva Hietala

ritva hietala (vantaa, 30.05.2021)

#1506

Ylästö on hieno luonnonläheinen asuinalue joka rajoittuu lounaassa Pitkäkosken hienoon luonnonsuojelualueeseen, jota suurin osa ylästöläisistä käyttää virkistysalueenaan. Tämä luonnonsuojelualue on poikkeuksellisen arvokas näin lähellä pääkaupunkia mm. ainutlaatuisen jokiluontonsa ja liito-oravayhdyskuntiensa vuoksi. Mikäli luonnonsuojelualueen reunamille nousee uusi asuinalue tämä vaikuttaa väistämättä suoraan Pitkäkosken luonnonsuojelualueeseen sen lisääntyvänä käyttönä ja alue menettää alkuperäistä koskemattomuuttaan. Ylästössä 27 vuotta asuneena ja nimenomaan Ylästön ja etenkin Pitkäkosken monimuotoista luontoa arvostavana toivon, että päättäjät ottavat tämän huomioon ja jättävät tämän alueen kaavoittamatta.

Kristiina Buddas (Vantaa, 31.05.2021)

#1521

Tämäkin luontoalue on liian tärkeä raiskattavaksi rakentamisella.

Janne Järvinen (Espoo, 06.06.2021)

#1523

Kiitos EI tuolle alueelle kaavoittamisesta - turhempiakin alueita on joutomaana

Penjami Hete (Helsinki, 06.06.2021)

#1535

Metsällä on merkkittävä arvo Keski-Vantaalla liikennemelua poistavana laajana metsäalueena. Verraten tilannetta joen toiselle puolella Vantaanjokilaakson puolella, äänimaailma on selkeästi eri. Tämä alue ventiloi sekä Hämeenlinnan moottoritien, Kesä kolmen että Tuusulan moottoriteiden äänet. Menkää, kuunnelkaa ja mitatkaa! Tälle alueelle eivät nouse edes lentokoneet, joten alueen satavuotisessa metsässä syntyy oikea kokemus rauhallisesta ulkoilusta. Tänne kävelee pidemmältäkin nauttimaan.

Sanna Korpivaara (Vantaa, 15.06.2021)

#1536

Nyt järki käteen! Tuo on osa ylästöä ja niin iso vetovoima. Kaikkialle ei tarvitse rakentaa!

Anu Koskinen-Köntti (Nurmijärvi, 15.06.2021)

#1546

Smedsinmetsä on suojeltava; Vantaan kaupungin on luovuttava pientaloalueen kaavoitus- ja rakentamissuunnitelmista. Smedsinmetsä muodostaa lähiluonto- ja virkistysalueen, joka on ahkerassa käytössä. Alueella liikkuu vantaalaisten lisäksi myös lähialueen ja ympäristökuntien asukkaita. Smedsinmetsä on osa keskuspuiston verkostoa, jossa liikutaan luonnosta nauttien kävellen, juosten, hiihtäen ja pyöräillen; yksin tai ystävien ja vieraiden kanssa. Alue on nähtävyys! Se on viisasta säilyttää nykymuodossaan. Kaavoituksen muuttaminen ja laajentaminen tuhoaisi alueen ja hävittäisi lähiluonnon, joka on myös kiinteä osa joen toisella puolella olevaa aarnimetsää. Smedsinmetsää käyttää myös alueen päiväkoti lapsiryhmien retkikohteena ja luontokasvatuksen kokemusperäisenä ympäristönä. Aluetta ei voi tuhota rakentamisella. Kaupungin on luovuttava kaavamuutoksesta.

Tapio Makkonen (Vantaa, 18.06.2021)

#1554

Hävetkää, jos päätätte tuhota luontoa ja virkistysalueita!

Pirkko Holappa (Raisio, 20.06.2021)

#1555

Smedsinmetsän puolesta

Olin 8-vuotias, kun muutimme Vantaan Ylästöön vuonna 1991. Viereiseen taloon muutti samoihin aikoihin teini, jonka muistelen hieman tyytymättömänä todenneen, että olemme muuttaneet landelle. Tuohon aikaan ympärillämme olikin aika paljon metsää.

Minulla oli tuossa iässä jonkin verran kokemusta metsästä – Malminkartanosta. Mutta muistikuvissani se oli pultsareiden synkkä kuusikko. En kokenut pultsareita fyysisenä uhkana, mutta vierastin heidän arvaamatonta huuteluaan. Siksi en mennyt usein Maltsussa metsään.

Ylästössä kuitenkin menin metsään. Ehkä siksi, kun se oli lähellä eikä siellä ollut äliseviä ukkoja. Smedsinmetsä alkoi muistaakseni tuolloin melkein heti tonttimme rajalta. Metsässä oli muutamia spesiaalipaikkoja, jotka aina panin merkille siellä kulkiessani. Voisi jopa sanoa, että Smedsinmetsä oli luontoyhteyteni synnyinsijoja. Voisi jopa sanoa niinkin, että nämä spesiaalipaikat olivat henkilökohtaisia hiisiä, itselleni pyhiä paikkoja.

2000-luvun alussa Ylästössä alettiin rakentaa pontevammin. Tonttimme rajalta alkanut metsä kaadettiin ja tilalle rakennettiin Ollaksentie, Ollaksen päiväkoti ja Puu-Ylästön pientaloalue. Tämä oli nuorelle allekirjoittaneelle riipaiseva asia. En ollut vielä kokenut sellaista, että itselle pyhä luontokohde hävitetään. Jollain saattaa olla juuret satojen metrien syvyydessä jossain pohjoiskarjalaisessa jokiuomassa. Minun juureni ovat puolen metrin syvyydessä Ollaksen päiväkodin liukumäen alla.

Nykyään kun käyn Ylästössä, käyn aina jäljellä olevassa Smedsinmetsässä.

Nyt Vantaan kaupunki haluaa laajentaa asuinalueen tämän metsän paikalle. Se on mielestäni surkea idea monesta näkökulmasta:

- Smedsinmetsä on monen ihmisen lähivirkistysalue. Kun ihmiset eivät virkisty, he hajoilevat. Kun ihmiset hajoilevat, he hajottavat. Kun ihmiset hajottavat, he hajottavat mm. itseään, toisiaan ja maapalloa.

- Smedsinmetsän läheisyydessä on Ollaksen päiväkoti ja Ylästön koulu. Se on siis korvaamaton kohde ympäristökasvatuksen näkökulmasta. Korvaamaton siksi, koska se on lähellä. Jos luonto on kaukana, sinne mennään ehkä kerran vuodessa, bussilla (ja silloin muuten sataa).

- Smedsinmetsä on kiinteä osa Vantaanjoen molemmille puolille ulottuvaa Keskuspuistoa. Nykyisen metsän hävittäminen Keskuspuiston ympäriltä on kuin hävittäisi Keskuspuistoa itseään. Ja kenen mielestä Keskuspuisto on vähän liian iso ja metsäinen, ja että olisi hyvä idea hakata sitä vähän pienemmäksi?

- Uusi pientalokaava-alue rajoittuu Pitkäkosken luonnosuojelualueeseen. Eli Smedsinmetsä on ko. luonnonsuojelualueen suojavyöhykettä. On absurdia ajatella, että joku alue voisi olla samanaikaisesti luonnonsuojelualue ja ihan-mitä-sattuu grillaavan ihmisen takapiha.

Jos Vantaan kaupungin kaavamuutos menee läpi, saavat he minulta lahjaksi ilmaisen mainoslauseen: ”Haluaisitko muuttaa Vantaan viimeisten luonnontilaisten metsien PÄÄLLE?”

Smedsinmetsän puolesta on Keskuspuiston puolesta. Se on pääkaupunkiseudun keuhkojen puolesta. Se on ihmisen hyvinvoinnin puolesta. Se on luonnon monimuotoisuuden puolesta.

Ossi Makkonen (Lieksa, 20.06.2021)

#1580

Miettikää mitä teette.
Luonto on säilytettävä. Minne menevät eläimet ja mitä tapahtuu kasveille ja pölyttäjille. Asuntoja voi rakentaa muuallekin. Ja mihin niitäkään enää edes tarvitaan?

Kaarina Lilja (Vantaa, 21.06.2021)

#1597

Täällä vantaanlaakso/ ylästö alueella ei liikaa ole isompia metsä-alueita. Autolla joutuisi kulkemaan jotta pääsee paloheinään tai petikkoon ulkoilemaan koiran kanssa joten en pidä tästä kaavoitus ideasta.

Marko Karjanmäki (Vantaa, 21.06.2021)

#1598

Tuo metsä on tärkeä Paikka, se on turvallinen ja helposti lähestyttävä metsä kävellen lähialueelta ja pyörällä kauempaakin. Kaikki eivät halua tutustua luontoon isoissa ja ruuhkaisessa kansallispuistoissa. Linnusto ja kaikki ötökät alueella ovat tutustumisen arvoisia puiston lisäksi

Katri Holopainen (Vantaa ja Hlesinki, 21.06.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…